Ο Αλμέιδα απαντά για την κριτική και για τον Ομάρ Ζαρίφ - «Κριτικάρουν μόνο βάσει αποτελέσματος, κάποιοι είναι υπερβολικοί - Τα social media είναι ένα δηλητήριο

Ο Αλμέιδα απαντά για την κριτική και για τον Ομάρ Ζαρίφ - «Κριτικάρουν μόνο βάσει αποτελέσματος, κάποιοι είναι υπερβολικοί - Τα social media είναι ένα δηλητήριο
Photo Credits: INTIME

Ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε ανοιχτά για τη δημόσια κριτική και πως την αντιμετωπίζει ο ίδιος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει κατανοητή η ενόχληση του Ματίας Αλμέιδα σε κριτική που γινόταν στην ΑΕΚ μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα.

Ο ίδιος πήρε θέση ανοιχτά απέναντι σε αυτό και ξεκαθάρισε ότι θεωρεί την κριτική στα social media… δηλητήριο και κάποιους υπερβολικούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Αλμέιδα:

Αν τον ενόχλησε κάποια κριτική ή ήθελε να υψώσει ένα τοίχος προστασίας μετά το ματς με τον Άρη;

«Καλημέρα σε όλους. Είναι χαρά μου που είστε εδώ για να λύσουμε οποιοσδήποτε απορίες. Εμένα συγκεκριμένα οι κριτικές δεν με ενοχλούν. Ζούμε σε έναν κόσμο όπου η κριτική είναι δωρεάν. Και επειδή δεν χρειάζεται κάποιος να πληρώσει τότε μπορεί… μιλάει. Όλος ο κόσμος είναι έτσι. Οπότε εγώ κάποιες κριτικές τις θεωρώ υπερβολικές και οι κριτικές που γίνονται είναι βάση αποτελέσματος και όχι βάση του παιχνιδιού που έχει κάνει η ομάδα.

Αν μιλήσουμε για το αγωνιστικό κομμάτι είμαι εδώ και μπορώ να σας δώσω… 70.000 παραδείγματα ότι η ΑΕΚ είναι καλά. Εγώ δεν ακούω, δεν διαβάζω και νομίζω ότι με όλους από εσάς όταν είμαι απέναντί σας σας χαιρετάω με απόλυτο σεβασμό. Αν καταλάβω ότι κάτι θέλετε να πείτε μπορεί να χρειαστεί να απαντήσω σε κάποια ερώτηση – απορία. Όταν υπάρχουν κριτικές σε μένα προσωπικά με παίρνουν τηλέφωνο και με ενημερώνουν. Επειδή όμως εγώ δεν καταλαβαίνω σας κάλεσα εδώ να συζητήσουμε οποιαδήποτε απορία υπάρχει. Ετσι είναι όλα πιο πιστευτά. Εκθέτω τον εαυτό μου ως προπονητής, δεν έχω πρόβλημα να εκτεθώ και να πω ότι έκανα λάθος ή δεν έκανα λάθος. Ή αν συμφωνώ ή δε συμφωνώ με όσα λέτε. Ζούμε στη χώρα της Δημοκρατίας. Εδώ ξεκίνησε η Δημοκρατία και συνεχίζω να ζω με δημοκρατικά μέσα. Ο κόσμος αλλάζει, εγώ συνεχίζω να πιστεύω στη Δημοκρατία. Προσπαθώ να μείνω σταθερός στις απόψεις μου και να μην αλλάξω. Δεν είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει. Όλα έχουν να κάνουν από που θα έρθει η κριτική. Τι στόχο έχει αυτή η κριτική. Δεν θέλω να το γενικοποιήσω, αλλά εξαρτάται για ποιον γράφει ο δημοσιογράφος την κριτική. Ολοι ξέρουν ότι υπάρχουν κανάλια και Μέσα από αντίπαλες ομάδες. Δεν πιστεύω ότι θέλουν να γράψουν καλά λόγια για μένα. Οπότε, επειδή είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, εσείς μεταφέρετε στον κόσμο αυτά που βλέπετε. Όσο μιλάτε ή μιλάνε για εμένα, το ιδανικό θα ήταν πρώτα να μιλάμε μαζί και να γίνονται ξεκάθαρα αυτά που λέω. Φυσικά δέχομαι απόλυτα αυτό που βλέπετε να σας αρέσει ή να μην σας αρέσει. Εδώ είμαστε απόλυτα ελεύθεροι να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε. Προχθές, μετά το παιχνίδι, όταν έκανα τις δηλώσεις είχα διαβάσει κάτι πράγματα περίεργα. Και όταν βλέπω κάποια πράγματα στο ποδόσφαιρο, είναι σαν μου στρώνουν με τέτοιο τρόπο το κρεβάτι ώστε να… ξαπλώσω. Ετσι ξεκινάει η διαδικασία στο ποδόσφαιρο να διώξουν προπονητές!

