Η ΑΕΚ είναι ζωντανή!

Εικόνες από το ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Photo Credits: INTIME

Με πέναλτι στις καθυστερήσεις η ΑΕΚ έσωσε την παρτίδα και με το 2-2 με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια παραμένει ζωντανή στην κορυφή!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ σε ακόμη ένα ματς που δεν είχε καλή απόδοση στο τέλος κατάφερε να σώσει την παρτίδα και με το γκολ πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία στο 95′ πήρε την ισοπαλία με 2-2 απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Μάλιστα, στο τέλος η ΑΕΚ μπορούσε την ολική ανατροπή, αλλά χάθηκε σπουδαία ευκαιρία με Μάνταλο και Αραούχο!

Και πλέον η Ένωση είναι στο -2 από τον  ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ.

Ο Γκαρσία σκόραρε για το 1-0 στο 24′, αλλά ο Παναθηναϊκός το γύρισε με το 1-1 στο 32′ με τον Γεντβάι και το 1-2 από τον Αράο στο 66′, αλλά ο Γκαρσία στο 95′ ισοφάρισε.

Η Ένωση στην αρχή και στο τέλος του ντέρμπι ήταν καλή, με τον ΠΑΟ να είναι πιο απειλητικός στο υπόλοιπο διάστημα. Μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ τα άκρα σε άμυνα και επίθεση και τα στόπερ, δεχόμενη δύο γκολ από στημένες φάσεις.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Ο Ματίας Αλμέιδα αποφάσισε να ξεκινήσει το ντέρμπι με τον ΠΑΟ με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Ρότα αριστερό μπακ ξανά όπως και στο Καραϊσκάκη, τον Σιντιμπέ δεξιά, τον Βίντα με τον Κάλενς στο κέντρο της άμυνας, τον Σιμάνσκι με τον Πινέδα στον άξονα, δεξιά στην επίθεση τον Αμραμπατ, αριστερά τον Γκατσίνοβιτς και τον Τσούμπερ πίσω από τον Γκαρσία.

Ο Φατίχ Τερίμ κατέβασε τον Παναθηναϊκό με αλλαγές και με εκπλήξεις. Συγκεκριμένα κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Λοντίγκιν με τον Βαγιαννίδη να επιστρέφει στο δεξί άκρο και τον Χουάνκαρ να παίζει αριστερά ενώ οι Γεντβάι – Αράο ήταν στο κέντρο της άμυνας. Ως αμυντικό χαφ έπαιξε ο Κώτσιρας με τον Βιλένα να παίζει δίπλα του. Οι τρεις μπροστά ήταν οι Μαντσίνι, Μπερνάρ και Βέρμπιτς ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Ιωαννίδης.

Στα πρώτα λεπτά του ματς δεν είχαμε φάσεις αλλά πολύ τακτική από του δύο προπονητές, με την ΑΕΚ να έχει εξ’ αρχής περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της και να ψάχνει μεγάλες μπαλιές προς την άμυνα του ΠΑΟ. Στο 23’ ο Μπερνάρ με ένα σουτ εκτός περιοχής απείλησε τον Στάνκοβιτς από μακριά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ένα λεπτό μετά η ΑΕΚ… χτύπησε. Υπέροχη βαθιά μπαλιά του Σιμάνσκι προς τον Λιβάι Γκαρσία ο οποίος έφυγε από κανονική θέση, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα του, βγήκε τετ α τετ με τον Λοντίγκιν, πλάσαρε ψύχραιμα και σκόραρε για το 1-0. Ο ΠΑΟ όμως ανέβηκε προς την περιοχή της Ένωσης με πρέσινγκ ψηλά και από διπλό λάθος του Γκατσίνοβιτς σε χέρι που έδωσε φάουλ και του Σιντιμπέ που δεν απομάκρυνε σωστά, έδωσε το δικαίωμα για την ισοφάριση.

Στο 31’ στην εκτέλεση του φάουλ από τα δεξιά η άμυνα της ΑΕΚ δεν απομάκρυνε τη μπάλα, αυτή έφτασε αριστερά στον Κώτσιρα που έδωσε δίπλα στον Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ έκανε γλυκιά σέντρα και ο Γεντβάι που ήταν στη φάση πήρε την κεφαλιά και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο ΠΑΟ συνέχισε να είναι πιο απειλητικός και μετά την ισοφάριση και πίεζε ψηλά ψάχνοντας τα λάθη της ΑΕΚ, η οποία τα έκανε με σχετική ευκολία.

Στο 39’ εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά για τον Παναθηναϊκό με τον Βέρμπιτς να πιάνει την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα λίγο έξω από την εστία του Στάνκοβιτς. Στο 41’ νέα ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, γύρισμα του Μαντσίνι από δεξιά, προβολή Βέρμπιτς η μπάλα άουτ.

Οι «πράσινοι» του Τερίμ έβγαιναν πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση και απειλούσαν συνεχώς και το φινάλε του ημιχρόνου έμοιαζε με ανάσα για την ΑΕΚ.

Το β’ ημίχρονο άρχισε με Αλμέιδα και Τερίμ να μην αλλάζουν τίποτε. Η ΑΕΚ μπήκε με μεγαλύτερη όρεξη και απείλησε εξ’ αρχής τον ΠΑΟ. Στο 48’ η ΑΕΚ γύρισε τη μπάλα ωραία έξω από την περιοχή. Αυτή έφτασε στον Σιμάνσκι ο οποίος έπιασε ένα ευθύβολο σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Λοντίγκιν. Δύο λεπτά μετά από φάση διαρκείας, ο Τσούμπερ ήταν στην περιοχή, η άμυνα τον έκοψε, η μπάλα έφτασε στον Αμραμπατ που γύρισε το σώμα του και σούταρε ψηλά άουτ. Μία φάση στην οποία ο Βαγιαννίδης έκανε χέρι εντός περιοχής, με διαιτητή και VAR να δείχνουν να συνεχιστεί το ματς.

