Κόουτς, παρ’το αλλιώς και άλλαξε το

Κόουτς, παρ’το αλλιώς και άλλαξε το
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για την αποκαρδιωτική εμφάνιση της ΑΕΚ Betsson στην Πάτρα και την άμεση βελτίωση που χρειάζεται

Η ΑΕΚ Betsson, σε μια τραγική εμφάνιση, διασύρθηκε από τον Απόλλωνα που πήρε δίκαια μια πολύ σημαντική νίκη στην μάχη της σωτηρίας. Η εικόνα της ομάδας για τρία δεκάλεπτα ήταν αποκαρδιωτική και πραγματικά δεν ξέρεις που να σταθείς και τι να σχολιάσεις, οπότε πάμε να δούμε κάποια πράγματα.

Η ΑΕΚ σε έξι εκτός έδρας παιχνίδια έχει πετύχει μόλις μία νίκη απέναντι στο Λαύριο και προφανώς δεν είναι σύμπτωση. Η αδυναμία που έχει μακριά από τα Λιόσια να παίξει έστω και για λίγο το παιχνίδι της είναι δεδομένη και δεν μοιάζει να λύνεται. Είχαμε πει και στην εκπομπή, ότι για να μπορέσει η ΑΕΚ να έχει ένα εύκολο βράδυ, θα έπρεπε από την αρχή να μπει και να πιάσει από τον λαιμό τον Απόλλωνα, να του βγάλει από το μυαλό κάθε ιδέα για νίκη. Τελικά, έγινε το αντίθετο. Ο Απόλλωνας έπιασε την ΑΕΚ και την χτυπούσε με όλους τους τρόπους.

Τρικυμία Πλάθα

Μια ήττα μπορεί να προκύψει από αρκετά πράγματα, ακόμα και από τον Απόλλωνα, εδώ ο Προμηθέας έφαγε 30 πόντους από την Καρδίτσα, το θέμα είναι ότι η εικόνα της ομάδας ήταν απαράδεκτη. Ο Ζοάν Πλάθα έχει διάφορες δικαιολογίες που μπορεί να επικαλεστεί, αλλά στο χθεσινό παιχνίδι, έχει κάνει το χειρότερο κοουτσάρισμα μέχρι σήμερα, με ακατανόητες επιλογές, που έδειχναν έλλειψη πλάνου.

Πριν το ματς, δήλωσε ότι έχουν κάνει καλές προπονήσεις και είναι έτοιμοι. Δηλαδή αν δεν είχαν κάνει καλές, πόσο χειρότερη θα ήταν η ομάδα. Πάμε στο παιχνίδι, απέναντι σε μια ομάδα που ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ήρθε την Πέμπτη. Φτάσαμε Ιανουάριο και η ΑΕΚ ακόμα προσπαθεί να παίξει hedge out στα πικ εν ρολ των αντιπάλων, με αποτέλεσμα να γίνεται η χαρά του κάθε γκαρντ ή κάθε ψηλού. Το να βγάζεις τον ψηλό στα 6-7 μέτρα, προϋποθέτει ότι οι υπόλοιποι παίκτες από πίσω είναι έτοιμοι για περιστροφή. Πάλι χθες, όχι μόνο έτοιμοι δεν ήταν, αλλά δεχόντουσαν καλάθι και φάουλ επειδή αργούσαν στην φάση. Όταν βλέπεις ότι κάτι δεν δουλεύει συστηματικά, το αλλάζεις, δεν συνεχίζεις να εκτίθεσαι.

Το παιχνίδι πότε γύρισε; Στην τέταρτη περίοδο, όταν η ΑΕΚ αποφάσισε να παίξει αλλαγές σε όλα τα σκριν. Ξαφνικά οι παίκτες του Απόλλωνα δεν έβρισκαν αεροδιαδρόμους και είχαν μόνιμα μπροστά τους παίκτες και δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τα μισμάτς. Έτσι η ΑΕΚ κράτησε τον Απόλλωνα στους δύο πόντους για επτά λεπτά. Δηλαδή έπρεπε να φτάσει στο -21 για να το δούμε αυτό;

