Όταν μιλάει ο Αλμέιδα, στέκεσαι προσοχή!

Όταν μιλάει ο Αλμέιδα, στέκεσαι προσοχή!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τον Αργεντινό τεχνικό, τη φιλοσοφία του, τις μεταγραφές και έχει δύο υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη στα πέναλτι, έβγαλε αντίδραση μέσα στο γήπεδο και έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως αν κάποιος θέλει τον τίτλο, θα πρέπει να την κερδίσει για να της τον πάρει. Παρεμπιπτόντως στο πρωτάθλημα η ΑΕΚ είναι η ομάδα που έχει μόλις μία ήττα και αυτή τον περασμένο Οκτώβριο από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Έκτοτε ακολούθησαν 13 αγώνες πρωταθλήματος. Συνολικά δε, η ΑΕΚ έχει μία ήττα μετά από 19 παιχνίδια

Ναι υπήρξαν ματς όπου η ΑΕΚ αδίκησε τον εαυτό της, ή έγιναν ανόητα λάθη που κόστισαν, υπήρξαν παιχνίδια όπου η διαιτησία έπαιξε ρόλο με τις αποφάσεις της και δεν επέτρεψε στον Δικέφαλο να πάρει αυτό που θα μπορούσε ή δικαιούταν, αλλά η ουσία είναι ότι το -2 από την κορυφή και με το πρόγραμμα που ακολουθεί, η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα άμεσα να πατήσει στην πρώτη θέση.

Για να κάνουμε και μία σύγκριση με… πέρσι τέτοια εποχή η ΑΕΚ ήταν στο -1 έχοντας δύο βαθμούς περισσότερους, δίνοντας από το ξεκίνημα της σεζόν ένα ματς την εβδομάδα έχοντας μάλιστα γνωρίσει τρεις ήττες στο ίδιο διάστημα.

Ο Ματίας Αλμέιδα μετά τον αποκλεισμό από τον Άρη μίλησε δύο φορές. Μία πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και μία αμέσως μετά. Όσοι διάβασαν όλη τη συνέντευξη Τύπου διαπίστωσαν τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία του. Και όσοι έσπευσαν με την ανακοίνωση της 11άδας να γράψουν στα social media της ΠΑΕ για την επιλογή του Πόνσε, χρειάστηκαν 78’’ για να ξεκινήσουν τις κωλοτούμπες και τις διαγραφές αυτών των εξυπνάδων που είχαν ποστάρει.

Στην Ελλάδα -και ειδικά στην ΑΕΚ επειδή το ζω πιο έντονα- υπάρχουν οι γνωστοί πανηγυριτζήδες. Στις νίκες όλοι Θεοί, η ομάδα δε βλέπει κανέναν και στις γκέλες ή στις ήττες δεν κάνει κανένας και πρέπει να φύγουν όλοι. Είναι αυτό το σύνδρομο της… παντόφλας και των social media που σε κάνουν να πιστεύεις ότι αν κάνεις copy paste την ίδια μπούρδα σε όλους τους ρεπόρτερ και όλες τις σελίδες που έχουν σχέση με την ΑΕΚ πως τους έκανες τη… μούρη κρέας.

Δε γίνεται να εξηγεί ο Αλμέιδα πως σκέφτεται να αξιοποιήσει τον Πήλιο και να διαβάζεις τη μία αρλούμπα μετά την άλλη. Δε γίνεται να σου λέει ο Αλμέιδα πράγματα για τον Πόνσε και να βλέπεις τον κάθε άσχετο να του τη λέει στα social επειδή… ξέρει καλύτερα. Όπως μάλιστα είχε πει ο «Πελάδο» στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο ΔΙΚΕΦΑΛΟ: «Σέβομαι την άποψη του κόσμου, αλλά εγώ δε λέω στον κρεοπώλη πως θα κόψει το κρέας».

Δε λέω και φυσικά πρώτος το λέει ο Αλμέιδα, πως δε θα κάνει λάθη. Όταν όμως έχεις ξεκάθαρο το δείγμα της δουλειάς του, κάποια στιγμή είναι καλύτερα να μασάς. Αλλιώς τα τσιτάτα «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα» είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Η ΑΕΚ στα δικά μου μάτια, παρά τα λάθη της, παρά τις γκέλες της, είναι το νούμερο ένα φαβορί για το πρωτάθλημα. Με εξαίρεση το ματς με τον ΟΦΗ, εντός συνόρων δεν έχω δει καμία ομάδα να της έχει δημιουργήσει πρόβλημα στο παιχνίδι της σε όλη τη διάρκειά του. Αυτό κάτι σημαίνει. Και ναι, οι παίκτες δεν είναι μηχανές, δικαιούνται να έχουν μία κακή μέρα στη δουλειά. Όταν όμως βλέπεις πως δεν υπάρχει το χάος του 2019, 2020, 2021 και το 2022, δε γίνεται να μηδενίζεις τα πάντα. Απλά δε γίνεται.

