Τα τέσσερα… «Α»
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την αποτυχία, την απογοήτευση, την ανασύνταξη και την αντεπίθεση των «κιτρινόμαυρων», ενώ έχει και υστερόγραφα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως μετά από κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ ανεβάζω ένα πρώτο μικρό σχόλιο στα social media για το ματς. Μετά το παιχνίδι της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη και τον αποκλεισμό, προτίμησα να μη γράψω το παραμικρό. Για να πω τη μαύρη μου αλήθεια, αρκετές φορές ξεκίνησα να γράφω, αποθήκευα, αλλά τελικά διέγραφα τις σκέψεις μου…Παρασκευή βράδυ λοιπόν, έχοντας πλέον επανέλθει θεωρητικά ηρεμήσει και αφού έχω δει δύο φορές όλο το παιχνίδι και τα πέναλτι, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη.

Ο αποκλεισμός της ΑΕΚ από τον Αρη είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ και μάλιστα με μεγάλα γράμματα. Οταν η κάτοχος του θεσμού βγαίνει νοκ άουτ από μία ομάδα με πολύ μικρότερο μπάτζετ,από παίκτες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ποιοτικά με αυτούς που έχει στο ρόστερ της, δεν μπορείς να επικαλεστείς τίποτα άλλο. Μπορεί βάσει εικόνας ειδικά στο δεύτερο ματς και δη στα πρώτα 45’ να είναι άδοξος, άδικος και πρόωρος ο αποκλεισμός, αλλά δεν παύει να είναι αποτυχία.

Ακουσα όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα πολύ προσεκτικά και συμφωνώ στο 95% των όσων είπε. Ναι όταν φτάνει ένα παιχνίδι στα πέναλτι, πάντα όλα μπορούν να συμβούν. Η μοναδική μου ένσταση για τον υπέροχο άνθρωπο και φοβερό προπονητή που διαθέτει ηΑΕΚ, τον οποίο δεν υπάρχει περίπτωση να αμφισβητήσω είναι η εξής… Αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε με κανέναν τρόπο να φτάσει στα πέναλτι. Δεν έπρεπε να δώσουμε το δικαίωμα στον Αρη να διεκδικήσει την πρόκριση με περισσότερες πιθανότητες από όσες είχε πραγματικά.Το κάναμε και το πληρώσαμε.

Βασικά αυτό που πληρώσαμε για ακόμα μία φορά φέτος είναι η αναποτελεσματικότητα και η αφέλεια στον τρόπο που μπορεί να διαχειριστεί η ομάδα συγκεκριμένες καταστάσεις μέσα σε ένα ματς. Ετσι ακριβώς ήρθε η γκέλα στο εντός έδρας ματς με τον Πανσερραϊκό,έτσι ήρθε η γκέλα με την ίδια ομάδα στις Σέρρες (και το «έγκλημα» Αθανασιάδη), έτσι πετάξαμε βαθμούς με τον Παναιτωλικό και με την Κηφισιά, όπου υπήρξαν και διαιτητικά χοντρά λάθη με τον μη καταλογισμό των πέναλτι σε Βίντα και Γκαρσία.

Η φυσιολογική απογοήτευση του κόσμου

Η απογοήτευση προπονητή, παικτών και ειδικά του κόσμου από τον αποκλεισμό είναι απολύτως λογική και αναμενόμενη. Δεν μπορώ να πω το παραμικρό σε κάποιον που κάνει καλόπιστα κριτική, επισημαίνει λάθη τα οποία μπορεί να έγιναν σε όλα τα επίπεδα και έχει την απαίτηση από την ομάδα να βελτιώνεται και ζητάει πάντα κόσμια τα αυτονόητα.Δεν πρόκειται όμως ποτέ σε καμία περίπτωση να δεχθώ να κάνω την οποιαδήποτε κουβέντα με ανθρώπους που βρίζουν χυδαία, καταριούνται και από fake προφίλ επιδιώκουν να μηδενίσουν τα πάντα.

Ο αποκλεισμός από τον Αρη δεν οφείλεται στο ότι δεν πήραμε μπακ ή… σέντερ φορ.Οφείλεται στο ότι στην τελική προσπάθεια ή πάσα πήραμε σχεδόν πάντα τη λάθος απόφαση και στο ότι είχαμε την ατυχία να βρεθεί σε θέση βολής ο… Βίντα. Στη μία σκόραρε,αλλά ήταν οφσάιντ, στην άλλη πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε στο πίσω μέρος του ποδιού του Κουέστα και η μπάλα κατέληξε κόρνερ και στην τρίτη η μπάλα πέρασε ελάχιστα εκατοστά έξω από το δοκάρι. Οφείλεται στο ότι μία φορά ο Αμραμπατ, μία ο Γκατσίνοβιτς και μία ο Μάνταλος προσπάθησαν από πλάγια θέση να σουτάρουν, αντί να σπάσουν τη μπάλα ή να τη γυρίσουν προς τα έξω. Επέλεξαν να γίνουν ήρωες, αντί να κάνουν το αυτονόητο.

Ανασύνταξη γιατί η Κυριακή είναι πολύ κοντά

Μετά την απώλεια του ενός εκ των δύο τίτλων που είχε στην κατοχή της η ΑΕΚ, είναι μονόδρομος όλο το club να ανασυνταχθεί ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος. Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι, κόντρα σε μία ομάδα που «τρέχει»ένα εξαιρετικό σερί, κέρδισε τον Παναθηναϊκό και ήρθε ισόπαλη με τον Ολυμπιακό και λόγω Σπανού και Κάτιας μας περιμένει πως και πως μετά και την περσινή φάπα!

