Ξεχνάμε γρήγορα: Η εικόνα της ΑΕΚ είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι!

Ξεχνάμε γρήγορα: Η εικόνα της ΑΕΚ είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης μένει στην κουβέντα σχετικά με το πώς αποδίδει τούτη τη περίοδο η ΑΕΚ, θυμίζει την αντίστοιχη περσινή περίοδο και εστιάζει στο τώρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνεχή κουβέντα, προσπάθεια για ανάδειξη προβλημάτων ακόμη κι αν δεν προκύπτουν στην ουσία και το αποτέλεσμα, αξίωση για όλο και περισσότερες απόψεις και σχόλια σχετικών και …άσχετων με την ΑΕΚ και τελικά μη ασφαλή και βιαστικά συμπεράσματα για όσα βλέπουμε τούτη την περίοδο από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Πολλοί που προσπαθούν να εξηγήσουν με απλοϊκό τρόπο το γεγονός ότι η Ένωση δεν έχει την ίδια ένταση και φρεσκάδα με την περσινή περίοδο, ότι δεν βγάζει με την ίδια ευκολία φάσεις και εστιάζουν στο γεγονός τονίζοντας (και κάποιοι για να δημιουργήσουν πρόβλημα υπερθεματίζοντας) ως συμπέρασμα ότι δεν έχει φτάσει η ομάδα στα περσινά στάνταρ.

Από το σύνολο της σκέψης που οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα απουσιάζει, μάλλον σκόπιμα, το γεγονός ότι φέτος είναι εντελώς διαφορετική σεζόν για την ΑΕΚ, με απαιτητικά ματς στην Ευρώπη, με διαφορετική δουλειά και στόχευση στο βασικό στάδιο προετοιμασίας (αφού προείχε η εξασφάλιση συμμετοχής σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης) και φυσικά με αρκετά ζητήματα τραυματισμών στην πορεία της σεζόν έως τώρα. Διότι αποδείχτηκε και επιβεβαιώθηκε πόσο σημαντικό είναι να λείπει ο Λιβάι Γκαρσία στην αποτελεσματικότητα των νταμπλούχων και γενικά για το επιθετικό παιχνίδι και πόσο σε αυτό ελευθερώνονται να κάνουν αυτά που ξέρουν καλύτερα όλοι γύρω και πίσω από τον Λιβάι όταν είναι διαθέσιμος!

Την ίδια περίοδο έλειψαν Αραούχο, επίσης εξαιρετικά σημαντική απουσία ως μονάδα αλλά και για το σύνολο στο επιθετικό κομμάτι της λειτουργίας της ομάδας του Πελάδο, όπως επίσης και στην ένταση που έβγαζε ο αρχηγός των νταμπλούχων και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. Αντίστοιχα σημαντικές οι απουσίες Πινέδα, Γιόνσον, Άμραμπατ και δεν αναφέρω άλλες, ωστόσο στα συγκεκριμένα ονόματα ας επιχειρήσει κανείς να τοποθετήσει τους αντίστοιχους των βασικών ανταγωνιστών της ΑΕΚ (οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν χωράνε στις θέσεις των συγκεκριμένων που αναφέρω παραπάνω) και έπειτα θα εμπεδώσει με ευκολία τι θα έκαναν σε επίπεδο αποτελεσμάτων οι αντίπαλοι του Δικέφαλου.

Ούτε αυτό μπαίνει στην κουβέντα – ανάλυση των …σχετικών – άσχετων όταν επιχειρούν να αναλύσουν τα αγωνιστικά δεδομένα και να καταλήξουν σε συμπεράσματα. Ούτε καν το απαιτητικό του προγράμματος και όλο αυτό ότι συμβαίνει σε άδεια γήπεδα γεγονός που στην ΑΕΚ του Αλμέιδα, αυτό το ξέρουν και οι… πέτρες, δεν ταιριάζει καθόλου για να βγάζει τη λύσσα, την ένταση και τον ρυθμό που μας συνήθισε πέρυσι, αλλά σίγουρα πολύ αργότερα στην πορεία της σεζόν. Τι εννοώ με αυτό; Μα φυσικά ότι πάντα ξεχνάμε τόσο γρήγορα, γι’ αυτό έχει φτάσει εδώ η κατάσταση (στο απροχώρητο) με την ίδια τη ζωή μας, αυτό έλειπε να μη ξεχνάμε στο ποδόσφαιρο έστω κι αν πρόκειται για ένα χρόνο πίσω!

Ξεχνάμε γρήγορα: Η εικόνα της ΑΕΚ είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι!

