Αυτά ήταν τα... εγκλήματα της ΑΕΚ - Τριάρα στον Παναθηναϊκό, σε ματς που έπρεπε να βάλει οκτώ γκολ! (VIDEO)

Αυτά ήταν τα... εγκλήματα της ΑΕΚ - Τριάρα στον Παναθηναϊκό, σε ματς που έπρεπε να βάλει οκτώ γκολ! (VIDEO)

Ρεσιτάλ ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και... λίαν επιεικές σκορ για τον Παναθηναϊκό, την επομένη της αγωνιούδους νύχτας των Ιμίων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ της περιόδου 1995-96 ήταν ίσως η πιο θεαματική που είχε στα χέρια του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Χόρτασε μπάλα τον κόσμο, σημείωσε 87 γκολ στο πρωτάθλημα (τα 69 μόνο η τετράδα Τσιάρτα, Κετσπάγια, Κωστή, Μπατίστα, με τον πρώτο να βγαίνει πρώτος σκόρερ με 26 γκολ) πήρε το Κύπελλο κάνοντας πλάκα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και νικώντας 7-1 στον τελικό τον Απόλλωνα, αλλά έχασε το πρωτάθλημα στις λεπτομέρειες και εξ αιτίας και των δικών της εσωτερικών προβλημάτων.

Στην πορεία εκείνης της σεζόν, μία από πιο λαμπερές εμφανίσεις της ΑΕΚ ήταν το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο προημιτελικό της Νέας Φιλαδέλφειας, δύο εβδομάδες μετά την πρόκριση επί του Ολυμπιακού. Ήταν σαν σήμερα, μεσημέρι Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 1996, όταν η ΑΕΚ έκανε το μεγάλο βήμα πρόκρισης με μια εμφάνιση που συνδυάστηκε από μια επιβλητική εμφάνιση, με πιο λαμπρό αστέρι τον Βασίλη Τσιάρτα.

Η κρίση των Ιμίων

Ήταν η μέρα που ξημέρωσε μετά από μια αγωνιώδης νύχτα για όλη τη χώρα. Τις προηγούμενες ώρες είχε κορυφωθεί η κρίση των Ιμίων που απείλησε με ελληνοτουρκική σύρραξη και που είχε ως τραγικότερο αποτέλεσμα την πτώση ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού. Και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.

Στη σκιά όλων αυτών των γεγονότων, το ποδόσφαιρο ήρθε ως… αγχολυτικό. Στη Νέα Φιλαδέλφεια, οι δύο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο και η ΑΕΚ νίκησε με άνεση και εμφάνιση. Ο Γιόζεφ Βάντσικ κρατούσε μόνος του την επίθεση των γηπεδούχων, αλλά στο 29’ νικήθηκε από τον… συμπαίκτη του Γιάννη Καλιτζάκη.

Σκόραρε κάθε 24′

Το 1-0 ήταν γεγονός, αλλά η ΑΕΚ δε σταμάτησε. Ο Χρήστος Κωστής έκανε το 2-0 στο 53’ από νέα ασίστ του Τσιάρτα στο 77’ (κάθε 24’ γκολ δηλαδή!) έγινε το 3-0 από κοντινή πάσα του Τόνι Σαβέβσκι σε φάουλ και κεραυνό του Τιμούρ Κετσπάγια.

Ο Παναθηναϊκός που και στον αγώνα πρωταθλήματος, δύο μήνες νωρίτερα, είχε χάσει με το… λίαν επιεικώς 1-0, αυτή τη φορά… έτρωγε όσα έπρεπε. Και πάλι, όμως, κατάφερε να ανορθώσει τις ελπίδες του με το γκολ του Αλέξη Αλεξούδη στο 89’. Το τελικό 3-1 έδινε φιλί ζωής στον Παναθηναϊκό, αλλά το 2-2 της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ πέρασε την ΑΕΚ στα ημιτελικά.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μπορμπόκης (77’ Μαλαδένης) Κωστένογλου, Μανωλάς, Σαμπανάτζοβιτς, Κωστής, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Τσιάρτας (88’ Παυλόπουλος) Κασάπης

 

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X