Όταν η ομάδα έχει αποκλειστεί από ένα Κύπελλο, κάνοντας κάποιες συγκρίσεις – με τις οποίες εγώ δε συμφωνώ – ότι δεν καταφέραμε να μπούμε στο Champions League, ότι μείναμε εκτός Europa League, εκεί είναι όταν πρέπει να μεταφερθούν άλλα πράγματα. Εγώ θεωρώ ότι η ΑΕΚ αυτό που έκανε ήταν κάτι το αξιόλογο στην Ευρώπη. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε είχαν τουλάχιστον  7 φορές παραπάνω μπάτζετ από εμάς. Οπότε εμείς ήμασταν ανταγωνιστικοί. Χρησιμοποιήσαμε τα εργαλεία που είχαμε, ήμασταν πολύ κοντά. Υπάρχει και μια πραγματικότητα που πρέπει να την πούμε: Ο επιθετικός του Άγιαξ κάνει 30 εκατ. ευρώ. Η Μπράιτον, για παράδειγμα, παίρνει από το πρωτάθλημά της 120 εκατ. ευρώ το χρόνο. Άρα εκεί υπάρχει μια διαφορά. Ποτέ δε θέλω να χρησιμοποιώ δικαιολογίες, γιατί υπάρχει πάντα μία πραγματικότητα. Με την Μπράιτον παίξαμε ένα αμυντικό χαφ ως στόπερ (σ.σ. Σιμάνσκι), υπήρξαν τραυματίες, δεν χρησιμοποιήσαμε δικαιολογίες. Το σύστημα του παιχνιδιού που χρησιμοποιούμε από την πρώτη ημέρα μέχρι τώρα είναι πάντα το ίδιο. Είμαστε δυο βαθμούς από τον πρώτο στο πρωτάθλημα, άρα είμαστε σε καλό δρόμο. Μείναμε εκτός Κυπέλλου, αυτό είναι αλήθεια. Με ποιον τρόπο… Ποια είναι η ανάλυση του παιχνιδιού. Είναι μόνο το αποτέλεσμα; Το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο. Προσπαθώ να εμβαθύνω στην αναζήτηση. Εγώ όμως ζω έτσι το ποδόσφαιρο και βέβαια σέβομαι αν σκέφτεστε κάτι διαφορετικό».

Αν τον ενοχλούν κάποια πράγματα που τα θεωρεί άδικα. Για τις κριτικές και το «κρεβάτι» που είπε: πώς έχει αυτή την αίσθηση και γιατί το σκέφτεται αφού δεν υπάρχει στο μυαλό κανενός;