Δεν υπάρχει χρόνος για άλλα δάκρυα. Ο Ατρόμητος έπαιξε ένα ματς Κυπέλλου της πλάκας την Τρίτη, η ΑΕΚ την Τετάρτη έπαιξε 120’ και είχε και ταξίδι και θα πάει χωρίς Σιμάνσκι, Μάνταλο, Γαλανόπουλο και Γκαρσία να παίξει τα… ρέστα της. Δεν υπάρχει περιθώριο για νέα απώλεια βαθμών. Για την ΑΕΚ υπάρχει μόνο η νίκη και τίποτα άλλο. Πρέπει να πάρει τους τρεις βαθμούς για να μπορέσει στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί και το πρόγραμμα…Επίσης μην περιμένετε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Ας κερδίσει η ομάδα έστω με 1-0για να μπορέσει να συνεχίσει με ηρεμία. Οι νίκες μετράνε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και τίποτα άλλο…

Το πλάνο της αντεπίθεσης

Από την αρχή της σεζόν, η ΑΕΚ σε ελάχιστα ματς κατάφερε να πάει χωρίς προβλήματα και έχοντας κάνει την κατάλληλη προετοιμασία σε αυτά. Δεν υπάρχει καν ματς που να πήγε ηΑΕΚ χωρίς να έχουν τουλάχιστον δύο «χτυπητές» βασικές, ενδεκαδάτες απουσίες.

Τώρα έχοντας γνωρίσει ΔΥΣΤΥΧΩΣ τον αποκλεισμό και από την Ευρώπη και από το Κύπελλο,θα έχει τη δυνατότητα με ένα ματς την εβδομάδα, να υπάρχει καλύτερη αποκατάσταση,μεγαλύτερη πίεση και καλύτερη – ποιοτικότερη δουλειά στις αδυναμίες και στα πράγματα που πρέπει να βελτιωθούν. Δεν είναι δικαιολογία, δε σημαίνει ότι δεν μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά τα πράγματα, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Και ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος για να μην πάει εντελώς στράφι μία σεζόν που ξεκίνησε με πολύ μεγαλύτερα όνειρα.

Περί… μεταγραφών

Σχεδόν σε καθημερινή βάση στα social η ερώτηση είναι τι γίνεται με τις μεταγραφές. Προς το παρόν τίποτα. Από το ρεπορτάζ δεν προκύπτει πως είμαστε κοντά σε κάποιο παίκτη.Σίγουρα τώρα δεν κοιτάνε για τερματοφύλακα και για αριστερό μπακ. Είναι επιλογή όλου του τιμ. Εχω την αίσθηση πως ψάχνουν για μεσοεπιθετικό και ίσως για δεξί μπακ περισσότερο από κάτι άλλο.

Από την άλλη το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει χαράξει μία συγκεκριμένη πολιτική εμένα μου λέει και κάτι άλλο. Πως είναι σε καλύτερη μοίρα από τους άλλους και εξηγούμαι. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός όλο το προηγούμενο διάστημα φώναζαν πόσο καλοί είναι. Αφού είναι τόσο καλοί γιατί κάνουν τόσες μεταγραφές;

Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι πήραν για τις θέσεις «8» και «10» τους Βιλένα και Τζούρισιτς,δίνουν 2,5 χαρτιά στον Μπερνάρ και πήραν τώρα και τον Μπακασέτα με άλλα δύο εκατ.ευρώ μαζί με τα bonus. Αν εσείς κρίνετε λογικές αυτές τις κινήσεις διαφωνούμε.Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το καλοκαίρι μία καραβιά παίκτες και τώρα φέρνουν άλλη μία.Μιλάμε για πλυντήριο κανονικό. Αν αυτό για εσάς είναι σωστός προγραμματισμός, τότε διαφωνούμε.

Το να ζητάς όμως κάποια στιγμή από τη διοίκηση να πάρει μία απόφαση για κάποιους παίκτες που δείχνουν να μένουν πολύ πίσω δεν είναι παράλογο. Το να ζητάς να πάρεις ένα αριστερό εξτρέμ γιατί ο Πισάρο δεν έχει βγει ακόμα, ή γιατί έχει κουράσει να βλέπεις τον Πινέδα να χαραμίζεται ως δεξί μπακ το ακούω και το ασπάζομαι…

ΥΓ: Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ή ο ΠΑΟΚ αποκλειόταν από το Κύπελλο με τη φάση του Ρόουζ. Θα είχαμε επιθέσεις στην κυβέρνηση, ανακοινώσεις για τον Φρόιντφελντ και θα κοβόταν η Ελλάδα στα… τέσσερα. Τώρα που έγινε η φάση εις βάρος της ΑΕΚ είναι απλά Σάββατο. Οι δε «αντικειμενικοί», «ανεξάρτητοι» και τρομεροί opinion makers κάνουν με πολύ μεγάλη ευκολία τα… παγώνια!

ΥΓ 2: Μια χαρά έπιασε το bullying της ανακοίνωσης του Παναθηναϊκού για τον Νταμπάνοβιτς. Σε όλη αυτή την ιστορία ξεκάθαρο ρόλο έχουν παίξει τα ΜΜΕ που ανήκουν στους ομίλους Μαρινάκη, Αλαφούζου και Σαββίδη. Βλέπετε όταν πατάς στη… βάρκα των συγκεκριμένων ΜΜΕ και πολλοί εξ αυτών πατάνε παράλληλα σε δύο ή και τρεις ταυτόχρονα, το «αγκάθι» είναι η ΑΕΚ. Μην περιμένετε λοιπόν καλύτερη αντιμετώπιση…

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X