Μάνταλος: «Είμαστε τρομοκρατημένοι μετά την επίθεση - Συγκεκριμένη ΠΑΕ με στοχοποιεί συνεχώς»

Μάνταλος: «Είμαστε τρομοκρατημένοι μετά την επίθεση - Συγκεκριμένη ΠΑΕ με στοχοποιεί συνεχώς»
Photo Credits: INTIME

Όσα είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Σταύρος Μάνταλος για την επίθεση που έγινε στην σύντροφό του αλλά και τα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική διαιτησία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σταύρος Μάνταλος μίλησε σε εκπομπή του ραδιοφώνουν Libero 107,4 και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχτηκε η σύντροφός του με αποδέκτη αυτόν, τα θέματα που ταλανίζουν την ελληνική διαιτησία αλλά και για ΕΠΟ/ΚΕΔ.

Αναλυτικά όσα είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ:

Πώς είναι η οικογένεια:

«Είμαστε σοκαρισμένοι, τρομοκρατημένοι και απογοητευμένοι. Δεν έχει συμβεί στα χρονιά να χτυπηθεί γυναίκα. Ζήσαμε κάτι καινούριο, δυστυχώς. Αυτό που εύχομαι εγώ και η σύντροφός μου είναι να σταματήσει εδώ».

Πότε συνέβη:

«Το βράδυ του Σαββάτου, ήμουν στο σπίτι του αδερφού μου και περίμενα την σύντροφό μου να έρθω. Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε έλα να με βρεις, χτυπήθηκα στο πρόσωπο. Την βρήκαμε με το μάτι πρησμένο, μόλις βγήκε από το σπίτι κάποιος παραμόνευε, την χτύπησε, της είπε ότι αυτό είναι για τον Μάνταλο και έφυγε».

Αν υπάρχει εικόνα του δράστη:

«Είμαστε σε μία γειτονιά που δεν είναι πολυσύχναστη, δεν μπόρεσε να διακρίνει κάτι. Ήταν καλλυμένο το πρόσωπό του, το μόνο που είδε ήταν μία σκιά».

Για το μήνυμά του:

«Δεν πάει κάπου αλλού το μυαλό μου, είμαι καθηγητής πληροφορικής στο επάγγελμα, αλλά οι δράσεις μου είναι γνωστές στο ποδόσφαιρο. Είμαι αγαπητός στην κοινωνία της Καβάλας».

Αν είναι εκβιασμός για να παραιτηθεί:

«Όλα αυτά που γίνονται τον τελευταίο μήνα με τις δηλώσεις, δεν είναι ένας έμεσος τρόπος να με οδηγήσουν στην έξοδο; Ήταν ακόμη ένα μήμυμα να με ωθήσει προς τα εκεί, πρέπει να ζήσουμε και αυτό».

Τι σκέφτεται να κάνει με την ΚΕΔ:

«Αρχικά πήγαμε στην Ασφάλεια Καβάλας και καταθέσαμε όσα έγιναν και εκείνη ξεκίνησε άμεσα τις έρευνες. Εμπιστευόμαστε τις αρχές. Προσπαθούμε να επανέλθουμε ψυχολογικά, για μένα το χτύπημα είναι πολύ πιο δυνατό απ’ ότι αν το έκαναν σε εμένα. Είναι ένας άνθρωπος είμαστε κάθε μέρα μαζί, δεν γνωρίζει από ποδόσφαιρο και δεν μπορώ να της δώσω να καταλάβει τι ακριβώς γίνεται. Με στηρίζει και αυτή».

Αν πέρασε από το μυαλό του να αποχωρήσει από την ΚΕΔ:

«Όλες οι ομάδες καταδίκασαν την ενέργεια αυτή. Αυτό δείχνει ότι κανένας δεν χαιρετίζει αυτή την ενέργεια, οπότε ας την απομονώσουμε και ας ελπίσουμε η Πολιτεία να πάρει πιο δραστικά μέτρα».