«Δεν έχω κάτι να πω σε σχέση κάποιας κριτικής. Αλλα δεν μου αρέσει να μιλάνε σαν να με ξέρουν κάποιοι πολύ καλά. Γι’ αυτό επέλεξα πέρυσι να ανοίξουμε τις προπονήσεις για να γνωριστούμε. Περίμενα την πρώτη εβδομάδα που δεν θα έχουμε παιχνίδι μεσοβδόμαδα, για να είστε εδώ και να μιλήσουμε. Είμαι ένας άνθρωπος συναισθηματικός. Ποιος δεν είναι συναισθηματικός; Ό,τι κάνω το κάνω με πάθος, αγάπη, τιμιότητα και ειλικρίνεια. Προφανώς όταν βλέπω κάτι που με ενοχλεί θα το πω. Έχουν επαναληφθεί πολλά πράγματα…

Για παράδειγμα έχετε γράψει για τον Ομάρ Ζαρίφ. Τι σκέφτεστε ότι έκανε ο Ομάρ; Γιατί αυτό είναι σαν μία βόμβα που υπάρχει και μετά με κοιτάτε και μπορείτε να σκέφτεστε πόσο στεναχωρημένος θα είμαι. Να ξέρετε: Οσο δεν κερδίζω είμαι στεναχωρημένος. Τη μέρα που θα μου κάνει το ίδιο αν πάρει μία ισοπαλία, τότε δεν θα μου αξίζει να είμαι σε ένα μεγάλο κλαμπ. Όταν χάνω πραγματικά εκνευρίζομαι! Δηλητηριάζομαι εσωτερικά, όταν χάνω. Οπότε δεν μπορώ να βάλω στο πρόσωπό μου μία έκφραση που δεν μου ταιριάζει. Θα δείχνω πάντα πως είμαι. Μπορεί να αρέσει, μπορεί και όχι. Το έχω πει σε όλους από την πρώτη ημέρα που ήρθα. Και στους παίκτες: Έχω πάντα ένα πρόσωπο. Ποτέ δύο. Όταν έχουμε κερδίσει είμαι χαρούμενος. Ζω απ’ αυτό. Είμαι από τα 15 μου στο ποδόσφαιρο. Πάντα κυνηγάω τη νίκη. Μ’ αρέσει να κερδίζω, να είμαι ανταγωνιστικός και όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλω, φαίνεται στη φάτσα μου. Αλλα δεν είναι κακό αυτό. Τώρα, για παράδειγμα, αυτό που μπορεί να με ενοχλεί, θέλω να σας ρωτήσω τι πιστεύεται τι λειτουργία έχει κάθε μέλος του σταφ στην ομάδα. Εχω ένα σταφ. Αυτό που κάνουμε είναι να αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε αυτό. Πάρα πολύ χρόνο. Οποτε με ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να ενοχλήσει το σταφ μου, γιατί εδώ, αυτός που παίρνει πάντα την απόφαση είμαι εγώ. Ο Αλμέιδα φέρνει τους δικούς του. Εγώ είμαι πιστός στους δικούς μου. Σε όποιο κλαμπ πάω λέω ότι εγώ είμαι… επτά. Αν δεν έρθουν οι δικοί μου εγώ δεν μπορώ να έρθω. Προφανώς και με βοηθάνε, αλλά δεν με αλλάζουνε. Εμείς κάνουμε τις προπονήσεις, τα βίντεο, βάζουμε τις ταινίες, κουνάμε τα τέρματα. Δεν βάζουμε άλλους. Το κάνουμε εμείς. Το ίδιο έκανε και ο Ομάρ».

Σχόλια απευθύνει και ο πιο κάφρος ο οπαδός, αλλά και ένας γιατρός, ένας επιστήμονας ή ακόμα και ένα τρολ. Όλοι εκφράζονται και όλοι απευθύνουν ερωτήματα. Κάποια είναι χυδαία, προφανώς, και θέλουν να δημιουργήσουν μια κατάσταση. Κάποια άλλα όμως, είναι απορίες. Ερωτήματα τύπου «μήπως συμβαίνει κάτι;», «μήπως του λείπει αυτός ο άνθρωπος;». Το να απαντήσει κάποιος, του δίνει την ευκαιρία να το λύσει, από το να συνεχίσει να διαχέεται και αυτό τα πράγμα να δημιουργεί κακό.

