Η αύρα του Τόνι έσωσε την ΑΕΚ, μεγάλη νίκη στο προπονητικό ντεμπούτο του Σαβέβσκι! (VIDEO)

Η αύρα του Τόνι έσωσε την ΑΕΚ, μεγάλη νίκη στο προπονητικό ντεμπούτο του Σαβέβσκι! (VIDEO)

Νίκη επί του Ηρακλή με απίθανο γκολ του Εμανουέλ Ρουίς στο 84΄, στο ντεμπούτο του προπονητικού διδύμου Σαβέβσκι-Γκέραρντ στον πάγκο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τρεις φορές έχει φιλοξενήσει ο Ηρακλής την ΑΕΚ στη σημερινή ημερομηνία, όμως ο πιο μνημειώδης αγώνας είναι αυτός που διεξήχθη πριν από 23 χρόνια. Ηταν αρχές του 2001 και αρχή του δεύτερου γύρου, με την ΑΕΚ να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να παίρνει μια μεγάλη νίκη με ένα… απίθανο γκολ του Αργεντινού Εμανουέλ Ρουίς.

Τρεις μέρες νωρίτερα, ο Τόνι Σαβέβσκι είχε αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να κρεμάσει τα παπούτσια του στα 37 του χρόνια και να γίνει εν μία νυκτί προπονητής της ΑΕΚ. Το τέλος της θητείας του αείμνηστου Γιάννη Παθιακάκη τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου, μετά την ήττα με 6-1 από τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας, υποχρέωνε την τότε διοίκηση να αναζητήσει μια λύση που θα κάλυπτε δύο βασικές ανάγκες: γνώση της ομάδας και αποδοχή από τον κόσμο.

Η ζόρικη αρχή

Ετσι, ο από καιρό παροπλισμένος από τον απελθόντα προπονητή Τόνι Σαβέβσκι φόρεσε τη φόρμα του και έπεισε τον Ολλανδό Ευγένιο Γκέραρντ να τον συντροφεύσει σε αυτή την προσπάθειά του, αν και λίγους μήνες νωρίτερα είχε αποχωρήσει από τον πάγκο του ΟΦΗ μετά από 15 χρόνια!

Η ΑΕΚ ξεκινούσε την προσπάθεια από το Καυταντζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή που λίγες μέρες πριν είχε σπάσει ένα μεγάλο αήττητο σερί του Ολυμπιακού και που τα χρόνια εκείνα είχε μια ισχυρή ομάδα με τις επενδύσεις του Βαγγέλη Μυτιληναίου. Η ΑΕΚ που αγωνιζόταν χωρίς τον τραυματία Ντέμη Νικολαϊδη προηγήθηκε με τον Βασίλη Λάκη στο 60′, όμως ο Εντερσον Φοφόνκα ισοφάρισε στο 79′.

Η έκλαμψη του Ρουίζ

Τέσσερα λεπτά αργότερα, όμως, ήρθε το γκολ της μεγάλης νίκης με πολύ εντυπωσιακό -αλλά και αρκετά τυχερό- τρόπο. Ο Αργεντινός Εμανουέλ Ρουίζ που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε αντικαταστήσει τον Κοπιτσή, βρέθηκε πλάγια δεξιά έξω από την περιοχή και έκανε κάτι που στην αρχή έμοιαζε μάλλον με σέντρα. Η μπάλα όμως πήρε μια τρελή τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Ηρακλή, προκαλώντας τρελά πανηγύρια σε παίκτες και οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι είχαν πολλή μεγάλη ανάγκη εκείνη τη νίκη.

Ηταν το ιδανικό ξεκίνημα σε έναν δεύτερο γύρο που έμελλε να εξελιχθεί καλύτερα από τον πρώτο, όμως στο τέλος της σεζόν η έλευση Ψωμιάδη συνδυάστηκε με την παύση των καθηκόντων του προπονητικού διδύμου και της πρόσληψης του Φερνάντο Σάντος.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Λάκης, Δέλλας, Κωστένογλου, Κοπιτσής (80′ Ρουίς) Ζήκος, Ζαγοράκης, Κόλα (89′ Φερούζεμ) Πετκόφ, Τσιάρτας, Μαλαδένης (88′ Κωνσταντινίδης).

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X