Αλμέιδα για μεταγραφές: «Δύσκολο για Ιανουάριο, μπορεί να φύγει κάποιος για να έρθει μεταγραφή τώρα - Ημασταν κοντά σε 2-3 παίκτες για το καλοκαίρι»

Αλμέιδα για μεταγραφές: «Δύσκολο για Ιανουάριο, μπορεί να φύγει κάποιος για να έρθει μεταγραφή τώρα - Ημασταν κοντά σε 2-3 παίκτες για το καλοκαίρι»
Photo Credits: INTIME

Ολα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα για τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, του καλοκαιριού και το δικό του σχέδιο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα στην σημερινή συζήτηση του με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ μίλησε βεβαίως και για τα μεταγραφικά.

Για το τι σκέφτεται τώρα τον Ιανουάριο, για το προσεχές καλοκαίρι, για το δικό του σχέδιο και πλάνο της δικής του ΑΕΚ.

Και ήταν αρκετά ξεκάθαρος και συγκεκριμένος σε όσα πιστεύει και εφαρμόζει στην Ένωση με συνέπεια από το καλοκαίρι του 2022 που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της.

Αναλυτικά όσα είπε:

Έχετε ζητήσει μεταγραφές που ο κ. Μελισσανίδης δεν σας τις κάνει; Αυτό είναι που στέλνει συνέχεια ο κόσμος σε εμάς τους ρεπόρτερ. «Θέλουμε παίκτες, έχουμε ανάγκη παίκτες», αλλά δεν σας κάνουν μεταγραφές. Εμείς μπορεί να ξέρουμε και να το λέμε, αλλά εμείς δεν γινόμαστε πιστευτοί.

«Πιστεύω ότι υπάρχει ένα πρότζεκτ που έχει παρουσιαστεί. Έχουμε ψάξει για παίκτες. Ήταν 2-3 περιπτώσεις που μία μέρα πριν υπογράψουν δεν θέλησαν να έρθουν. Σε άλλες περιπτώσεις η πραγματικότητα είναι ότι ήμασταν πολύ μακριά. Μετά αποφασίσαμε, αφού δεν έβγαιναν αυτά που θέλαμε, να δώσουμε συνέχεια στο γκρουπ που υπήρχε, γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο. Όμως σήμερα δεν είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Γι’ αυτό δεν κουράζομαι να μιλάω για το ελληνικό ποδόσφαιρο, γιατί θέλω να είναι ένα ποδόσφαιρο που θα προσελκύει και όχι που θα διώχνει ποδοσφαιριστές. Και το έχω επαναλάβει πολλές φορές μετά τα παιχνίδια: Δεν υπάρχει ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο. Είσαι ποδοσφαιριστής και θες να πας σε ένα μέρος που θα παίζεις, θα σε βλέπει κόσμος, δεν θα υπάρχουν προβλήματα και θα είναι ένα παιχνίδι νορμάλ που θα παίζεται μέσα στο γήπεδο και να μην είναι όλοι να βρίζουν από τον έναν πάγκο, από τον άλλο πάγκο, από έξω. Αυτό είναι μια πραγματικότητα.

Έπειτα, εγώ είμαι σε διαφορά με αυτό που κάνουν άλλες ομάδες. Εμείς κοιτάμε τι κάνουμε εμείς. Δεν θα ήθελα να φέρουμε παίκτες μόνο για να λέμε ότι τους φέραμε. Αυτό που έβλεπα εγώ πριν έρθω, γιατί έκατσα λίγο και το μελέτησα σε σχέση με τις μεταγραφές, ήταν παίκτες που το έβλεπαν σαν διακοπές, έρχονταν δανεικοί για έξι μήνες και έφευγαν και με πολλά λεφτά. Η ιδέα μου είναι το κλαμπ να υπογράψει παίκτες που να είναι εδώ για τέσσερα χρόνια και αυτός ο ποδοσφαιριστής να αποδώσει και αργότερα να μπορεί να πωληθεί. Και εσείς οι ίδιοι ξέρετε ότι ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει αλλάξει. Παλιότερα αυτό το κλαμπ έφερνε και υπέγραφε ποδοσφαιριστές που ήταν πάνω από 30χρονών. Τι είδαμε τώρα στην Ευρώπη εμείς; Οι ομάδες που παίξαμε αντίπαλοι τι μέσο όρο ηλικίας είχαν; Εκεί είναι ο πραγματικός ανταγωνισμός.

