Αποκλεισμός ΣΟΚ για την ΑΕΚ - Ο Κουέστα έπιασε τα πέναλτι και την άφησε εκτός!

Εικόνες από το Άρης - ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ είναι εκτός Κυπέλλου μετά από ένα κακό βράδυ στο Χαριλάου, στο 1-1 η κανονική διάρκεια, έχασε στα πέναλτι - Ζήτησε καθαρό πέναλτι σε χέρι!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απόψε, αποκλείστηκε από τον Άρη στο Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 σε ένα πολύ κακό βράδυ και πλέον έχει μπροστά της μόνο το πρωτάθλημα.

Βίντα-Πόνσε αστόχησαν με τον Χουλιάν Κουέστα να πιάνει τα πέναλτι, ο Αθανασιάδης δεν έπιασε πέναλτι σε 5 εκτελέσεις και η ΑΕΚ μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας έμεινε νωρίς και εκτός Κυπέλλου, μετά και από την Ευρώπη τον περασμένο μήνα.

Η ΑΕΚ στην παράταση ζήτησε καθαρό πέναλτι σε χέρι του Ρόουζ, αλλά Νταμπάνοβιτς και VAR δεν έδωσαν τίποτε.

Η Ένωση προηγήθηκε στο 45’+1 με τον Γκατσίνοβιτς, ο Άρης ισοφάρισε με τον Μορόν στο 58′ από νέα στημένη φάση και μετά τόσο στην κανονική διάρκεια, όσο και στην παράταση δεν μπήκε γκολ.

Στα πέναλτι έγινε η… διαφορά κάτω από τα δοκάρια ελέω Κουέστα.

Επόμενο ματς για την ΑΕΚ την Κυριακή στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν ανακάτεψε την τράπουλά του όσο το έκανε στα προηγούμενα παιχνίδια Κυπέλλου, καθώς προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές. Ο Αθανασιάδης κάθεται κάτω από τα δοκάρια, ο Μήτογλου είναι βασικός αντί του τραυματία Κάλενς με τον Βίντα στα στόπερ, ο Ρότα αριστερό μπακ, ο Σιντιμπέι δεξί μπακ, ο Γιόνσον στον άξονα αντί του επίσης τραυματία Σιμάνσκι με τον Πινέδα δίπλα του και ο Μάνταλος μπροστά τους σε ελεύθερο ρόλο. Στην επίθεση αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Αμραμπατ και σέντερ φορ ο Τσούμπερ. Ο Άκης Μάντζιος άρχισε το ματς για τον Άρη με τρεις χαφ στον άξονα.

Ντουκουρέ και Τζούρασεκ στη μεσαία γραμμή και λίγο πιο μπροστά τους ο Νταρίντα. Ο Μορόν ξανά στην κορυφή της επίθεσης με συμπαραστάτες τους Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο.

Το ματς άρχισε με την ΑΕΚ να παίρνει την μπάλα στα πόδια της από την αρχή, με τον Άρη να στήνεται συμπαγής στο κέντρο.

Στο 11’ Μάνταλος εκτέλεσε έξυπνα το φάουλ στην κίνηση του Τσούμπερ στην περιοχή, αλλά ο Ελβετός έκανε τσαφ στην πρώτη απειλή για την ΑΕΚ. Ένα λεπτό μετά ο Γιόνσον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μήτογλου έπιασε την κεφαλιά και ο Βίντα από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά το VAR ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ.

Στο 13’ ο Πινέδα πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε τον Μπράμπετς βρέθηκε φάτσα με την εστία, αλλά ο Νταρίντα τον πρόλαβε με ωραία επέμβαση.

Ο Μάνταλος στο 22’ εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Μπράμπετς ωραία με το τακουνάκι απομάκρυνε πριν η μπάλα φτάσει στην εστία. Ένα λεπτό μετά ο Μορόν έκλεψε την μπάλα από τον Γιόνσον και ο Σαβέριο πήρε την μπάλα στην περιοχή, αλλά το σουτ του ήταν άσχημο, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει την μπάλα. Ο Μορόν ξανά στην αντεπίθεση στο 27’ πέτυχε ένα όμορφο γκολ με λόμπα, σε τετ α τετ με τον Αθανασιάδη, αλλά ο βοηθός σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Και μετά η ΑΕΚ ενέτεινε την πίεση της με πρωταγωνιστή τον Βίντα! Ωραία σέντρα του Σιντιμπέ στο 31’ από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Βίντα έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουέστα μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Καλή στιγμή για την ΑΕΚ και στο 32’. Οι παίκτες του Αλμέιδα αντάλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο Άμραμπατ έστρωσε στον Βίντα (που ήταν και πάλι στην περιοχή του Άρη). Ο Κροάτης έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Ξανά τελική από τον Βίντα και ευκαιρία για την ΑΕΚ αμέσως μετά. Ο Μάνταλος του έστρωσε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Κροάτης στόπερ έκανε το κοντρόλ και το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

