Η ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο απόψε στο Χαριλάου με ένα μόνο στόχο: Να προκριθεί! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Η ΑΕΚ με την πλάτη στον τοίχο απόψε στο Χαριλάου με ένα μόνο στόχο: Να προκριθεί! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)
Photo Credits: INTIME

Κρίσιμο ματς για την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τη ρεβάνς των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για έναν πραγματικό «τελικό» κόντρα στον Άρη (19:00, Cosmote Sport 2HD, LIVE μετάδοση ENWSI TV) με αποκλειστικό στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αν τα καταφέρει θα είναι ένα βήμα πριν τον τελικό ξανά, αν όχι θα έχει βάλει μία αποτυχία στην πλάτη της φέτος. Και κανείς δεν τον θέλει τώρα στην ΑΕΚ αυτό, ειδικότερα ο Ματίας Αλμέιδα και οι ποδοσφαιριστές του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για την ΑΕΚ. Μετά το 0-0 της Νέας Φιλαδέλφειας η Ένωση πάει αποφασισμένη στο «Κλέανθης Βικελίδης» για τη νίκη-πρόκριση απέναντι σε έναν Άρη που θεωρεί πως το αποψινό παιχνίδι είναι το ματς της χρονιάς του.

Τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Άρης ξέρουν καλά πως εφόσον τα καταφέρουν, τότε το μονοπάτι για τον τελικό θα είναι ορθάνοιχτο. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στους «8» έναν εκ των Λεβαδειακού ή Νίκη Βόλου (1-1 το πρώτο ματς) και στους «4» την ομάδα που θα προκύψει από τα ζευγάρια ΟΦΗ-Κηφισιά (3-1 ο πρώτος αγώνας) και Παναιτωλικός-Athens Kallithea (3-2 το σκορ στο Αγρίνιο). Γίνεται εύκολα αντιληπτό, λοιπόν, πως η ομάδα που θα πανηγυρίσει στο τέλος της βραδιάς θα έχει ανοικτό δρόμο έως τον τελικό του Κυπέλλου, όντας το απόλυτο φαβορί σε κάθε γύρο.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη αποφασισμένη και συγκεντρωμένη. Στο μυαλό των κιτρινόμαυρων είναι μόνον η αποψινή μεγάλη μάχη και το πώς θα φύγουν με την πρόκριση από τη Θεσσαλονίκη αναγνωρίζοντας, βέβαια, τις δυσκολίες του ματς. Ξέρουν, άλλωστε, πως βλέπουν το ματς στον Άρη, ενώ αναγνωρίζουν και την καλή αγωνιστική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο γηπεδουχος.

Η ΑΕΚ, όπως συνηθίζει στα τελευταία ματς, δεν ανακοίνωσε αποστολή, αλλά είναι ήδη γνωστό ότι είναι εκτός μάχης ο «καυτός» Λιβάι Γκαρσία λόγω ενός μυικού προβλήματος που αντιμετωπίζει, ενώ δεν υπολογίζεται και ο Κώστας Γαλανόπουλος που είναι ανέτοιμος. Ταυτόχρονα θεωρείται δεδομένο πως ο Ματίας Αλμέιδα θα κάνει αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Παναθηναϊκό (2-2) και ενόψει του ματς στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, αναμένεται να παραταχθεί στο «Βικελίδης» με ενδεκάδα Κυπέλλου όπως θέλει ο Ματίας Αλμέιδα να… μοιράζει τα ματς της χρονιάς.

Έτσι αναμένεται ο Αθανασιάδης να ξεκινήσει στην εστία, ο Μήτογλου θα είναι σίγουρα ο ένας εκ των δύο στόπερ και παίζετε ο παρτενέρ του, αν θα είναι ο Κάλενς ή ο Βίντα. Αριστερά αναμένεται να βρίσκεται ο Πήλιος και δεξιά ένας εκ των Ρότα ή Σιντιμπέ. Στον άξονα ο σίγουρος είναι ο Γιόνσον και από εκεί και πέρα ρυθμιστής θα είναι ο Μάνταλος. Μπορεί να ξεκινήσει ως χαφ δίπλα στον Δανό, μπορεί όμως να προωθηθεί και πιο μπροστά, πίσω από τον επιθετικό. Δεν αποκλείεται στον άξονα όμως να είναι και ο Πινέδα, ο οποίος είναι πιθανός και για αριστερά επίσης.

Αριστερά ο Πισάρο διεκδικεί θέση μαζί με τον Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Ελίασον έχει ένα σημαντικό προβάδισμα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα ξεκινήσει ο Πόνσε ή ο Αραούχο ή ακόμη και ο Τσούμπερ, έχοντας πίσω του έναν εκ των Μάνταλου-Αραούχο-Πισάρο.

Το πλάνο του Άρη

Ο Άρης διανύει την καλύτερη περίοδό του από το ξεκίνημα της σεζόν. Όλα ξεκίνησαν από το νικηφόρο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ (2-1), ενώ στο πρώτο ματς του Κυπέλλου στην OPAP Arena το σύνολο του Άκη Μάντζιου είχε πολύ καλή απόδοση, περιόρισε τα ατού της «Ένωσης» και είχε τις στιγμές να βρει το γκολ στο δεύτερο μέρος.
Παράλληλα, στον αγώνα πρωταθλήματος οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά κάτι τέτοιο δεν τους επηρέασε, παίρνοντας το «διπλό» με το εμφατικό 4-0, αποδεικνύοντας την καλή τους φόρμα.

Ο Μάντζιος αναμένεται να επαναφέρει τους βασικούς κόντρα στην ΑΕΚ, συνολικά ο οργανισμός έχει επικεντρωθεί σε έναν αγώνα που μπορεί να του αλλάξει τη χρονιά και ο στόχος της κατάκτησης τίτλου μετά από 54 ολόκληρα χρόνια παραμένει ο πιο μεγάλος. Ο Έλληνας τεχνικός υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κουέστα και Bερστράτε, όπως και στους νεοφερμένους Ροζ, Φετφατζίδη οι οποίοι έπαιξαν προσφάτως απέναντι στον Παναιτωλικό. Εκτός έμειναν οι Ζουλ, Ρουπ, Βέλεθ, Πάρντο, Μενέντες, Ματαρίτα, Πάβιτσιτς, Κάρλσον, Χριστοδουλόπουλος, Δεληζήσης, Κυριαζής.

Αναλυτικά, η αποστολή του Άρη: Cuesta, Χουτεσιώτης, Odubajo, Montoya, Ferrari, Fattore, Brabec, Fabiano Leismann, Rose, Darida, Verstraete, Manu Garcia, Doukoure, Durasek, Suleymanov, Zamora, Saverio, Loren Moron, Φετφατζίδης, Παναγίδης, Αγοραστός.

Οι διαιτητές του Άρης – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Νικόλα Νταμπάνοβιτς
  • Βοηθοί: Τοντόροβιτς – Γιοβάνοβιτς
  • 4ος: Πολυχρόνης
  • VAR: Ζέμπετς
  • AVAR: Φωτόπουλος

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X