Οπότε, μπορεί να μου δώσουν εμένα 30-35 παίκτες. Εγώ, πραγματικά, ό, τι όνομα και να έχει ο παίκτης, το δικό μας σύστημα παιχνιδιού απαιτεί άλλα πράγματα. Όπως όταν ψάχνουμε, για παράδειγμα ψάχνουμε έναν όπως ήταν η περίπτωση του Πινέδα. Ένας άγνωστος, εγώ ήξερα ότι θα αποδώσει. Είναι άλλες περιπτώσεις που δεν έχουν αποδώσει. Και τώρα να γεμίσουμε εμείς παίκτες επειδή οι αντίπαλες ομάδες έφεραν παίκτες, εμένα μου φαίνεται λάθος. Τώρα, εάν είναι ένας παίκτης που θα έρθει και θα κάνει τη διαφορά, τότε ναι, αυτόν πρέπει να τον φέρουμε. Να φέρνει ποδοσφαιριστές και να είναι πάνω-κάτω της ίδιας ποιότητας, πιστεύω ότι έχουμε. Ξέρουμε ότι από εδώ μέχρι το τέλος της χρονιάς υπάρχουν αρκετά συμβόλαια που τελειώνουν.  Το σίγουρο είναι  ότι εκείνη τη στιγμή θα κάνουμε εμείς την αναζήτηση ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Και, όπως επίσης γνωρίζετε, το οικονομικό κομμάτι, το διαχειρίζεται ο πρόεδρος. Εγώ μαζί με τη διοίκηση τους δίνω τις πιθανότητες ποδοσφαιριστών που υπάρχουν. Και να μην ξεχνάμε ότι αγόρασε τον Πινέδα. Ήταν πολύ μεγάλο το νούμερο για Πινέδα. Αυτά τα νούμερα είναι δύσκολα. Αλλά χάλασαν τελευταία στιγμή 2-3 ενισχύσεις που θα ήταν σημαντικές. Έγινε η προσπάθεια από το κλαμπ, με καλά συμβόλαια που επρόκειτο να πάρουν. Τους περιμέναμε για να γίνουν οι ιατρικές εξετάσεις και οι παίκτες δεν ήρθαν. Από εκεί και πέρα, μετά δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αυτό έχει να κάνει με την ενίσχυση της ομάδας και γιατί δεν γίνονται κάποιες αλλαγές».

Αναφέρεται στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο;

«Για το καλοκαίρι».

Άρα να συμπεράνουμε ότι επειδή η ΑΕΚ έχει και έναν υψηλό μέσο όρο ηλικίας, θα χρειαστεί να χαμηλώσει σημαντικά τον μέσο όρο ηλικίας; Αυτή είναι η στόχευση για το καλοκαίρι;