Ευκαιρία για τον Άρη στο 35’. Ρότα και Μήτογλου δεν κατάφεραν να συνδυαστούν και ο Άρης έφυγε στην κόντρα. Ο Μορόν τροφοδότησε τον Νταρίντα με ωραία πάσα στην περιοχή, αλλά ο Τσέχος μέσος των γηπεδούχων δεν κατάφερε να εκτελέσει καλά. Στο 39’ ο Μπράμπετς δεν μπορούσε να συνεχίσει και γίνεται αναγκαστική αλλαγή, μετά από χτύπημα του Κουέστα. Στη θέση του πέρασε ο Λίντσεϊ Ρόουζ.

Η ΑΕΚ όμως συνέχιζε να πιέζει για να βρει το γκολ και τα κατάφερε στο φινάλε του ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιόνσον έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε. Ο Γκατσίνοβιτς πήρε το ριμπάουντ και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Και εκεί τελείωσε το ημίχρονο με την ΑΕΚ να πατά καλύτερα, να έχει ευκαιρίες με… πρωταγωνιστή-έκπληξη τον Βίντα και τελικά να σκοράρει με τον Γκατσίνοβιτς.

Το β’ ημίχρονο άρχισε δίχως αλλαγές από Μάντζιο και Αλμέιδα, με τον Άρη να ανεβάζει πιο ψηλά τις γραμμές για να βρει μπάλες από λάθη της Ένωσης. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα έψαχναν τη μία φάση για να ισοφαρίσουν απέναντι σε μία ΑΕΚ που δυσκολευόταν πολύ να κρατήσει μπάλες και έκανε λάθη. Δύο αλλαγές για τον Άρη στο 54’. Φετφατζίδης και Ζαμόρα περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Σαβέριο και Ντουκουρέ. Και αμέσως… δικαθώθηκε…

Έτσι, στο 58’ πάλι από στημένο, ο Σουλεϊμάνοφ εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι ο Μορόν κοντραρίστηκε με τον Ρότα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, απέναντι στον ανήμπορο Αθανασιάδη. Ο Νταρίντα στο 61’ προσπάθησε να αποφύγει το μαρκάρισμα του Βίντα, αλλά ο Κροάτης με υπέροχο τάκλιν τον σταμάτησε και καθάρισε μια επικίνδυνη κατάσταση στα καρέ της ΑΕΚ. Ο Πήλιος αμέσως μετά πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σιντιμπέ, με τον Ρότα δεξί μπακ.

Ο Άρης πια πατούσε πολύ καλύτερα στο χορτάρι και είχε αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, με την ΑΕΚ να παίζει ψηλά και τους παίκτες του Μάντζιου να παίζουν στην κόντρα.

Στο 68’ η Ένωση αντέδρασε με δυνατό σουτ του Μάνταλου από το πλάι, το οποίο μπλόκαρε ο Κουέστα σταθερά. Αμέσως μετά ο Φετφατζίδης είδε την μπάλα να του στρώνεται από μακριά και έκανε ένα δυνατό ψιλοκρεμαστό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, δίχως να ανησυχήσει τον Αθανασιάδη.

Εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου στο 72’, ο Τσούμπερ έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ήταν δύσκολο να τη στείλει προς την εστία, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο 74’ ο Αλμέιδα έβαλε Αραούχο-Πόνσε αντί Ρότα-Τσούμπερ, με τον Πινέδα να περνά σε θέση δεξιού μπακ. Ωραία ανάπτυξη από τους παίκτες της ΑΕΚ στο 82’, ο Άμραμπατ πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε ένα κοντρόλ και ένα σουτ (παρότι είχε επιλογές για πάσα), με την μπάλα να περνάει άουτ.

