Η μέθοδος, η μουντάδα, η πυρηνική φυσική και το φως του Αλμέιδα

Αλμέιδα: «Χάνουμε άλλο ένα όνειρο - Περισσότερη δουλειά για να πάρουμε το πρωτάθλημα»
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη μελαγχολική ΑΕΚ των τελευταίων εβδομάδων και το δρόμο που ο Αλμέιδα θα την οδηγήσει με περισσότερη αλεγρία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν ήταν παιχνίδι για να αποκλειστεί η ΑΕΚ, όμως συνέβη. Όπως σε πολλές περιπτώσεις μέσα στη σεζόν, έχουμε πιάσει τους εαυτούς μας -μην το αρνηθείτε, όλοι μας το έχουμε σκεφτεί ασχέτως με τις όποιες ενστάσεις για τις τακτικές αποφάσεις, τις προσθήκες, τη γενικότερη φιλοσοφία του club- να λέμε ότι η ομάδα άξιζε περισσότερα στο χορτάρι και εν τέλει, πήρε τα λιγότερα από αυτά που δικαιούταν.

Επίσης, δεν γίνεται να λέμε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν αυτό σου δείχνει ότι η μέθοδος που ακολουθείς έχει μεν αρχές και μια σωστή βάση, αλλά αυτά δεν είναι στοιχεία αρκετά για να σε ανταμείψουν στο τέλος ακόμα κι αν παρουσιάζεσαι καλύτερος, τότε πρέπει να εντρυφήσεις περισσότερο στις καταστάσεις που σου στερούν αυτή τη χαρά.

Ναι, η ΑΕΚ έκανε κάποια πολύ καλά ματς στην Ευρώπη, όμως αποκλείστηκε ψάχνοντας έναν βαθμό που δεν βρήκε, από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Ναι, η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που έπαιζε ποδόσφαιρο για τη νίκη απέναντι στον Άρη, όμως αποκλείστηκε. Ναι, η ΑΕΚ είναι η ομάδα που δεν χάνει στα ντέρμπι με την καμία, όμως πετά βαθμούς με τεράστια ευκολία απέναντι στον οποιονδήποτε. Συμπερασματικά, είναι αρκετά τα ενθαρρυντικά στοιχεία της, αλλά υπάρχουν και κάμποσα που είναι αποθαρρυντικά.

Το πιο ανησυχητικό για μένα, είναι να βλέπω τον Ματίας Αλμέιδα αρκετά μελαγχολικό, ακόμα και μετά από νίκες να μη χαμογελά, που είναι εκείνη η αλεγρία που τον χαρακτήριζε; Προφανώς και έχει δει τόσα να συμβαίνουν φέτος που θα μπορούσε να γράψει βιβλίο για αναποδιές, ανόητα ατομικά λάθη που κόστισαν βαθμούς κι ένα κάρο τραυματισμούς που να απειλούν το ρεκόρ γκίνες για μια σεζόν, αν υπάρχει κάποιο σχετικό.

Προφανώς και δεν αναφέρομαι στη φυσιολογική στεναχώρια που κάθε προπονητής θα έχει μετά από μια ήττα, αλλά σε μια γενικότερη εικόνα που μου δημιουργεί το συναίσθημα ότι είναι βαθιά προβληματισμένος για πολλά πράγματα, όχι απλά για ένα. Δεν θα κάνω εικασίες, αναφέρω αυτό που βλέπω και μου δημιουργεί την αίσθηση μιας πορείας που έχει αγκάθια.

Οι συζητήσεις, οι λύσεις και οι μεταγραφές

Ίσως περιμένω πολλά από τον Ματίας, πολλά περισσότερα από οποιονδήποτε άλλον προπονητή στο πρόσφατο παρελθόν. Ο τρόπος με τον οποίο μεταμόρφωσε συνολικά τον οργανισμό προς το καλύτερο βάζοντας φρένο το καλοκαίρι του 2022 στον άκρατο παραλογισμό που είχε προκαλέσει διχασμό, οι χειρισμοί του όσον αφορά στο ρόστερ, οι κατευθύνσεις που έδινε για τις μεταγραφές που ήθελε να γίνουν και τους παίκτες που ήθελε να κρατήσει, έβγαλαν την ΑΕΚ από τη μιζέρια, την ομόρφυναν, της έδωσαν υγεία και στο τέλος, έφεραν τίτλους.

Δεν ξέρω ποια είδους βοήθεια πρέπει να του δοθεί προκειμένου να επαναφέρει την κατάσταση εκεί που ήταν, όμως άπαντες οφείλουν να συνταχθούν γύρω του διότι η λύση, είναι αυτός. Να συζητήσουν εκτενώς για το ρόστερ, να κατασταλάξουν στο γιατί πρέπει να μοιάζουν δύο πολύ καλές προσθήκες τον Ιανουάριο με πυρηνική φυσική, ασφαλώς να επαναπροσδιορίσει και εκείνος κάποια πράγματα σχετικά με ποδοσφαιριστές που του δίνουν πολύ λιγότερα από αυτά που περιμένει.

Η καταστροφή δεν έρχεται με έναν αποκλεισμό, ακόμα κι αν αυτός ισοδυναμεί με την παράδοση ενός τροπαίου που ήταν μέχρι πρότινος δικό σου. Ωστόσο είναι καιρός για πολλή μελέτη, εξήγηση καταστάσεων, ανάλυση δεδομένων και αποφάσεων σε πολλά επίπεδα. Από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα παίζει, μέχρι το γιατί να έχει τόσους τραυματισμούς. Από τη δουλειά που γίνεται στο scouting επίδοξων στόχων, μέχρι και την αναθεώρηση κάποιων πραγμάτων που απαιτούνται από ένα ρόστερ που, αναμφίβολα, είναι αρκετά γερασμένο και ταλαιπωρημένο.

Πάνω από όλα, προσωπικά μιλώντας, θέλω να δω τον Αλμέιδα να έχει εκείνο το κέφι, εκείνη τη χαρά στα μάτια και στα χείλη του που, τελευταία, δεν διαπιστώνω. Σε αυτόν πιστεύω και θα εξακολουθώ να το κάνω ό,τι κι αν συμβεί φέτος. Κι αν χρειάζεται περισσότερη βοήθεια, τότε να την απαιτήσει και να του τη δώσουν. Αυτός μας έβγαλε στο φως, αυτός θα διατηρήσει την ΑΕΚ εκεί, με όποια λάθη που όλοι διαπιστώνουμε, με όποιες σκέψεις που κάποιοι τις βαφτίζουν ως «εμμονές». Τέλειος δεν υπάρχει, υπάρχει όμως αυτός που ξέρει πώς να κάνει τη δουλειά.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X