Ας μιλήσουν τα γεγονότα, τα περσινά ματς τέτοια εποχή…

Επιτρέψτε μου όμως να γίνω πιο συγκεκριμένος διότι δεν θέλω να γράφω «αούα» όπως το συνηθίζουν άλλοι σε γραπτό, ή προφορικό λόγο, προκειμένου να εξυπηρετήσουν την άποψή τους, δίχως να ‘χουν δουλέψει έστω λίγο για να δουν αν επιβεβαιώνεται, ή όχι. «Δεν θυμίζει η ΑΕΚ την περσινή ομάδα τέτοια εποχή, σε καμία περίπτωση», αναφέρουν και η αλήθεια είναι ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετική: η ομάδα του Αλμέιδα τούτη την περίοδο, μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, μήνα Γενάρη, θυμίζει ακριβώς την ομάδα που βλέπαμε πέρυσι τις ίδιες μέρες. Μάλιστα με δεδομένο ότι δεν είχε να περιμένει τραυματίες (πλην δυο – τριών και όχι επτά και οκτώ), δεν είχε δώσει 10 ευρωπαϊκά απαιτητικά ματς και είχε δουλέψει την καταλληλότερη εποχή στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, μάλλον ήταν χειρότερη η εικόνα της…

Γεγονότα όμως: Η ΑΕΚ αρχίζει τα παιχνίδια της με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα στις 03/01/23 και γνωρίζει την ήττα με μέτρια έως κακή εικόνα. Λίγες μέρες μετά, στις 8 του μήνα, υποδέχεται στην κατάμεστη Νέα Φιλαδέλφεια τον Παναθηναϊκό, το ματς είναι αντίστοιχα κακό με αυτό που είδαμε για το Κύπελλο με τον Άρη, αλλά με ένα σουτ του Πινέδα και μπόλικη ευθύνη του Μπρινιόλι η Ένωση θα πάρει το ματς και θα πάει στο -4 τη διαφορά από την κορυφή που είχε εκτοξευθεί μετά το ματς με τον ΠΑΣ στο -7! Με παρένθεση το ματς με τον Παναιτωλικό, όπου η ΑΕΚ το κέρδισε σχετικά εύκολα στη γεμάτη Νέα Φιλαδέλφεια (με σκορ 4-1), όπως πρόσφατα έκανε με τον Βόλο στην άδεια λόγω Κυβέρνησης έδρα μας (3-0).

Το επόμενο ματς για το πρωτάθλημα το θυμάται κανείς; Ήταν με τον Ιωνικό στην Νίκαια όπου η ΑΕΚ έκανε ίσως ένα από τα χειρότερα παιχνίδια της πέρυσι και χάρη στη δημιουργία του Μάνταλου, την εκτελεστική ικανότητα του Τσούμπερ και την προπονητική εξυπνάδα του Αλμέιδα (εκπληκτικές αλλαγές), η ομάδα πήρε το ματς στα… χασομέρια! Ήταν 22 του Γενάρη όταν η ομάδα έκανε αυτό το διπλό στην Νίκαια όταν έπειτα έστρωσε το πρόγραμμα των μετέπειτα νταμπλούχων και με παρένθεση την ήττα στην Τούμπα στις 19/02/23 και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στις 12/03/23, η ΑΕΚ έφτασε να κάνει νικηφόρο σερί που την έφερε στην ανάσα από την κορυφή!

Στο ενδιάμεσο σίγουρα βοήθησε ότι είχε ματς Κυπέλλου με Κηφισιά (εντός τον Γενάρη και 27.000 κόσμου) και τον Πανσερραϊκό (επίσης 27.000 κόσμου στην Νέα Φιλαδέλφεια). Κοινώς δεν είχε μπροστά της τον πολύ καλύτερό τους Άρη για το Κύπελλο όπου φέτος με τα δεδομένα που υπάρχουν για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια αποτελεί και τον απόλυτο στόχο της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Ένα αντίπαλο τον οποίο το πρόγραμμα τον έφερε στην ΑΕΚ ανάμεσα στα ματς με τον Ολυμπιακό εκτός για το πρωτάθλημα και τον Παναθηναϊκό εντός (την προσεχή Κυριακή) και αφού τούτη την περίοδο έχει χάσει και τα δυο της αριστερά μπακ (Χατζισαφί – Μοχαμάντι) και τον Μουκουντί ελέω διεθνών υποχρεώσεων…

Με όλα τα παραπάνω ως δεδομένα η ΑΕΚ είναι μόλις στο -2 από την κορυφή και αν κερδίσει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό θα είναι σίγουρα πρώτη (ίσως με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ) έχοντας βγάλει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ενώ είναι ανοιχτή ακόμη η υπόθεση πρόκριση στο Κύπελλο και μπορεί να την πάρει στην Θεσσαλονίκη στην έδρα του Άρη!

Ξεχνάμε γρήγορα: Η εικόνα της ΑΕΚ είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι!

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X