Ο Αλμέιδα έβαλε μετά Φερνάντες-Πισάρο αντί Μάνταλου και Άμραμπατ, με τον Μεξικάνο αριστερά και τον Ισπανό δεξιά. Ωραία ενέργεια του Γκατσίνοβιτς από τα δεξιά στο 83’, ο Σέρβος έκανε το σουτ, αλλά ο Κουέστα τον σταμάτησε. Η ΑΕΚ είχε ακόμη μία καλή στιγμή με τον Πόνσε που άργησε να εκτελέσει, ενώ ο Μάντζιος στο φινάλε έβαλε Βερστράτε αντί Τζούρασεκ.

Και δίχως να αλλάξει τίποτε, το ματς τελείωσε και οδηγήθηκε σε παράταση!

Στο 95’ εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς από τα αριστερά, ο Βίντα έπιασε την πρώτη κεφαλιά και ο Μήτογλου προσπάθησε να εκτελέσει, αλλά δεν πρόλαβε τον Κουέστα και του έκανε φάουλ. Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ ο Άρης έψαχνε την κόντρα. Στο 105’ όμως η ΑΕΚ φώναξε για καθαρό πέναλτι! Το VAR τσέκαρε ένα χέρι του Ρόουζ μετά από σουτ του Πόνσε, αλλά δεν έδωσε τίποτε παρότι χτυπά καθαρά στο χέρι του παίκτη του Άρη και όχι σε αυτό στήριξης. Με Νταμπάνοβιτς και VAR να κάνουν χοντρό λάθος σε κρίσιμο σημείο! Το β’ ημίχρονο της παράτασης άρχισε με αλλαγή. Ο Φαν Βέερτ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γκατσίνοβιτς. Ο Αραούχο γύρισε στον άξονα με τον Αλμέιδα να κάνει φουλ επιθετική την ομάδα του. Στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Φεράρι αντί του Μοντόγια για τον Άρη. Ο Πινέδα στο 112’ έκανε μια επικίνδυνη σέντρα – σουτ από τα δεξιά, ο Κουέστα έδειξε να αιφνιδιάζεται αλλά μπλόκαρε την μπάλα.

Το ματς ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με την ΑΕΚ να ψάχνει την μεγάλη φάση και τον Άρη να αμύνεται κατά κύριο λόγο. Και η παράταση τελείωσε με κεφαλιά του Πόνσε που μπλόκαρε ο Κουέστα. Με αποτέλεσμα να πάμε στα πέναλτι!

Τα πέναλτι

  • Φαμπιάνο 1-0
  • Βίντα απόκρουση
  • Μορόν 2-0
  • Φαν Βέερτ 2-1
  • Φετφατζίδης άουτ
  • Πόνσε απόκρουση
  • Νταρίντα 3-1
  • Πινέδα 3-2
  • Βεστράτε 4-2

Άρης – ΑΕΚ 1-1

Γκολ:

  • 45’+1 Γκατσίνοβιτς σουτ 0-1
  • 58’ Μορόν κεφαλιά 1-1

Κίτρινες: Φαμπιάνο (57’), Οντουμπάτζο (71’) – Σιντιμπέ (8’), Ρότα (56’), Πήλιος (65’), Μάνταλος (79’), Πισάρο (95’), Αθανασιάδης (113’)

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς (38′ λ. τρ. Ρόουζ), Μοντόγια (106′ Φεράρι), Τζούρασεκ (90+1′ Βερστράτε), Ντουκουρέ (53′ Σαμόρα), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Σαβέριο (53′ Φετφατζίδης), Μορόν.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (74′ Αραούχο), Μήτογλου, Βίντα, Σιντιμπέ (62′ Πήλιος), Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (106′ Φαν Βέερτ), Άμραμπατ (83′ Πισάρο), Μάνταλος (83′ Φερνάντες), Τσούμπερ (74′ Πόνσε).

Κόκκινες:

O MVP του Άρης-ΑΕΚ

Κανείς. Τέτοιο βράδυ κανείς…

Το κλειδί του Άρης-ΑΕΚ

Ο Άρης είχε τερματοφύλακα στα πέναλτι. Συν το πέναλτι που δεν πήρε η ΑΕΚ στο 105′.

Τα γκολ του Άρης-ΑΕΚ




Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X