Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το Enwsi.gr, κάνει αναδρομή στους προπονητές που έχουν περάσει και από τους πάγκους και των δύο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, είναι γνωστά για τη μεγάλη αντιπαλότητα των δύο ομάδων, ενώ πολλοί από αυτούς είναι ανταγωνιστικοί και μας προσφέρουν θέαμα με αρκετά γκολ και σκληρές μονομαχίες.

Οι δύο σύλλογοι έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, σε τίτλους, σε νίκες, στην ιστορία, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα πράγματα που έχουν κοινό παρονομαστή ανάμεσα τους. Ένα από τα κοινά που έχουν οι δύο ομάδες στην ιστορία τους, είναι οι άνδρες που έχουν περάσει από τους πάγκους και της Ένωσης και των «ερυθρόλευκων».

Εν όψει της κυριακάτικης αναμέτρησης ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό για την 17η αγωνιστική της Super League, το Enwsi.gr θυμάται του προπονητές που έχουν καθίσει στους πάγκους και των δύο ομάδων.

Κώστας Νεγρεπόντης

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Χρονολογικά ο πρώτος άνθρωπος που ανέλαβε τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας των δύο ομάδων, ήταν ο Κώστας Νεγρεπόντης.

Ο Κώστας Νεγρεπόντης γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου 1897 στην Κωνσταντινούπολη. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην Προποντίδα Ταταούλων, ενώ ήταν ένας από τους Έλληνες που ίδρυσαν την Πέρα Κλούμπ. Όταν έγινε η Μικρασιατική καταστροφή, μετακόμισε στην Γαλλία και φόρεσε τη φανέλα της Παρί και το 1926, ήρθε πλέον στην Ελλάδα για να βγάλει δελτίο και να φορέσει τη φανέλα της ΑΕΚ.

Εκεί το 1933 ολοκληρώνεται ο κύκλος τους ως ποδοσφαιριστής των «κιτρινόμαυρων, χωρίς ωστόσο να αποχωρήσει από την ομάδα. Αμέσως αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητής, στην πρώτη του θητεία στον πάγκο της «Ένωσης». Μένει εκεί μέχρι το 1948 έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας (1938/1939, 1939/1940), ένα κύπελλο Ελλάδας (1938/1939 νταμπλ) και τρία πρωταθλήματα Αθηνών (1940,1946,1947).

Το 1949, ύστερα από έναν χρόνο ως προπονητής στο Φωστήρα, αναλαμβάνει τα ηνία στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού από τη 1 Ιουλίου 1949 και αποχωρεί από εκεί στις 30 Ιουνίου 1950 για να πάει στον Πανιώνιο, όπου θα κατακτήσει ακόμα ένα πρωτάθλημα Αθηνών. Τον Γενάρη του 1955 επιστρέφει στον πάγκο των Πειραιωτών και μένει εκεί μέχρι το καλοκαίρι.

Τον Ιούλιο του 1955 κάθεται και πάλι στον πάγκο της ομάδας που τον ανέδειξε και αγάπησε, την ΑΕΚ, όπου και έκλεισε ουσιαστικά την καριέρα του και ως προπονητής κατακτώντας ακόμα ένα Κύπελλο (1955/1956).

Τόζα Βεσελίνοβιτς

Επόμενος στη λίστα ο Γιουγκοσλάβος Τόζα Βεσελίνοβιτς, γεννημένος στο Νόβι Σαντ της Σερβίας στις 22 Οκτωβρίου 1930. Ως ποδοσφαιριστής ήταν ιδιαίτερα χαρισματικός σκόρερ, γεγονός που φαίνεται και από το ότι είχε χριστεί τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στην Γιουγκοσλαβία, ενώ συνολικά πέτυχε 170 γκολ σε 341 συμμετοχές (6ος καλύτερος σκόρερ όλων των εποχών στην Γιουγκοσλαβία).

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Επίσης ο Βεσελίνοβιτς ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 1968 από την Αούστρια Κέρντεν. Το 1977 έρχεται στην Ελλάδα για να αναλάβει τον Ολυμπιακό, αναδεικνύοντας αρκετούς ποδοσφαιριστές όπως ο Νίκος Βαμβακούλας, τον Πέτρο Ξανθόπουλο, τον Τάκη Λεμονή, αλλά και τον Γιώργο Κοκολάκη. 

