Τρία στα τρία κατά της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και ΠΑΟ, αλλά ως εδώ

Τρία στα τρία κατά της ΑΕΚ με Ολυμπιακό και ΠΑΟ, αλλά ως εδώ
Photo Credits: INTIME

Ο Γκρανκάσας για τις διαιτησίες που έτυχε η ΑΕΚ κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ξεκαθαρίζει ενόψει ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, αφού πέρασε λίγη ώρα και πήραν θάρρος που η ΑΕΚ δεν έκανε κουβέντα, άρχισαν να διαρρέουν πως ο Γιουγκ… τους αδίκησε στον πειθαρχικό έλεγχο.

Μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, άρχισαν να διαρρέουν κι αυτοί πως εξόργισε λέει ο Πορτογάλος διαιτητής την εξέδρα. Έτσι απλά, την εξόργισε. Οι… εξοργισμένοι που είναι ακόμη μέσα στο πρωτάθλημα στην ουσία λόγω του Βεργέτη και των αγώνων που τους σφύριξε εκτός έδρας. Για να μη πιάσουμε άλλα.

Ολες σε βάρος της ΑΕΚ

Στα δύο αυτά ματς λοιπόν για να σοβαρευτούμε, υπάρχουν τρεις φάσεις που σηκώνουν συζήτηση. Οι δύο ανατροπές του Λιβάι με τον Ολυμπιακό και το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού στην Λεωφόρο. Στις δύο πρώτες περιπτώσεις είναι τελικά ακατανόητο ειδικά στην πρώτη πως δεν δόθηκε το φάουλ και η κόκκινη στον Ρέτσο, στην δεύτερη το για ποιον ακριβώς λόγο δεν είναι πέναλτι. Πάντως τους λόγους που επικαλέστηκαν οι Βαρούχες δεν μπορείς να τους πάρεις στα σοβαρά.

Με τον Παναθηναϊκό έχουμε δει δεκάδες φάσεις σαν κι αυτή του πρώτου τους γκολ. Σε πολλές από αυτές έχει καταλογιστεί τελικά οφσάιντ. Ακόμη και με τον παίκτη που είναι οφσάιντ να είναι σε ανάλογη απόσταση από αυτή που είχε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού από τον Αθανασιάδη. Και σε αυτές που έχουν δοθεί όμως και σε αυτές που δεν έχουν δοθεί, σπάνια ως ποτέ έχουμε δει να μην καλείται στην οθόνη ο διαιτητής για να αποφασίσει μόνος του. Είναι φάσεις κρίσης, αλλά μέχρι τώρα ξέραμε είναι φάσεις κρίσης του διαιτητή κι όχι του VARίστα.

Χωρίς να μπαίνουμε λοιπόν σε άλλες λεπτομέρειες θα αρκεστούμε στο γεγονός πως τρεις φάσεις που μπορούσαν να δοθούν υπέρ της ΑΕΚ, δόθηκαν και οι τρεις σε βάρος της. Και υπέρ… των παραπονούμενων δήθεν αδικημένων κι ενίοτε… εξοργισμένων.

Το ανάποδο φάουλ και ο σκουφάτος Ρουμάνος

Επειδή μπροστά μας έχουμε κι άλλον… μόνιμα εξοργισμένο, τον σκουφάτο Ρουμάνο, καλό είναι να δοθεί ένα μήνυμα από την ΑΕΚ πως ως εδώ. Δεν ξέρουμε ποιοι μιλάνε στους διαιτητές που έρχονται και τι τους μεταφέρουν και οδήγησε στο να έχουμε τρεις τουλάχιστον φάσεις του 50-50 (επιεικώς το λέμε, για την οικονομία της κουβέντας) να δίνονται εναντίον της ΑΕΚ. Ξέρουμε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί στο ματς που έρχεται και είναι πλέον απόλυτα κρίσιμο.

Στον δεύτερο γύρο στην Τούμπα είχαμε αντί να δοθεί καθαρό φάουλ υπέρ της ΑΕΚ, να δίνεται τελικά υπέρ του ΠΑΟΚ κι από εκεί να έχουμε την ισοφάριση. Ουδείς αναφέρθηκε σε διαιτησία κλπ. Οι αναφορές είναι μόνο όταν θέλουν να πουν πως κάπου ευνοήθηκε η ΑΕΚ. Αλλά μετά από τα προηγούμενα δύο ματς είναι αδιανόητο να δούμε το ίδιο έργο και με τον ΠΑΟΚ.

Απαίτηση να παιχτεί στα ίσια

Να κοιτάξουν λοιπόν πολύ καλά οι ιθύνοντες που έχουν την ευθύνη για τους διαιτητές που έρχονται να μείνουν οι τελευταίοι ανεπηρέαστοι και να σφυρίζουν ότι βλέπουν. Όπως τουλάχιστον ο συγκεκριμένος Γερμανός διαιτητής έκανε πέρσι στο αντίστοιχο ματς που πάλι έτυχε να διευθύνει εκείνος.

Το ματς είναι ζωή και θάνατος για την ΑΕΚ. Χωρίς καμιά υπερβολή. Και είναι η ελάχιστη απαίτηση να παιχτεί στα ίσια ένα τέτοιο παιχνίδι. Και να πάρει ο καθένας ό,τι του αναλογεί βάσει των κανονισμών. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Γιατί η ΑΕΚ στα δύο προηγούμενα ματς δεν πήρε ότι δικαιούταν.

Ο Γκρανκάσας

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X