Στο 57’ η ΑΕΚ απείλησε από δεξιά με σέντρα του Άμραμπατ, ο Γκατσίνοβιτς πήδηξε σε λάθος χρόνο, και η κεφαλιά του δεν είχε δύναμη με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει. Στο 58’ ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε και πάλι τετ α τετ με τον Λοντίγκιν και τον πλάσαρε κάτω από τα πόδια για να δώσει προβάδισμα στην ΑΕΚ ξανά. Ωστόσο, το τέρμα ακυρώθηκε για φάουλ του Σιμάνσκι στον Μπερνάρ στην αρχή της φάσης.

Αμέσως ο Αλμέιδα έβαλε Αραούχο-Μάνταλο αντί Πινέδα-Γκατσίνοβιτς, με τον Τσούμπερ να περνά αριστερά. Στο 63’ ο ΠΑΟ βρήκε ευκαιρία με τον Μαντσίνι να κάνει το γύρισμα από δεξιά, προβολή Ιωαννίδη από κοντά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Και τελικά μετά το καλό διάστημα της ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός βρήκε γκολ. Σε εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ στο 66’ προς το δεύτερο δοκάρι ο Κώτσιρας πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Αράο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2. Και έτσι η ΑΕΚ πλήρωσε ακόμη μία στατική φάση…

Η ΑΕΚ προσπαθούσε να φτιάξει απειλές και στο 74’ ο Αμραμπατ από δεξιά έκανε σέντρα, ο Γκαρσία πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά άουτ.

Ο Τερίμ έβγαλε Βέρμπιτς και Μαντσίνι για να μπουν Λημνιός και Αϊτόρ. Στο 76’ ο Γκαρσία βγήκε στη κόντρα, ο Λοντίγκιν βγήκε με τον παίκτη της ΑΕΚ να χάνει το κοντρόλ σε καίριο σημείο. Ένα λεπτό μετά από δεξιά, ο Αμραμπατ έδωσε στον Σιντιμπέ, αυτός σέντραρε, με τον Γκαρσία να σουτάρει αμέσως και να σουτάρει άουτ.

Ο Τερίμ έβαλε Ζέκα και Μλαντένοβιτς αντί Μπερνάρ και Χουάνκαρ, αλλάζοντας το αριστερό μπακ για να αντιμετωπίσει καλύτερα την πίεση της ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα… απάντησε με Γιόνσον-Ελίασον-Πισάρο αντί Σιμάνσκι-Αμραμπατ-Τσούμπερ. Η Ένωση πίεζε πολύ στο ματς, κέρδιζε συνεχόμενα κόρνερ, αλλά δεν είχε ακόμη την μεγάλη φάση για την ισοφάριση. Στο 85′ ο Τερίμ έβαλε τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη που δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Στο 88′ Εκτέλεση κόρνερ του Ελίασον και κεφαλιά του Κάλενς που μπλοκάρεται. Στο 89′ ο Γιόνσον έστειλε τη μπάλα στον Σιντιμπέ που έκανε ένα επικίνδυνο γύρισμα αλλά ο Λιβάι δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας για να σκοράρει.

Στο 92′ από φάουλ του Μάνταλου, ο Κάλενς πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κόντραρε και πήρε το κόρνερ. Στο 95′ σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός έκανε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Ζέκα, στο ύψος του περιβραχιονίου και ο διαιτητής κλήθηκε να δει τη φάση στο VAR καθώς αρχικά έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι. Έδωσε το πέναλτι και ο Γκαρσία ισοφάρισε σε 2-2 στο τέλος.

Και αμέσως μετά ο Μάνταλος και ο Αραούχο έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για την ανατροπή, αλλά το ντέρμπι έμεινε τελικά στο 2-2.

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2

Γκολ:

  • 24’ Λιβάι Γκαρσία σουτ 1-0
  • 31’ Γεντβάι κεφαλιά 1-1
  • 66’ Αράο σουτ 1-2
  • 95′ Γκαρσία πέναλτι 2-2

Κίτρινες: Γκατσίνοβιτς (31’), Κάλενς (53’), Σιμάνσκι (65’) – Μαντσίνι (17’), Ιωαννίδης (85′)

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Ρότα, Σιμάνσκι (79’ Γιόνσον), Αμραμπατ (79’ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (63’ Μάνταλος), Πινέδα (63’ Αραούχο), Τσούμπερ (79’ Πισάρο), Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γέντβαϊ, Αράο, Χουάνκαρ (78’ Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα, Μπερνάρ (78’ Ζέκα), Μαντσίνι (75’ Αϊτόρ), Ιωαννίδης (86’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (75’ Λημνιός).

Ο MVP του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι έκανε σπουδαία δουλειά για την ΑΕΚ στο χορτάρι. Έκοβε και έραβε, ήταν πολλές φορές ο μόνος παίκτης της ΑΕΚ που την κρατούσε όρθια. Σημαντικός και ο Γκαρσία με τα 2 γκολ.

Το κλειδί του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ πλήρωσε την αδυναμία της στα στημένα και δέχθηκε δύο γκολ με αυτόν τον τρόπο…

Τα γκολ του ΑΕΚ – Παναθηναϊκός

Σταμάτης Βούλγαρης: Ασχολούμαστε με το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όχι με τον… τελικό
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X