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να είναι ένας στόχος και για το μέλλον. Οι μισοί παίκτες θα έπρεπε να είναι νεαροί. Θα πρέπει να είμαστε μια ομάδα νικήτρια, όπως είμαστε, αλλά και ένα κλαμπ που παράγει. Να είμαστε ένα κλαμπ που παρουσιάζει κάποιους ποδοσφαιριστές, έτσι ώστε να έχουν αυτοί οι ποδοσφαιριστές άλλες επιλογές. Αλλά το πιο βασικό είναι λόγω του συστήματος που παίζουμε. Βλέπετε και εσείς ότι όσο πιο μεγάλος είσαι, τόσο πιο μεγάλες είναι οι πιθανότητες να τραυματιστείς. Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό να έχεις παίκτες με εμπειρία. Αλλά για παράδειγμα, τώρα ανακαλύπτουμε τον Πήλιο. Τώρα είναι η στιγμή να τον στηρίξουμε και να του δώσουμε χρόνο. Έχουμε άλλον έναν ποδοσφαιριστή που ονομάζεται Ραντόνια. Τον είδαμε πολύ λίγο, πρέπει να τον δούμε. Θα τον δούμε και θα αποδώσει. Τον Ζίνι επίσης, να τον έχουμε, να του δώσουμε χρόνο συμμετοχής. Οπότε, το πρότζεκτ το δικό μου είναι σε ενάμιση χρόνο, οι ποδοσφαιριστές που θα είναι, να είναι από το κλαμπ. Οπότε είναι 2-3-4 που μπορεί να κάνουν το ‘’μπαμ’’. Αυτό εάν προλάβουμε (σ.σ. γέλια).

Δεν είναι μόνο αυτοί που ανέφερα. Επειδή δεν είχαμε χρόνο να το συζητήσουμε αυτό, εγώ παρατηρώ και παρακολουθώ πολύ και την ΑΕΚ Β. Δουλεύουν με έναν τρόπο αρκετά παρόμοιο με τον δικό μας. Ψάχνουμε και επιδιώκουμε το σύστημα του παιχνιδιού να είναι παρόμοιο. Οι ποδοσφαιριστές να έχουν αυτήν την ταύτιση, να νιώθουν ότι είναι στην ΑΕΚ, γιατί θέλω να βγάλω παίκτες από την ΑΕΚ Β. Αλλά αυτό χρειάζεται χρόνο. Να δούμε εάν εγώ θα έχω αυτόν τον χρόνο για να το μπορέσω».

Θα υπάρχει και τέτοια μεταγραφική στόχευση; Οι μεγάλοι όταν φύγουν, πάλι θα πάμε ηλικίες μικρότερες;

«Μπορεί να φέρουμε κάποιον 40χρονο (σ.σ. γέλια). Δεν είπαμε ότι θα φύγουν. Είναι κάποια συμβόλαια που λήγουν, είναι κάποιες αποφάσεις που θα ληφθούν στο τέλος. Γι’ αυτό οι παίκτες θα πρέπει να δείξουν ότι θέλουν να μείνουν εδώ και να προσπαθήσουν για να μπορέσουν να ανανεώσουν».

Σε σχέση με τον Ιανουάριο, έχουμε να περιμένουμε κάτι στο μεταγραφικό τοπίο; Επίσης, πέρυσι είχε εκτιμήσει από πολύ νωρίς ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί τελευταία αγωνιστική. Βλέποντας και τις άλλες ομάδες και ξέροντας τη δική του, έχει την ίδια εκτίμηση και για το φετινό πρωτάθλημα;

«Για τον Ιανουάριο είναι δύσκολο. Γιατί είμαστε 30 παίκτες. Εγώ για να φέρω παίκτη, θα πρέπει να φύγει παίκτης. Είναι όλοι με συμβόλαια. Εκτός και εάν μπορεί να εμφανιστεί κάτι διαφορετικό. Ποτέ δεν κλείνουμε αυτήν την πιθανότητα εάν εμφανιστεί κάτι διαφορετικό, αλλά έχουμε 2-3 ποδοσφαιριστές σε κάθε θέση και πλέον είμαστε σε μία διοργάνωση. Έχω οκτώ μη κοινοτικούς, από τους οποίους πάντα πρέπει να μένουν εκτός τρεις σε κάθε παιχνίδι. Είκοσι είναι στην αποστολή, οπότε δέκα μένουν εκτός. Εάν η ομάδα κερδίζει, γίνονται λίγες κινήσεις. Και θα κερδίζουμε. Οπότε θα είναι αρκετά περίπλοκο να φέρουμε κάποιον τώρα.

