Πόσα πολλά μπορείς να μάθεις από ένα ματς Ολυμπιακού – ΑΕΚ!

Πόσα πολλά μπορείς να μάθεις από ένα ματς Ολυμπιακού – ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου έμαθε… μπαλίτσα μετά από όσα είδε και άκουσε στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εύκολα (τελικά), όμορφα και απλά. Όπως έπρεπε, όπως εύκολα μπορούσε να κατανοήσει και να κατασταλάξει κάποιος στις εκτιμήσεις πριν από το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό. Δεν μπορεί να υπάρχει σύγκριση ανάμεσα στις δύο ομάδες σε αυτήν τη χρονική συγκυρία. Ακόμα και η ΑΕΚ που δεν έχει φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, είναι μια κλάση πάνω από τον συγκεκριμένο Ολυμπιακό. Και όσο περνά ο καιρός, αυτή η διαφορά θα μεγεθύνεται.

Αυτό το ξέραμε, αλλά το επιβεβαιώσαμε απόλυτα από όσα έγιναν στον αγωνιστικό χώρο του «Καραϊσκάκης». Αυτά που δεν περίμενα να μάθουμε, ήταν τα όσα ακολούθησαν. Απίθανα πράγματα, από έναν οργανισμό που πραγματικά δεν ξέρει που βρίσκεται και πως μπορεί να διαχειριστεί καταστάσεις. Μόλις ένα χρόνο μετά το περίφημο «Ρίχτε μπάλες», φτάσαμε στη νέα εποχή με το «πάρτε την ομάδα και φύγετε από εδώ». Ο νέος αντιπρόεδρος, αποδείχθηκε άξιος διάδοχος του αείμνηστου Σάββα Θεοδωρίδη σε ένα μεγάλο ρεσιτάλ επί παντός επιστητού.

Ο Ολυμπιακός αποδέχθηκε την εποχή της «παράγκας»

Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η δημόσια παραδοχή μιας ολόκληρης εποχής. Γενιές και γενιές Ελλήνων φιλάθλων μεγάλωσαν με το έκτρωμα της «παράγκας». Ακούγαμε συνομιλίες, έβγαιναν οι περίφημες ιστορικές ατάκες για τον Ολυμπιακό και το Αιγάλεω που πρέπει να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γ…, αλλά πάντα προσπαθούσαν να μας βγάλουν τρελούς. Μας έλεγαν κάντε επενδύσεις, φτιάξτε ομάδες για να νικάτε και τη διαιτησία και άλλα εκπληκτικά.

Και που φτάσαμε. Την 7η Ιανουαρίου του σωτήριου έτους 2024, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός λέει επίσημα με στόμφο προς την κάμερα, πως τέτοια πράγματα δεν τα είχε δει ούτε την εποχή της παράγκας του Θωμά Μητρόπουλου. Θα πείτε, μπορεί να μπερδεύτηκε. Τόσες ομάδες έχει αλλάξει, μπορεί να μη θυμάται που βρισκόταν τότε. Αλλά δεν υπήρξε ένας να τον συγκρατήσει; Πως θα δικαιολογήσουν τώρα τα μυριάδες ψέματα που μας φλόμωναν επί χρόνια;

Η ΑΕΚ μπορούσε πιο άνετη νίκη

Ας αφήσουμε το ρεσιτάλ γραφικότητας στην άκρη. Ας ασχοληθούμε με τα σπουδαία. Όπως φαινόταν και από πέρυσι, είχε επιβεβαιωθεί και στον πρώτο γύρο, η ΑΕΚ είναι καλό να έχει συνεχόμενα ματς και κυρίως να έχει μεγάλα παιχνίδια. Γιατί απλά είναι πιο γεμάτη και πιο καλή ομάδα από κάθε αντίπαλο. Ετσι πέρασε ξανά και από το… εξοχικό της στο «Καραϊσκάκης», επικρατώντας μόνο με 2-1. Γιατί είναι μικρό το σκορ για να δείξει την πραγματική διαφορά των δύο ομάδων.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων και θα μπορούσε να σκοράρει πολλά περισσότερα. Ιδιαίτερα στο φινάλε, όταν έκανε τη μία φάση μετά την άλλη, η Ενωση έπρεπε να βρει και άλλα γκολ και να δώσει μεγαλύτερη διάσταση στη νίκη της. Θα αναρωτηθεί κάποιος: χαλάει που ήρθε η νίκη έτσι; Όχι βέβαια, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς και όσα ακολούθησαν και τη λατέρνα που έχει βγει και θα μας συντροφεύει για καιρό.

Ο Αλμέιδα πήγε καλά το παιχνίδι, πήρε δύο γκολ από στατικές μπάλες. Ενδεχομένως έπρεπε να παρέμβει πιο νωρίς με την είσοδο του Γιόνσον και για εμένα, θα έπρεπε να μείνει ο Γκαρσία. Κυρίως, επειδή αν ο Λιβάι βρισκόταν στο γήπεδο, η ΑΕΚ θα είχε σκοράρει 2-3 γκολ ακόμα επί του αντιπάλου της. Στο τέλος είχε μείνει μόνο ο Σιντιμπέ για να σπριντάρει, αλλά δεν έχει και καμία σημασία. Νίκη να είναι και όπως να’ ναι.

Διαβάστε περισσότερα

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X