Με τον Ολυμπιακό κατακτά το πρωτάθλημα του 1979/1980. Το 1987, μετά από μια σεζόν στον Διαγόρα Ρόδου, αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ στην οποία μένει μέχρι το 1988 όπου και έφερε την ομάδα στη δεύτερη θέση, διεκδικώντας μέχρι τέλους το πρωτάθλημα το οποίο εν τέλη κατέκτησε η Λάρισα. Αντικαταστάτης του στον πάγκο της ομάδας, ο συμπατριώτης του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Ντούσαν Μπάγεβιτς

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό αρχικά ως ποδοσφαιριστής, όταν ήρθε από την Βέλεζ Μόσταρ στην ΑΕΚ το 1977, κατακτώντας με τη φανέλα του «δικεφάλου» δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Ελλάδας.

Το 1988 λοιπόν αναλαμβάνει ως προπονητής της ΑΕΚ. Τότε πρόεδρος του συλλόγου είναι ο Στράτος Γιδόπουλος, ενώ είχε στη δυναμική του σπουδαίους ποδοσφαιριστές όπως ο Στέλιος Μανωλάς, ο Σπύρος Οικονόμου, ο Μίροσλαβ Οκόνσκι, ο Τόνι Σαβέβσκι, ο Γιώργος Σαββίδης, ο Παύλος Παπαϊωάννου και ο Γιώργος Κουτούλας, φτάνοντας μάλιστα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς από εκείνη τη στιγμή και έπειτα παρουσίαζε την ομάδα του κάθε χρόνο και καλύτερη, κατακτώντας το Σούπερ Καπ Ελλάδας το 1989 και το Λιγκ Καπ το 1990. Στη συνέχεια έρχεται η μαγική περίοδος με τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα (1991/1992, 1992/1993, 1993/1994), ενώ το 1994/1995 οδηγεί την «Ένωση» στη πρώτη ελληνική ομάδα σε ομίλους Champions League.

Μπορεί την τελευταία του σεζόν στην ΑΕΚ να κατέκτησε μόνο το Κύπελλο Ελλάδα και να τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος, ωστόσο η ομάδα που παρουσίαζε δεν σταμάτησε να παρουσιάζει θέαμα εντός αγωνιστικού χώρου.

Το 1996 προκαλεί σάλο η είδηση πως αναλαμβάνει τον αντίπαλο της ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, από ίνδαλμα για τους οπαδούς του «δικεφάλου», ξαφνικά γίνεται ο χειρότερος εχθρός τους. Στη πρώτη χρονιά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων», κατακτάει το πρωτάθλημα. Το ίδιο θα γίνει και την επόμενη σεζόν, ενώ τη σεζόν 1998-1999 κατακτά το νταμπλ και οδηγεί την ομάδα του Πειραιά ως προπονητής στους «8» του Champions League.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Τη σεζόν 2002/2003 επιστρέφει στη Νέα Φιλαδέλφεια, πετυχαίνοντας μεγάλες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με μια από αυτές να γράφεται στην ιστορία των «κιτρινόμαυρων», αποσπώντας δύο ισοπαλίες από την τρομερή Ρεάλ Μαδρίτης (3-3 στη Νέα Φιλαδέλφεια, 2-2 στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου σε ένα παιχνίδι που είχε βρεθεί να χάνει 2-0 από το ημίχρνο).

Το 2004, κάνει ξανά την ίδια λάθος επιλογή και επιστρέφει στον Ολυμπιακό. Κατακτάει για ακόμα μια φορά το Νταμπλ, ενώ φτάνει πολύ κοντά στην πρόκριση της επόμενης φάσης του Champions League, συγκεντρώνοντας 10 βαθμούς.

Τον Νοέμβριο του 2008 επιστρέφει για τρίτη φορά στον πάγκο της ΑΕΚ, για να αντικαταστήσει τον Γιώργο Δώνη. Οδηγεί εκείνη τη χρονιά την ομάδα μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και σε έναν από τους πιο θεαματικούς τελικούς απέναντι στον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ γνωρίζει την ήττα στα πέναλτι. Τον Σεπτέμβριο του 2010 μετά από βαριά ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό Βόλου, αναλαμβάνει την ευθύνη για την κακή εμφάνιση της ομάδα και υποβάλει την παραίτηση του.