Αν είχε πάρει κάποιο μήνυμα νωρίτερα:

«Οι αναφορές στο πρόσωπό μου είναι ξεχωριστά μηνύματα γιατί τελευταία όταν γίνεται αναφορά στην διαιτησία, το όνομά που είναι πάντα. Ο Αλέξης Κούγιας σε κάθε συνέντευξή του μιλάει εναντίον μου. Παραδόξως, ως πρόεδρος της ΠΑΕ Κόρινθος, η επικοινωνία μας ήταν σε άριστο κλίμα. Αυτό που άλλαξε ήταν η επίσημη ενασχόλησή του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός η οποία είναι ενάντια στο πρόσωπό μου. Δεν χρειάζεται να πω εγώ ότι το εκλαμβάνω ως στοχοποίηση, το βλέπει όλος ο κόσμος. Τα τελευταία δύο χρόνια παρακολουθούμε πολύ ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και αυτός πρέπει να είναι ο στόχος όλων. Είναι μεγάλη επιτυχία το ότι φτάσαμε να βλέπουμε το πρωτάθλημα να μην τελειώνει τον Οκτώβριο».

Αν επικοινώνησε κάποιος από την Κυβέρνηση μαζί του:

«Άμεση επικοινωνία δεν έχω με κανέναν, ξέρω όμως ότι ο κύριος Χρυσοχοίδης έδωσε εντολή στην ασφάλεια Καβάλας για να βρεθεί ο δράστης άμεσα».

Αν θεωρεί ότι δεν είναι το τελευταίο χτύπημα:

«Ελπίζω ότι τελειώσαμε εδώ, δεν γίνεται κάθε μήνα να έχουμε θύμα βίαιης πράξης. Ήταν ο αστυνομικός, πριν ο βομβαρδισμός, απειλές κατά διαιτητή και της γυναίκας του, τώρα η σύντροφός μου. Είναι αδιανότητα αυτά, κάπου πρέπει να σταματήσουμε».

Αν η αστυνομία γνωρίζει τους εντολείς:

«Υποθέτω πως ναι, εφόσον τους γνωρίζουν πρέπει να τους τιμωρήσουν».

Αν η UEFA έχει ενημερωθεί:

«Έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή από τον Τάκη Μπαλτάκο και τον Φρόιντεφελντ. Όσον αφορά το κομμάτι της διαιτησίας, δήλωσα προσφάτως ότι θα μπορούσαμε να έχουμε Ελληνική τριάδα στο χόρτο και ξένους στο VAR. Η UEFA ασχολείται πυρετωδώς με το EURO που έρχεται αλλά και τα υπόλοιπα πρωταθλήματα και γι’ αυτό είναι δύσκολο να έρχονται μόνο ελίτ. Όπως βλέπετε πάντως, ακόμη και αυτοί κάνουν λάθη, απλά είναι ξένοι και την επόμενη μέρα φεύγουν από την Ελλάδα και τους ξεχνάμε. Αν είναι γηγενής, τον χτυπάμε για καμία εβδομάδα. Οι διαιτητές που έρχονται δεν είναι όλοι ελίτ γιατί έχουν δικά τους πρωταθλήματα και την Ευρώπη. Βλέπουμε τις επιλογές και κρίνουμε κατάλληλα».

Για το μοντέλο Ελλήνων διαιτητών στο χόρτο και ξένο VAR:

«Είναι δική μου πρόταση προς συζήτηση και επεξεργασία. Την τελική απόφαση θα την πάρει ο αρχιδιαιτητής και ο υπεύθυνος VAR. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν ντέρμπι όπου οι Έλληνες μπορούν να σφυρίξουν καλύτερα στα μεγάλα ματς από τους ξένους. Είναι γεγονός ότι υπάρχει καχυποψία για τους διαιτητές αλλά τα τελευταία χρόνια πολλές λανθασμένες αποφάσεις διορθώνονται λόγω του VAR.