«Γι’ αυτό ήθελα και εγώ να έχουμε αυτήν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να μιλήσουμε. Να μπορούμε να ανταλλάξουμε ιδέες. Ξέρουμε όλοι ότι τα social media είναι ένα δηλητήριο. Πίσω από ένα social δεν ξέρουμε ποιος βρίσκεται. Εμένα μου αρέσει να υπάρχει διάλογος. Μπορεί να είναι ένας αντίπαλος αυτός που γράφει».

Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι, που είναι φίλοι μας, επιστήμονες, άνθρωποι της καθημερινότητας που δεν κρύβονται πίσω από ένα προφίλ και οι οποίοι απλά ρωτούν και θέλουν να ξέρουν.

«Οπότε το έχουμε ξεκαθαρίσει».

Ένα σχόλιο, βάσει και των όσων είπε για τους νεαρούς παίκτες, για την κριτική που υπήρξε για τον Ζίνι μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό (είχε γίνει λόγος ότι ο Αλμέιδα έπρεπε να τον βγάλει στο ημίχρονο).

«Υπάρχουν πάντα οι κριτικές. Εντάξει, δεν τρέχει τίποτα, πάντα θα υπάρχουν. Και φυσικά μέσα σε όλο αυτό είναι ένας προπονητής που κάνει λάθη και αυτός είμαι εγώ. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εγώ αυτό που πιστεύω για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι ότι πρέπει να τους δώσουμε χώρο. Ο Σταύρος (σ.σ. Πήλιος) έπαιξε μία μέρα καλά, την άλλη φορά δεν έπαιξε τόσο καλά, μετά πήγε πάρα πολύ καλά. Και μπορεί να υπήρξε κριτική προς το πρόσωπό μου. Εγώ θα κρατήσω αυτήν την κριτική. Σε κάποια χαρακτηριστικά που έχει ο Πήλιος, εάν λάβω υπόψη μου τις κριτικές, τότε θα με επηρεάσουν αρνητικά. Όσο μπορούμε, θέλουμε να επιμείνουμε με τους νεαρούς μας ποδοσφαιριστές. Γιατί εάν αυτοί που παίζουν συνήθως ήταν καλά, εγώ δεν θα τον έβαζα τον Πήλιο. Επειδή δεν είχα παίκτες που λείπουν και επειδή δεν ήταν στην καλύτερη κατάσταση οι άλλοι, του λέω ‘’μπες, παίξε, δεν έγινε τίποτα, κάνε το παιχνίδι που ξέρεις, άμα κάνει λάθος δεν έγινε τίποτα’’. Αυτό δεν μπορεί να μας εγγυηθεί κανείς ότι ο Σταύρος θα έχει την ίδια απόδοση που είχε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Μακάρι να την έχει. Είναι αρχή. Το να έχεις έναν παίκτη που να είναι Έλληνας, που είναι νέος, ένας καταπληκτικός επαγγελματίας, μακάρι να υπάρχουν και άλλοι με τέτοια χαρακτηριστικά. Πριν τέσσερις μήνες τον ρώτησα τον Σταύρο. Τον ρώτησα ‘’όταν έχεις 200 συμμετοχές, θα παίζεις με τον ίδιο τρόπο ή θα τον αλλάξεις;’’ Αυτό είναι που συμβαίνει συνήθως. Τη μέρα που ένας ποδοσφαιριστής συμπληρώσει 100 συμμετοχές, αρχίζει και πονάει εδώ, πονάει εκεί, έχει έναν κάλο στο πόδι. Ο Σταύρος να έχει την όρεξη που έχει τώρα. Οπότε, αυτό κάνουν οι μεγάλες ομάδες. Γιατί να μην το κάνουμε εδώ; Εγώ πιστεύω γίνεται και θα το προσπαθήσω».

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X