Η ΑΕΚ έψαχνε σανίδα σωτηρίας, τα δύσκολα χρόνια με αλλαγές προπονητών! (VIDEO)

Η ΑΕΚ έψαχνε σανίδα σωτηρίας, τα δύσκολα χρόνια με αλλαγές προπονητών! (VIDEO)

Πρώτο ματς πρωταθλήματος με Παθιακάκη στον πάγκο της ΑΕΚ, χατ τρικ ο Μαλαδένης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κάποιες φορές, για να εκτιμήσεις απόλυτα αυτό που έχεις, πρέπει να ανατρέχεις σε δύσκολες στιγμές του παρελθόντος και όσα διδάσκει η ιστορία. Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που έχει χάσει τον αγωνιστικό δρόμο της ουκ ολίγες φορές και ψάχνει απεγνωσμένα να βρει τις λύσεις για να επιστρέψει.

Οπως συνέβη στο 3-0 σε βάρος της Καβάλας σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που ήταν για πολλούς λόγους ιστορικό: ήταν ο πρώτος αγώνας πρωταθλήματος (από τους συνολικά 35) με τον Γιάννη Παθιακάκη στον πάγκο της ΑΕΚ, ενώ ήταν και το τελευταίο από τα δύο χατ-τρικ του Χρήστου Μαλαδένη στα οκτώμιση χρόνια που έπαιξε στην ομάδα (1995-2003). Είχε προηγηθεί αυτό στο 2-3 επί του Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1999.

Ήταν ένα χατ-τρικ που «χώρεσε» σε ένα μόνο ημίχρονο. Η ΑΕΚ είχε χάσει πολλές ευκαιρίες, στο 52’ απειλήθηκε με το 0-1, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μαλαδένης άνοιξε το σκορ. Ακολούθησαν άλλα δύο γκολ στο 73’ και στο 88’ και η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες και στο Πρωτάθλημα (αφού είχε προηγηθεί μεσοβδόμαδα το 6-0 με την ουραγό και ουσιαστικά υποβιβασμένη ομάδα των Τρικάλων για το Κύπελλο, στο επίσημο ντεμπούτο Παθιακάκη) μετά από τις ήττες από Πανιώνιο στη Νέα Φιλαδέλφεια και από τον Απόλλωνα στο Καραϊσκάκη.

Η νέα εποχή της ΑΕΚ

Ήταν περίεργες μέρες και ώρες εκείνες. Η ομάδα έδειχνε και πάλι «σφυγμό» μετά το καταστροφικό πέρασμα Τουμπάκοβιτς, αλλά ο κόσμος που είχε πιστέψει τον Σέρβο, θεωρούσε ότι αυτός πλήρωσε λάθη άλλων –και δεν είχε και πολύ άδικο. Στη σκεπαστή είχε αναρτηθεί πανό που ζητούσε μεταγραφές, ενώ σε πολύ κόσμο δεν άρεσε η θεαματική μετάλλαξη της διάθεσης των παικτών άμα τη αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Εξάλλου, το γεγονός ότι ο Τουμπάκοβιτς αντικαταστάθηκε με έναν προπονητή από τη Δ’ Εθνική (Ακράτητος) ξένισε πολλούς.

Πάντως, η αλλαγή της εικόνας της ομάδας είχε και συνέχεια. Η ΑΕΚ έκανε μεγάλη αντεπίθεση, ανέβηκε από την 8η στην 3η θέση και κατέκτησε και το Κύπελλο, βασιζόμενη στους Ελληνες παίκτες της. Από τους τέσσερις συμπατριώτες του που είχε φέρει ο Τουμπάκοβιτς, τους Τσίριτς, Μπιέκοβιτς, Πέτριτς και Ματιάσεβιτς, ουσιαστικά μόνο οι δύο πρώτοι είχαν απομείνει.

Ο Ματιάσεβιτς ήταν μονίμως τραυματίας και ο Πέτριτς είχε ήδη πωληθεί στη Χαρτς από τον Δεκέμβριο του 1999. Ο Τσίριτς και ο Μπιέκοβιτς αγωνίστηκαν ως το τέλος της σεζόν, αλλά σε εκείνο το ματς με την Καβάλα δεν είχαν παίξει. Η ΑΕΚ άλλαζε σελίδα και αυτό ήταν πια φανερό.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Μάρκος (70’ Κατσαβός) Κωστένογλου, Καψής, Καραγιάννης (89’ Καβάζης) Μαλαδένης, Ζήκος, Γκρέταρσον, Σαβέβσκι, Κωνσταντινίδης (86’ Καλιτζάκης) Νικολαϊδης.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X