Οι μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ και τα «καμπανάκια» με τη διαιτησία!

Οι μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ και τα «καμπανάκια» με τη διαιτησία!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για όσα αφορούν τη μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ και τα διαιτητικά… φρούτα που έσκασαν για το ντέρμπι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στη ζωή πρέπει να μετράς δεδομένα και ζητούμενα. Ας ξεκινήσω από τα πρώτα: η ΑΕΚ μπορεί να αισθάνεται για πρώτη φορά την τρέχουσα περίοδο αίσθημα πληρότητας πριν από ένα παιχνίδι της. Ασχέτως του βαθμού ετοιμότητας, είναι η πρώτη φορά κατά την οποία δεν υπάρχει κανένα όνομα στο ιατρικό δελτίο. Μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπόνησης ο Αραούχο και μην τον δούμε και στο «Καραϊσκάκης», έχει μπει ο Φερνάντες και κοντοζυγώνει η παρουσία του σε αποστολή, όλοι είναι διαθέσιμοι για τον Αλμέιδα.

Δεδομένο επίσης, πως με βάση την αγωνιστική κατάσταση της ΑΕΚ – έστω και εάν ακόμα υπολείπεται σαφέστατα των επιπέδων που έφτασε την περυσινή σεζόν – και την αντίστοιχη κατάσταση του Ολυμπιακού, η Ενωση έχει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Δεν χρειάζεται να σταθούμε στα κλισέ, περί αγώνων ντέρμπι που είναι ανοιχτοί σε όλα. Η ΑΕΚ είναι καλύτερη, δεν θα έχει κόσμο (αν και στην προκειμένη περίπτωση υπέρ της θα ήταν με την πίεση που θα ασκούσε στον Ολυμπιακό), να μπει να νικήσει και να τελειώσει τη διαδικασία.

Η ΑΕΚ είναι σαφώς ανώτερη, έχει πάρει τον αέρα του Ολυμπιακού και της συγκεκριμένης έδρας από πέρυσι, είναι μια ομάδα που ξέρει καλά τι θέλει και πως θα το πάρει. Fact που λένε και στο χωριό μου. Βέβαια, πάντα υπάρχουν και αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη ενός αγώνα. Ειδικά στην Ελλάδα, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά πυκνά από τη διαιτησία. Και επειδή το πράγμα το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει και γίνεται λίγο μπόλικο με όλα αυτά, να πω 2-3 πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.

Ο Βεργέτης και το… άγνωστο από τη Σλοβακία

Πρώτα έρχεται ο Βόλος και βγάζει ανακοίνωση μετά το ματς με την ΑΕΚ. Οπου ακόμα και οι γνωστοί άγνωστοι, δεν τόλμησαν να ψελλίσουν κάτι περί εύνοιας ή άλλες φαιδρές ιστορίες που μας έχουν συντροφεύσει κατά το παρελθόν. Βγήκε ανακοίνωση για τον Περράκη, κυρίως για να γίνει ντόρος που να αφορά τη συνέχεια και το ματς που έρχεται. Τα πώς και τα γιατί, εκτιμώ πως οι περισσότεροι έχουν κατανοήσει όσα συμβαίνουν σε υπόγειες διαδρομές και συμμαχίες των καιρών.

Θα πει κάποιος, μικρό το κακό. Ναι, αλλά ήρθε μετά η ΚΕΔ, και όρισε διαιτητή που δεν είναι ούτε elite, ούτε έχει προέλευση από κάποιο από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δεν θέλω καν να μπω στα σενάρια συνομωσίας που συνοδεύουν κάθε ορισμό διαιτητή από τη συγκεκριμένη χώρα ελέω Μίχελ. Αλλά δεν μπορεί πάλι να είναι τέταρτος γύρω από την ΑΕΚ ο Βεργέτης. Με 3-4 διαιτητές έχει μεγάλο ζήτημα η ΑΕΚ φέτος: Φωτιάς, Τσαγκαράκης, Βεργέτης, Γκάμαρης. Και νάτος τέταρτος ο Βεργέτης.

Διαιτητής που από τη μία έχει προκαλέσει παράπονα στην ΑΕΚ για την αφωνία του στο Αγρίνιο όπου βρέθηκε στο VAR και δεν φρόντισε να «αφυπνίσει» τον Μανούχο στην τελευταία φάση. Είναι επίσης διαιτητής που έδειξε απίστευτη ανοχή στον Μπερνάρ, για να μείνει με 11 ο Παναθηναϊκός στο Βόλο, σε σημείο μάλιστα που το ματς βρισκόταν στο 0-0. Με προέλευση από την Αρκαδία, που εδώ και καιρό έχει πάρει συγκεκριμένη πλευρά στα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντί να είναι κάποιος έμπειρος, προτιμήθηκε κάποιος που γεννά συζήτηση.

Οι πραγματικές μεταγραφικές ανάγκες της ΑΕΚ

Ας ελπίσουμε, ότι όλα αυτά είναι δικά μου περίεργα και αποτελούν απλά δικές μου υπερβολικές σκέψεις. Κυριακή κοντή γιορτή. Μέχρι να δούμε τι θα βγάλει το χορτάρι, να ανοίξουμε ξανά την κουβέντα για μεταγραφές στην ΑΕΚ. Ως δεδομένο εδώ πρέπει να θεωρήσουμε, πως η Ενωση έχει ανάγκη για μεταγραφική ενίσχυση. Όχι απλά επειδή ακόμα και η πιο ισχυρή ομάδα στον πλανήτη χρήζει ενίσχυσης, αλλά και γιατί υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.

Είναι αλήθεια επίσης, ότι πολλές φορές ο οργανισμός της ΑΕΚ θαρρείς και αναγάγει τις μεταγραφές σε μεσανατολικό και δυσεπίλυτο ζήτημα. Αδυνατώ ορισμένες φορές να παρακολουθήσω τον τρόπο που η ΑΕΚ δεν θέλει να υπάρχει καν μεταγραφική κουβέντα. Σίγουρα, δεν είναι σε φάση που έχει ανάγκη να ρίξει αλλού το ενδιαφέρον του κόσμου. Αναμφίβολα δεν έχει την καψούρα του Ολυμπιακού να κάνει γρήγορα μεταγραφές, να τις εμφανίσει ως κάτι εκπληκτικό και να κερδίσει λίγες μέρες ηρεμίας, μέχρι να γίνει κατανοητό πως και αυτοί οι παίκτες θα γίνουν αναλώσιμοι.

Η ΑΕΚ έδειξε κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που βρίσκεται ο Ματίας Αλμέιδα στην ηγεσία της, πως έλυσε τα περισσότερα από αυτά τα ζητήματα. Είναι μια ομάδα που λειτουργεί πλέον με βάση την ποδοσφαιρική λογική και άπαντες βλέπουν ποιο είναι το σχέδιο. Αυτό πάντως, περιλαμβάνει και τις μεταγραφές. Η ΑΕΚ δεν έκανε τον περασμένο Γενάρη, πήρε συγκεκριμένες επιλογές που δεν έχουν βγει ούτε κατά προσέγγιση το καλοκαίρι, αλλά είναι σίγουρο πως και τώρα και ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι, θα πρέπει να μπει στην αγορά.

Η λογική του Αλμέιδα

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X