Η φετινή χρονιά είναι καλύτερη σε σχέση την περυσινή. Υπάρχουν πολλές ομάδες εκτός από τους τέσσερις που είναι πρώτοι, υπάρχουν και άλλες. Ο Άρης είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι. Αυτοί που είναι κάτω από τον Άρη είναι σε καλύτερη κατάσταση. Και πιστεύω ότι αυτό είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και θα πάει μέχρι τέλους».

Για το ότι είναι δύο χρόνια στην ομάδα, αλλά δεν έχουμε ακούσει να ενδιαφέρεται για κάποιον Αργεντινό ποδοσφαιριστή:

«Έχω δει πολλούς. Υπάρχει ένα πρόβλημα, η Αργεντινή πήρε το Μουντιάλ. Πριν αυτός ο παίκτης έκανε 1 εκατομμύριο. Μετά το Μουντιάλ και το Κόπα Αμέρικα ο ίδιος παίκτης κάνει 5 εκατoμμύρια. Τους έχω μελετήσει όλους. Ξέρω ποιος μπορεί να προωθηθεί και να παίξει στην Ευρώπη. Είναι λεφτά. Υπάρχουν πολλοί νεαροί. Εμείς στέλνουμε έναν άνθρωπο στις Κ17, Κ20 και Κ23 για να παρακολουθεί παίκτες για το κλαμπ. Μας στέλνει πάντα πληροφορίες. Αλλά είναι νούμερα που εγώ προσωπικά δεν θα έλεγα στο κλαμπ να ξοδέψει τόσα χρήματα. Αλλά βλέπω. Και ούτε θα ήθελα να γεμίσω με Αργεντινούς εδώ γιατί μετά θα αρχίζανε να λένε ότι είναι Αργεντινός και φέρνει μόνο Αργεντινούς. Έχουμε δύο».

Για το αν σκέφτεται να μεγαλώσει περισσότερο το ρόστερ, λόγω των μεγάλων απαιτήσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως τις βίωσε φέτος, ή αν σκέφτεται να αλλάξει τον τρόπο δουλειάς:

«Πρώτα απ’ όλα αυτήν τη φορά, εύχομαι να μην καλέσουν κανέναν στην εθνική. Η αλήθεια είναι πως το σκέφτομαι. Εμείς αυτήν τη στιγμή ετοιμαζόμαστε και βλέπουμε παίκτες για το μέλλον. Πρέπει να τα δούμε όλα: είναι στην εθνική, δεν είναι στην εθνική; Είναι μία εμπειρία την οποία την γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να την διαχειριστούμε όλη εμείς. Αν είναι κάποιος παίκτης που θα πρέπει να πάει στην εθνική, φυσικά και πρέπει να πάει. Όσον αφορά τον τρόπο δουλειάς, ίσως πρέπει να τον αλλάξουμε. Είναι ένα μάθημα. Και πρέπει να το μάθουμε, ώστε όταν φτάσουμε να παίξουμε, να έχουμε πολλή περισσότερη ενέργεια από αυτήν που είχαμε. Και αυτό μπορεί να είναι ένα σημείο, που έχει περιθώρια βελτίωσης. Να το λάβουμε υπόψιν μας».

Για το τι θα έκανε, αν προέκυπτε παίκτης, από αυτούς που σκέφτεται για το καλοκαίρι, για να τον αποκτήσει στην τελευταία ημέρα των μεταγραφών του Ιανουαρίου. Θα τον έφερνε ή θα έπρεπε κάποιος από το νυν ρόστερ να φύγει:

«(Έκανε κίνηση με τα χέρια, σαν να λέει έλα, έλα)».

Για το αν σκέφτηκε να αποχωρήσει κάποιος παίκτης, σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο, για να έρθει κάποιος καλύτερος, επειδή δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελε:

«Ακόμη δεν έχει κλείσει, δεν έχει ξεκαθαρίσει, μπορεί».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X