Περί μεταγραφών ξανά…

Κλείνοντας θέλω να κάνω μία αναφορά στις μεταγραφές. Στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, ΔΕΝ μπορείς να στήσεις μία νέα ομάδα. Μπορείς να κάνεις μία – δύο κινήσεις αν βρεις αυτό που ψάχνεις. Όταν τα έχεις κάνει μπάχαλο το καλοκαίρι, τότε τρέχεις να κάνεις δέκα μεταγραφές για να καλύψεις την ανεπάρκεια και τα λάθη σου.

Μπήκα στο transfermarkt και είδα τις μεταγραφές που έχουν κάνει όλες οι ομάδες στο top4 των πρωταθλημάτων. Στην Αγγλία μόνο η Τότεναμ έκανε δύο ενδεκαδάτες. Καμία άλλη! Στην Ισπανία η Μπαρτσελόνα πήρε έναν 18χρονο επιθετικό με 40 εκατ. ευρώ που ήταν ήδη συμφωνημένη εδώ και μήνες και από εκεί και πέρα το χάος!

Στη Γερμανία η Μπάγερν και η Ντόρτμουντ πήρα δανεικούς παίκτες που δεν έπαιζαν συν τη Λειψία που πήρε παίκτη από τη Νάπολι με 24 εκατ. ευρώ. Στην Ιταλία ψάχνεις μεταγραφές ενδεκάδας με το… κιάλι. Η Γιουβέντους πήρε τον Τζαλό που προέρχεται από χιαστούς, η Ίντερ πήρε έναν Καναδοτζαμαϊκανό από τη Μπριζ και η Νάπολι που έχει χάσει φέτος τα αυγά και τα πασχάλια έκανε δύο προσθήκες.

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη ποιοτικής ενίσχυσης όλες οι ομάδες στο μέγεθος που τους αναλογεί. Δείχνει όμως πως λειτουργούν σωστά οι ομάδες που έχουν βάσεις. Και η ΑΕΚ χρειάζεται αναβάθμιση σε συγκεκριμένες θέσεις, αλλά έχει από πέρσι πολύ γερές βάσεις.

ΥΓ: Ενοχλήθηκαν (πάλι) στη Θεσσαλονίκη με μία ανάρτησή μου και άρχισαν την κλάψα. Να ξεκαθαρίσω ακόμα μία φορά κάποια πράγματα. Αν δεν θέλετε να σας ξεφτιλίζουν με γεγονότα, να μην ξανοίγεστε. Αν δε θέλετε να γίνεστε ρόμπες και μάλιστα ξεκούμπωτες να σκέφτεστε πριν το παίξετε έξυπνοι. Εγώ κύριοι δεν ανασκευάζω τα κείμενά μου γιατί ξέρω τι γράφω, πως το γράφω και γιατί το γράφω. Άλλοι είναι ανίκανοι να το πράξουν αυτό. Επίσης, για να τελειώνουμε και με αυτό, ανθρώπους που έχουν βρίσει εμένα, ή την οικογένειά μου, δεν τους σέβομαι και θα τους ξεβρακώνω με κάθε ευκαιρία. Αν θέλετε προκαλέστε λίγο ακόμα να τα δείτε όλα με ημερομηνίες και ονοματεπώνυμα. Ο φάκελος είναι πολύ μεγάλος…

ΥΓ 2: Μπασκετάνθρωπος του μπάσκετ που έλεγε και μία ψυχή δεν είμαι, αλλά ο τρόπος που παίζει η ΑΕΚ σε πολλά σημεία κάθε αγώνα της τον τελευταίο μήνα και ο τρόπος που διαχειρίζεται τις καταστάσεις που της προκύπτουν είναι ο πλέον αφελής. Το αποτέλεσμα στην Πάτρα, μετά από αυτό με τον Άρη, είναι άδικο για όλο αυτό τον κόσμο που στήριξε πραγματικά την ομάδα…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X