Ο νέος Αλεξανδρής και η ομάδα που παίζει για να πάρει πέναλτι

Ο νέος Αλεξανδρής και η ομάδα που παίζει για να πάρει πέναλτι

Ο Γκρανκάσας είδε τα αίσχη στο Παναθηναϊκός - Ατρόμητος και έχει να πει πολλά για τις «πράσινες»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο ποδόσφαιρο οι ομάδες μπαίνουν μέσα στο γήπεδο και προσπαθούν να βάλουν γκολ. Στον σύγχρονο Παναθηναϊκό όμως έχουμε μια επανάσταση. Καταρρίφθηκε αυτό που θεωρούσαμε ως δεδομένο, ως αυτονόητο στο ποδόσφαιρο μας μετά από το 2016. Δηλαδή ξέραμε πως από το 1996 ως το 2016 έμπαιναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο γήπεδο όχι για να βάλουν γκολ, αλλά για να πάρουν πέναλτι. Ήταν αυτοσκοπός. Πλέον έχουμε τον Παναθηναϊκό να κάνει το ίδιο και να δημιουργεί τους ήρωες του. Πρώτος και καλύτερος ο Φωτάρας ο Ιωαννίδης.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Φώτης. Αυτός είναι αρχηγός, ο νέος Αλεξανδρής. Και οι άλλοι ακολουθούν κατά πόδας. Δεν έχει προηγούμενο αυτό που βλέπεις στα ματς του Παναθηναϊκού από πέρσι που έχουν πάρει χαμπάρι πως θα τους δώσουν οι Έλληνες διαιτητές οποιαδήποτε επαφή πέναλτι. Μέσα στην περιοχή απλώνουν πόδια, κάνουν κινήσεις με το σώμα, με μοναδικό σκοπό να υπάρξει επαφή και να πέσουν κάτω.

Το έχουν κάνει επιστήμη!

Μπορεί να υπάρχουν φάσεις σαν αυτή που πήρε το πέναλτι – τραγέλαφο από τους Κουμπαράκη – Διαμαντόπουλο με τον Ατρόμητο ο Ιωαννίδης, αλλά για να εντρυφήσεις και να καταλάβεις αυτό που γίνεται, πρέπει να δεις το περιβόητο με Βέρμπιτς – Πινέδα, που το έβγαλαν «σφαγή».

Φάση που εκτός των άλλων, αν την δεις προσεκτικά έστω και στο τσακ, στο… χιλιοστό, ο Πινέδα καταφέρνει να αποφύγει την επαφή που επιδιώκει ο Βέρμπιτς. Κοιτάξτε τις κινήσεις του Βέρμπιτς προσεκτικά. Και το πως επιδιώκει την επαφή και το πως έχει στον νου του και τον διαιτητή, πριν αρχίσει να πέφτει. Μιλάμε για επιστήμη, έχει γίνει πολλή προπόνηση.

Κοίτα ποιος μιλάει…

Κι όμως η ομάδα που έχει πάρει μια ντουζίνα πέναλτι που πρέπει να διδάσκονται σε σεμινάρια ως παραδείγματα προς αποφυγή από τους διαιτητές, έχει καταφέρει με τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχο (ιδιοκτησιακό ή επιρροής) σε βασικά επικοινωνιακά Μέσα να γίνεται κουβέντα για εύνοια της ΑΕΚ και να βγάζει κι επιθετικές ανακοινώσεις σε βάρος της για την διαιτησία!

Δεν ακούγεται κιχ, όχι για το πέναλτι – γορίλα, αλλά γενικώς για την απίστευτη διαιτησία του Διαμαντόπουλου, με αποκορύφωμα την φάση στο πρώτο ημίχρονο που ο Μπακασέτας (τα πιάνει γρήγορα φαίνεται) ρίχνει κλωτσιά στον παίκτη του Ατρομήτου, πέφτει κάτω ο ίδιος με… στυλ και ο διεθνής Αρκάδας ρέφερι μπροστά στην φάση, δίνει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού! Στην γραμμή της περιοχής!

Απίθανα και… παναθηναϊκά

Καλά δεν λέμε για το όργιο προπαγάνδας που γίνεται πλέον και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις τους, παρά το γεγονός πως ο πάροχος είναι άλλη εταιρεία. Αν άκουγες χθες το post game, τα σχόλια και το περιεχόμενο των ερωτήσεων στον προπονητή και τους παίκτες του Παναθηναϊκού νόμιζες πως ο Παναθηναϊκός είχε κάνει το ματς της δεκαετίας και είχε συντρίψει τον φοβερό και τρομερό αντίπαλο του.

Λεπτομέρεια πως ο Ατρόμητος που πλήρης έφαγε πέντε γκολ από την ΑΕΚ στο γήπεδο του λίγα 24ωρα πριν, έπαιζε μισός, με τον στόπερ Τσιακμάκη δεξί μπακ μεταξύ άλλων. Κι έπρεπε να βάλει και τρίτο. Οι ερωτήσεις δεν άφηναν περιθώριο στον Τερίμ ή τους παίκτες του Παναθηναϊκού να πουν κάτι πιο θετικό. Δεν υπήρχε τίποτε περισσότερο να πουν.

Για να μην πούμε καν για το ατόπημα με την ερώτηση στον Βέρμπιτς για πέναλτι μετά το ματς με την ΑΕΚ, σε κανάλι που ποτέ δεν κάνει τέτοιες ερωτήσεις.

Ο Γκρανκάσας

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X