Τιμούρ Κετσπάγια

Ο Τιμούρ Κετσπάγια γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου 1968 στο Γκάλι της Γεωργίας (πρώην Σοβιετική Ένωση). Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής από τη Ντιναμό Τιφλίδας το 1987. Το 1994 έρχεται στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ, με τη φανέλα της οποίας αγωνίζεται για τρία χρόνια.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Το 2002 μετακομίζει και πάλι στην Κύπρο για να φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης, ενώ από το 2004 μέχρι το 2007 εκτελεί χρέη ποδοσφαιριστή και προπονητή ταυτόχρονα και το 2008 οδηγεί για πρώτη φορά Κυπριακή ομάδα στους ομίλους του Champions League.

Στις 27 Μαΐου 2009 ανακοινώνεται η πρόσληψη του στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν θα μείνει για πολύ εκεί, καθώς τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου ανακοινώνεται η λύση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Στις 6 Ιουνίου 2015 μετά από μια χρονιά στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο μένει στον πάγκο της ομάδας για επτά παιχνίδια μόνο. Τον Οκτώβριο του 2015, η «Ένωση» αποφασίζει να λύσει τη συνεργασία της με τον Γεωργιανό τεχνικό, που χρεώθηκε τον αποκλεισμό από το Europa League (Σεντ Ετιέν 0-0 εκτός, 0-1 εντός).

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Γιάτσεκ Γκμοχ

Την σεζόν 1979/1981 ο ΠΑΣ Γιάννενα ψάχνει τον αντικαταστάτη του απολυμένου Νίκου Αλέφαντου. Έτσι φέρνει για πρώτος τον Πολωνό στην Ελλάδα που τον οδήγησε στην 4η θέση.

Είναι ένας από τους προπονητές που πέρασαν από τους πάγκους και των τριών μεγάλων ομάδων της Αττικής, ξεκινώντας το 1983 από τον Παναθηναϊκό. Εκεί μένει μέχρι το 1985, κατακτώντας το νταμπλ το 1983-1984.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Τα επόμενα δύο χρόνια ο Πολωνός τεχνικός περνάει αρχικά από τον πάγκο της ΑΕΚ (1986) και στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό (1988), σε κάθε μια από αυτές έμεινε για έναν χρόνο, χωρίς να καταφέρει να φέρει κάποιον τίτλο σε καμία από τις δύο.

Αντώνης Γεωργιάδης

Ο Αντώνης Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 1935 στη Δράμα. Εκεί αγωνίστηκε για μια δεκαετία στην ομάδα της Δόξας (1950-1960), στην οποία και έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Την επόμενη χρονιά ανέλαβε για μια διετία την Ελπίδα Δράμας, ενώ στη συνέχεια πέρασε από τον πάγκο του Ηρακλή Σερρών, του Πανσερραϊκού της Καβάλας και το 1968 επιστρέφει πλέον ως προπονητής στη Δόξα Δράμας.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Μετά από μια σεζόν στον Άρη, το 1984 αναλαμβάνει τα ηνία στην ΑΕΚ στην οποία έμεινε για μια σεζόν, χωρίς να καταφέρει να την οδηγήσει σε κάποιον τίτλο, ήταν ωστόσο αυτός που κατάφερε να χωρέσει μέσα στην ενδεκάδα τον Εστερχάζι, μαζί με το ήδη μαγικό δίδυμο Μαύρου και Σάντμπεργκ.

Το 1986 αναλαμβάνει προπονητής στον Ολυμπιακό, ωστόσο δεν έμεινε για αρκετό καιρό στον πάγο των «ερυθρόλευκων». Το 1996 έπεσε σε σοβαρό τροχαίο, με αποτέλεσμα να μείνει για τέσσερις μήνες στο νοσοκομείο (τους δύο από αυτούς βρισκόταν σε ΜΕΘ), ενώ του άφησε μόνιμα προβλήματα.