Οι τελικές αποφάσεις πέρσι ήταν 98,2% σωστές, μετά και από το VAR. Θα ήθελα να σας κάνω γνωστό ότι η διαδικασία της ΚΕΔ να βρει τους ξένους διαιτητές, δεν κλείνει μόνο σε έναν μικρό κύκλο ομοσπονδιών. Απευθυνόμαστε στις πιο μεγάλες της Ευρώπης, όπως έχει ζητήσει και η Super League. Δηλαδή σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία κλπ. Και αν δούμε ότι απαντούν αρνητικά πηγαίνουμε στις επόμενες. Οι προσκλήσεις είναι περίπου 10 την εβδομάδα».

Για την ανακοίνωση των διαιτητών και αν υπάρχει περίπτωση αποχής:

«Οι Έλληνες διαιτητές έδειξαν την συμπαράστασή τους σε εμένα και μάλιστα έπεσε η πρόταση για αποχή, όμως θεώρησα σωστό, γνωρίζοντας τις αυξημένες υποχρεώσεις που έχουν οι ομάδες στην Ευρώπη να μη γίνει κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες διαιτητές ζήτησαν και πήραν κάποια ραντεβού με τον κ. Οικονόμου, συζητήσαμε τα θέματα. Πήγαμε στον κ.Βρούτση και κουβεντιάσαμε και με αυτόν, πρέπει κάποια στιγμή η Πολιτεία να τα λάβει σοβαρά υπόψιν. Ποδόσφαιρο χωρίς διαιτησία δεν υπάρχει».

Για τον Φρόιντεφελντ και το γεγονός ότι λείπει:

«Η συμφωνία μαζί του είναι για να έρθει σύντομα, αλλά έπρεπε να κλείσει κάποιες διαδικασίες στην χώρα του για να έρθει εδώ. Από εκεί και πέρα ήρθε κάποιες φορές, γνωρίζει την κατάσταση και ενημερώνεται, βλέπει όλα τα ματς και μία φορά την εβδομάδα βρισκόμαστε ως επιτροπή και σχολιάζουμε τις αποφάσεις των διαιτητών. Από την άλλη εβδομάδα θα βρίσκεται μόνιμα στην Αθήνα. Πέρσι είχαμε κάνει μία πρόταση στην ΕΠΟ για να φτιαχτεί ένα κανάλι και να σχολιάζονται φάσεις, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμη».

Για τους διαλόγους του VAR:

«Η UEFA δεν επιτρέπει την κοινοποίηση των διαλόγων, όσες το έχουν κάνει πήραν ειδική έγκριση από την UEFA. Δεν είμαι υπεύθυνος για το VAR».

Αν υπάρξει πρόβλημα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος με τους ξένους διαιτητές:

«Η δυσκολία είναι ότι θα υπάρχουν ματς ανά 3 μέρες. Τα μεγάλα πρωταθλήματα αργούν να μας απαντήσουν και συνήθως είναι αρνητικές οι απαντήσεις. Θα είναι δύσκολο γιατί θα τρέχουν πολλές διοργανώσεις».

Πώς σκοπεύει να αντιδράσει αν γίνουν νέες δηλώσεις κατά του προσώπου του:

«Η δουλειά μου δεν μου επιτρέπει να αντιδρώ. Δεν έχω και τον χρόνο. Αν έμπαινα στη διαδικασία να ασχολούμαι με κάποιον που αφηγείται τι έκανε στην αρχή της ζωής του ή ήταν ποδοσφαιρικός σταρ και χτύπησε με το μηχανάκι, δεν με ενδιαφέρουν. Υπάρχει νομική υπηρεσία που έχει ανατεθεί από την ομοσπονδία οπότε η απάντηση θα έρθει από την ομοσπονδία που είμαι μέλος της και αυτή είναι αρμόδια να απαντήσει αν εγώ είμαι μέλος κάποιας διοργάνωσης ή όχι».

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X