Premier League: Έδωσε 7 εκατ. στην Αστυνομία ως ευχαριστήριο δώρο

Premier League: Έδωσε 7 εκατ. στην Αστυνομία ως ευχαριστήριο δώρο
Photo Credits: INTIME

Πηγές κοντά στην Premier League επιμένουν ότι το δώρο της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Premier League πρόκειται να καταβάλει 7 εκατομμύρια λίρες (8,2 εκατ. ευρώ) στις αστυνομικές δυνάμεις ως «δώρο άνευ όρων» και πηγές κοντά στην αγγλική λίγκα επιμένουν ότι τα μετρητά δεν είναι δέλεαρ για να διασφαλιστεί ότι οι αγώνες θα μπορούν να διεξαχθούν σε prime time ώρες…

Το ποσό – που λέγεται ότι είναι για «αναγνώριση και ευχαριστίες» προς την αστυνομία – θα μοιραστεί μεταξύ όλων των δυνάμεων που έχουν έναν σύλλογο της Premier League στην περιοχή τους, ενώ περισσότερα θα καταβληθούν σε εκείνες όπως η Μητροπολιτική Αστυνομία, η οποία έχει αρκετούς συλλόγους πρώτης κατηγορίας στην ευθύνη της.

Σύμφωνα με τους «Times» υπήρξε ανησυχία ανάμεσα στους συλλόγους της Premier League ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είναι όλο και λιγότερο πρόθυμες να επιτρέψουν αγώνες υψηλού κινδύνου να διεξαχθούν αργότερα μέσα στην ημέρα -θεωρείται ότι οι αγώνες πιο διεξάγονται πιο αργά δημιουργούν μεγαλύτερη πιθανότητα προβλημάτων από το πλήθος- οι οποίες θεωρούνται από τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ως οι καλύτερες ώρες.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι πληρώνουν ήδη το κόστος της αστυνόμευσης εντός του χώρου του γηπέδου τους, αλλά όχι το κόστος της αστυνόμευσης εκτός του χώρου αυτού, όπως σε σιδηροδρομικούς σταθμούς ή γύρω από παμπ.

Ο επίτροπος της Met, Σερ Μαρκ Ρόουλι, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η αστυνόμευση των ποδοσφαιρικών αγώνων κοστίζει στο σώμα 18,5 εκατομμύρια λίρες το 2023, και υπήρξαν εκκλήσεις να αναγκαστούν οι σύλλογοι να πληρώσουν για την αστυνόμευση που δεν γίνεται στα γήπεδα, αλλά στα πέριξ αυτών.

Η Premier League δεν θα θέσει όρους στις δυνάμεις για το πώς θα δαπανηθούν τα χρήματα και τέτοια “δώρα” επιτρέπονται από τη βρετανική νομοθεσία. Κατά συνέπεια, δεν θα υπάρξουν απαιτήσεις σχετικά με το να επιτραπεί η παραμονή των αγώνων υψηλού κινδύνου στην καλύτερη για τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς ζώνη.

Η αστυνομία θυμίζουμε ότι έχει επιμείνει στην επίσπευση αρκετών αγώνων τις τελευταίες σεζόν, συμπεριλαμβανομένου του περσινού τελικού του Κυπέλλου Αγγλίας. Η τελευταία αλλαγή αφορά το ντέρμπι του Μάντσεστερ την Κυριακή 3 Μαρτίου, το οποίο θα ξεκινήσει στις 3.30 μ.μ. (τοπική ώρα) αντί της συνηθισμένης ώρας των 4.30 μ.μ. της Super Sunday στο Sky Sports.

Ωστόσο, οι πρόωρες ώρες έναρξης -με στόχο τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ από τους φιλάθλους- δεν αποτρέπουν πάντα τα προβλήματα.

Ο αγώνας Κυπέλλου Αγγλίας Γουέστ Μπρομ – Γουλβς την Κυριακή διακόπηκε για 38 λεπτά λόγω συμπλοκών μεταξύ αντίπαλων οπαδών, και ξεκίνησε στις 11.45 π.μ. κατόπιν συμβουλής της αστυνομίας. Η αστυνομία των West Midlands δήλωσε ότι ορισμένοι αστυνομικοί υπέστησαν τραυματισμούς. Παρ’ όλα αυτά, το τελευταίο ξέσπασμα βίας θα δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα σε τυχόν εκκλήσεις της αστυνομίας για μετακίνηση των ωρών έναρξης.

Το 2019, το Κοινοβούλιο άκουσε ότι το συνολικό κόστος της αστυνομίας για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν 48 εκατομμύρια λίρες, με μόνο 5,5 εκατομμύρια λίρες να διεκδικούνται πίσω από τους συλλόγους.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X