Στις 16 Νοεμβρίου 2020 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Νίκος Αλέφαντος

Μπορεί το όνομα του Νίκου Αλέφαντου να συνδέεται με την ιστορία του Ολυμπιακού, από τον πάγκο του οποίου πέρασε τρεις φορές για μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο το 1987 έκατσε και στον πάγκο της ΑΕΚ.

Η πρώτη του θητεία λοιπόν στην ομάδα του Πειραιά ήριε τον Δεκέμβριο του 1983, ωστόσο δεν έμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα εκεί, καθώς τον Μάρτιο του 1984 αντικαταστάθηκε. Στη συνέχεια πέρασε από Πανιώνιο, Εθνική Κ21 και Ηρακλή για να έρθει τον Γενάρη του 1987.

Σε μια περίοδο που η «Ένωση» βρισκόταν σε κρίση, με την πρόσληψη του Νίκου Αλέφαντου να φαίνεται σαν μια λύση. Έτσι η ΑΕΚ έρχεται σε συμφωνία με τον Έλληνα τεχνικό και αντικαθιστά τον Άλμπερτ Φαφιέ. 

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Για την πρόσληψη του Νίκου Αλέφαντου ο μόνος που διαφώνησε όταν προτάθηκε σαν λύση, ήταν ο Δημήτρης Τυροβολάς. Το πρώτο παιχνίδι του Αλέφαντου στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν στο Καυτατζόγλειο απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό Ηρακλή. Η ομάδα του βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο με τους γηπεδούχους να προηγούνται με πέναλτι, ωστόσο η ανατροπή ήρθε μέσα σε 21 λεπτά, με γκολ που πέτυχαν ο Γεωργιάδης, ο Σάντμπεργκ και ο Πια.

Μελανό σημείο στην ιστορία όσο βρισκόταν στον πάγκο της ΑΕΚ, η κόντρα του με τον Θωμά Μαύρο που οδήγησε τον αστέρα του «δικεφάλου» στην αποχώριση από την ομάδα του.  «Να ξέρει ο κόσμος ότι αν φύγω, δεν θα το κάνω με τη θέλησή μου. Θα με έχουν διώξει» είχε πει τότε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στα «Νέα».

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν στις 11 Απριλίου 1987 η ΑΕΚ αντιμετώπιζε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Θωμάς Μαύρος επέστρεφε στην βασική ενδεκάδα μετά από προβλήματα τραυματισμών. Στο 80ο λεπτό του αγώνα, ο Νίκος Αλέφαντος τον αποσύρει από τον αγώνα, με τους φίλους της «Ένωσης» να αποδοκιμάζουν την απόφαση αυτή.

«Καθόσουν σαν μπάστακας, δεν έκανες τίποτα. Έσβησες ως ποδοσφαιριστής και τριάντα κολλητοί σου με έβριζαν», είπε ο Αλέφαντος απευθυνόμενος προς τον Μαύρο, με τον ποδοσφαιριστή να του απαντά:  «Σου απαγορεύω να ξαναπιάσεις το όνομά μου στο στόμα σου».

Τις επόμενες μέρες ακολούθησαν διάφερες εξελίξεις ανάμεσα στους δύο, με τον Ζαφειρόπουλο να αποφασίζει να μην συνεχίσει τη συνεργασία με τον τεχνικό την επόμενη σεζόν. Ωστόσο η ΑΕΚ είχε χάσει πλέον έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της, τον Θωμά Μαύρο.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Στη συνέχεια πέρασε από πολλές ομάδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ έκατσε για δύο φορές ακόμα στον πάγκο του Ολυμπιακού το 1994 και το 2004.

Ο Νίκος Αλέφαντος έφυγε από την ζωή στις 23 Ιουνίου 2020 από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία 81 ετών.

Μίλτος Παπαποστόλου

Το όνομα του Μίλτου Παπαποστόλου στην ΑΕΚ έχει συνδεθεί τόσο ως ποδοσφαιριστή, όσο και ως προπονητή, καθώς ως ποδοσφαιριστής μετά από εννιά χρόνια με τη φανέλα του «δικεφάλου», έκλεισε και την καριέρα του εκεί.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Τον Φεβρουάριο του 1980 κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ ξανά, πλέον ως προπονητής στην 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος με αρκετά προβλήματα οικονομικά στην ομάδα. Ο απολογισμός του εκείνη την χρονιά 7 νίκες, 6 ισοπαλίες και μόλις μια ήττα.