Πάμε παρακάτω. Φτάνει η ΑΕΚ το παιχνίδι στο -6 ή -7, με την τραγωδία του σκορ που άλλο έλεγε ο εκφωνητής, άλλο έλεγαν τα στατιστικά και η Ένωση χάνει 7 σερί επιθέσεις για να μειώσει και άλλο. Επιθέσεις χωρίς καμία στόχευση και κανένα πλάνο. Εκεί ο Πλάθα, κάνει μια κίνηση ματ, αλλά για τον αντίπαλο. Ρίχνει στο κρισιμότερο σημείο του αγώνα, τον Νάιτ, που ο άνθρωπος και στο πρώτο μέρος που μπήκε, έμοιαζε εντελώς εκτός κλίματος, εμφανώς ανέτοιμος και χωρίς σύνδεση με τους συμπαίκτες του. Δύο σερί λάθη, ένα τραβηγμένο σουτ, ένα χαμένο ριμπάουντ και καλάθι και φάουλ, το αποτέλεσμα μιας κίνησης χωρίς καμία λογική.

Το παιχνίδι τελείωσε και στην συνέντευξη στην τηλεόραση, περιμέναμε να ακούσουμε τα αίτια της ήττας και τελικά ακούσαμε διαπιστώσεις για το τι έγινε, πράγματα που τα είδαμε και μόνοι μας. Το ότι η ΑΕΚ συνεχίζει να μην μπορεί να βρει ποιο είναι το πρόβλημα εκτός έδρας, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και δεν θα την πάει μακριά.

Το πρόβλημα στην περιφέρεια

Η ΑΕΚ πριν ένα μήνα χρειαζόταν έναν καλό playmaker, είχε στρώσει το παιχνίδι της και έμοιαζε έτοιμη για την υπέρβαση. Ένα μήνα μετά, η ομάδα έχει χάσει και τις όποιες σταθερές είχε και μοιάζει να βρίσκεται πάλι στην κατάσταση που είχε στους φιλικούς αγώνες, που δεν βλεπόταν.

Το πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ, πλέον το έχουν καταλάβει όλες οι ομάδες, κλείνουν την ρακέτα τους και αφήνουν τα σουτ, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια να έχει 20/73 (27.4%) τρίποντα. Η απουσία του Κουζμίνσκας, ο αντικαταστάτης του Μάκλεμορ που δεν υπάρχει, έχουν περιορίσει τις απειλές από την περιφέρεια σε καθαρούς σουτέρ και έτσι όλο το βάρος πέφτει στον Ραντλ, που οι άμυνες προσαρμόζονται αποκλειστικά και μόνο πάνω του. Έτσι ούτε πόντους από την περιφέρεια παίρνει, αλλά και μέσα στην ρακέτα έχει δυσκολέψει το έργο του Τίλμαν, αφού αντιμετωπίζει συνεχώς κλειστές άμυνες που ρίχνουν την αποτελεσματικότητα του.

Ο Μόργκαν, ήταν σε καλό βράδυ χθες και αδικήθηκε από την συμμετοχή του και αυτό φάνηκε στην 4η περίοδο, στο καλό διάστημα δηλαδή της Ένωσης. Ο Νάιτ έδειξε ότι θέλει χρόνο ακόμα για να καταλάβει τι γίνεται εδώ, πόσο σκληρό είναι το πρωτάθλημα και ότι η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο. Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, η ΑΕΚ έπεσε στο 6-8 και πρέπει να κάνει ένα καλό σερί αν θέλει να είναι αρχικά στην εξάδα. Κυρίως όμως πρέπει να βελτιώσει την εικόνα της, που τον τελευταίο καιρό, με τις αλλαγές και τις προσθήκες, γίνεται χειρότερη.

Ο Πλάθα είχε φτάσει την ομάδα σε ένα καλό σημείο, όμως τώρα θα πρέπει να ξανασκεφτεί κάποια πράγματα. Το να επιμένεις σε τακτικές που αποδεδειγμένα δεν βγαίνουν μόνο κακό κάνει. Του λείπουν σημαντικοί παίκτες, αλλά για να κερδίσει τον Απόλλωνα, δεν χρειάζεται ο Κουζμίνσκας, απλά μια σοβαρή ομάδα που θα παλεύει, για αυτό έχει μεγάλη ευθύνη για το χθεσινό ναυάγιο.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X