Την επόμενη χρονιά με τον ίδιο στον πάγκο η ΑΕΚ κάνει καλή χρονιά, παρά τα οικονομικά προβλήματα που συνεχιζόντουσαν και τερματίζει στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον πρωταθλητή εκείνη τη σεζόν Ολυμπιακό. 

Στην τελευταία του χρονιά στην ΑΕΚ (1980/1981 σεζόν), σε 34 αγώνες πρωταθλήματος μετράει 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και 7 ήττες, ενώ η ΑΕΚ είχε γνωρίσει την ίδια αγωνιστική περίοδο την ήττα-αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδας από τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Τον Ιούνιο του 1989 αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού, ωστόσο η θητεία του εκεί είναι σύντομη, καθώς έμεινε για τρεις μήνες και αποχώρησε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους μετά από σύγκρουση με τον Λάγιος Ντέταρι και τον Γιώτη Τσαλουχίδη.

 

Όλεγκ Μπλαχίν

Ένας από τους κορυφαίους Ουκρανούς ποδοσφαιριστές, είναι ο Όλεγκ Μπλαχίν. Η σημαία της Ντιναμό Κιέβου, το 1990 ως προπονητής πλέον κάνει την πρώτη του επαφή με τα ελληνικά γήπεδα, ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Ερχόμενος στον Πειραιά, φέρνει μαζί του σπουδαία ποδοσφαιρικά ονόματα εκείνης της περιόδου, όπως είναι ο Όλεγκ Προτάσοφ, τον Γκενάντι Λιτοφτσκένκο, αλλά και ο Γιούρι Σάβιτσεφ.

Μετά από μια τριετία στον Ολυμπιακό, τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας του Πειραιά, απομακρύνεται από τον πάγκο σε ανύποπτο χρόνο και ενώ οι «ερυθρόλευκοι» αποδίδουν εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έχει οδηγήσει ήδη την ομάδα σε κατάκτηση ενός Κυπέλλου Ελλάδας και ένα Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Τη σεζόν 1998/1998 μετά από ένα πέρασμα για δεύτερη φορά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ, έρχεται στην ΑΕΚ την περίοδο που ο Δημήτρης Μελισσανίδης επιστρέφει για τη δεύτερη θητεία του στο διοικητικό κομμάτι της «Ένωσης».

Έβαλντ Λίνεν

Ο άνθρωπος που στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας της ΑΕΚ, έφερε έστω και για λίγο τα χαμόγελα στους φίλους τις ομάδας, την ελπίδα πως έστω και στο τέλος θα σωθεί η κατηγορία και η ΑΕΚ δεν θα βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της, στη 2η κατηγορία.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Ο Έβαλντ Λίνεν έρχεται στην ΑΕΚ τον Οκτώβριου του 2012, σε μια περίοδο που τα πράγματα στον «δικέφαλο» δεν είναι και σε πολύ καλή κατάσταση. Η κακή διοικητική διαχείριση των προηγούμενων ετών και τα λάθη, την έφεραν σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ωστόσο ο ερχομός του Γερμανού τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, έφερε ξανά το χαμόγελο στα χείλη των φίλων της ομάδας και το σύνθημα «είναι τρελός, είναι τρελός ο Γερμανός».

Παρά την εντυπωσιακή προσπάθεια που έκανε ο Λίνεν για να κρατήσει την ομάδα μακριά από την ζώνη του υποβιβασμού δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2013 και μετά απ’ όσα είχαν γίνει στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα εκείνη τη σεζόν, να οδηγήσουν την διοίκηση της ομάδα στη διακοπή της συνεργασίας με τον Γερμανό.

Ολυμπιακός-ΑΕΚ: Η (κοινή) ιστορία στους πάγκους των δύο μεγάλων αντιπάλων

Ο Έβαλντ Λίνεν πριν έρθει στην ΑΕΚ είχε περάσει πρώτα από τον Πανιώνιο από το 2006 έως το 2008, ενώ το 2010 ανέλαβε τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να μείνει για πολύ εκεί, αφού μετά τον αποκλεισμό των «ερυθρόλευκων» από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Europa League.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μωυσιάδης

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X