Συγχαρητήρια, τους τιμωρήσατε όλους όσους δεν φταίνε σε τίποτα

Συγχαρητήρια, τους τιμωρήσατε όλους όσους δεν φταίνε σε τίποτα
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πόσο μεγάλο κακό και ζημιά κάνουν, αυτοί που δήθεν κόπτονται για να πάρουν μέτρα για το καλό και το συμφέρον

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Διαβάζω από έγκριτους συναδέλφους του πολιτικού ρεπορτάζ, πως ο βασικός λόγος που ο πρωθυπουργός προχώρησε σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό, ήταν η αλλαγή στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Και απ’ αυτή την αλλαγή, προέκυψαν και όλες οι υπόλοιπες καραμπόλες στα υπουργεία. Οφείλουμε νομίζω όλοι μας, να αναγνωρίσουμε τα αντανακλαστικά αυτής της κυβερνήσεως.

Ούτε εννέα ολόκληροι μήνες δεν έχουν περάσει από τότε που το κομβόι των Κροατών δολοφόνων διέσχισε όλες τις κεντρικές αρτηρίες της Ελλάδας, συνάντησε τους ντόπιους συνεργούς του και έφτασε μέχρι και τη Νέα Φιλαδέλφεια και ολοκλήρωσε την φονική του αποστολή. Αμέσως αναγνωρίστηκε η ευθύνη πως όλο αυτό έγινε κάτω από την μύτη όλων των στελεχών του υπουργείου του. Ως εκ τούτου αμέσως, αποπέμφθηκε από την καρεκλίτσα του.

Ευτυχώς τώρα που έγινε αυτή η αλλαγή στο υπουργείο, όλα θα μπουν σε τάξη. Ειδικά από την στιγμή που ανέλαβε ο Χιμένεθ των υπουργών προστασίας του πολίτη. Τέσσερις γύρισε ο Μανόλο στην ΑΕΚ, πέντε έχει πάει ο Χρυσοχοϊδης στο συγκεκριμένο πόσο. Και ο Χιμένεθ έχει πάρει και ένα πρωτάθλημα. Ο Μιχαλιός αν δεν με απατά η μνήμη μου, μόνο κούπες στις γκάφες έχει στο παλμαρέ του.

Βεβαίως για να ξέρουμε και τι λέμε, αυτή η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο προστασίας του πολίτη, έχει συμπέσει και με τα μέτρα καταπολέμησης της βίας που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Και όπως όλοι εξ ημών, που δεν είναι εμπαθείς, έχουν διαπιστώσει πως ήδη έχουν αρχίσει να έχουν απόλυτη επιτυχία. Δεν νομίζω πως υπάρχει ουδείς που να μην έχει φταίξει σε απολύτως τίποτα, που να μην έχει τιμωρηθεί παραδειγματικά.

Με πρώτους τους ποδοσφαιριστές. Για να μάθουν άλλη φορά να μην έχουν την απολύτως παραμικρή ευθύνη για οποιοδήποτε κρούσμα βίας, τιμωρήθηκαν να βρουν τρόπο να παίξουν την μπάλα τους, να βρουν τον ρυθμό τους, σε παγωμένο και άδειο γήπεδο. Τιμωρήθηκαν να παίξουν αντί για ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, μ’ ότι αυτό συνεπάγεται, σε «μια άδεια πλατεία» όπως πολύ σωστά επεσήμανε και ο Αλμέιδα.

Και ότι και αν συζητάμε για το γεγονός πως οι παίκτες της ΑΕΚ προερχόντουσαν από την διακοπή και την αγωνιστική απραξία λόγω των γιορτών, αυτή η παγωμένη εικόνα του πρώτου ημίχρονου με τον Βόλο, ήταν κυρίως αποτέλεσμα της βουβαμάρας και της παγωνιάς που ερχόταν από τις άδειες εξέδρες. Δεν μπορεί να είναι καθόλου συμπτωματικό το γεγονός, πως η ΑΕΚ για πρώτη φορά σε παιχνίδι στη Νέα Φιλαδέλφεια, με οποιονδήποτε αντίπαλο, την πρώτη τελική της την έκανε μετά το 30ο λεπτό.

Για όλους τους κλάδους ισχύει, αλλά πολύ περισσότερο για τους ποδοσφαιριστές, το γεγονός πως είναι επαγγελματίες, δεν σημαίνει πως είναι και τζουκ μποξ. Τους ρίχνεις κέρμα και παίζουν σε οποιεσδήποτε συνθήκες και όπως και να έχει. Δεν πάει έτσι το πράγμα. Είναι επαγγελματίες, που όμως χρειάζονται, απαιτούν, συγκεκριμένο πλαίσιο για να μπορέσουν να κάνουν όπως πρέπει την δουλειά τους. Και όταν τους διαμορφώνουν και μάλιστα ετσιθελικά και χωρίς πρακτικό λόγο, ένα διαφορετικό πλαίσιο, είναι αστείο να περιμένουν πως θα ανταποκριθούν το ίδιο.

Δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως είναι εντελώς διαφορετική η ψυχολογία, η αίσθηση του άδειου γηπέδου. Ούτε και μόνο πως οι ποδοσφαιριστές δεν παίζουν για την πάρτη τους, αλλά για τον κόσμο. Έχει να κάνει ακόμα και με τα χαρακτηριστικά μιας ομάδας. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ κλασική ομάδα ρυθμού. Έναν ρυθμό, που τον παίρνει και από την κερκίδα. Από τον κόσμο. Ούτε καν απαραίτητα τον δικό της κόσμο. Νομίζω δηλαδή, πως δεν είναι καν καλό για την ΑΕΚ, το γεγονός πως θα παίξει την Κυριακή σε άδειο Καραϊσκάκη.

Έχουν απόλυτο δίκιο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ (και φυσικά όχι μόνο της ΑΕΚ) να αισθάνονται πως τους έχουν τιμωρήσει. Και τους έχουν τιμωρήσει χωρίς να έχουν φταίξει απολύτως σε τίποτα. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς. Τους πραγματικούς οπαδούς, τους κανονικούς οπαδούς. Αυτούς που το μόνο που θέλουν είναι να βλέπουν την ομάδα τους, να είναι δίπλα στην ομάδα τους και δεν θα έκαναν απολύτως τίποτα το οποίο θα έθετε σε κίνδυνο αυτό το προνόμιο.

Δεν υπάρχει άλλωστε κάτι άλλο στο ποδόσφαιρο, από το μπορούν να είναι στο γήπεδο και να βλέπουν την ομάδα τους. Θέλουν να είναι πάντα μέσα στο γήπεδο. Όλα όσα έγιναν και έφεραν τα… μέτρα, ήταν εκτός γηπέδου. Εκεί που δεν έχουν λόγο να βρίσκονται, αυτοί που είναι πραγματικοί οπαδοί, διότι εκεί δεν είναι η ομάδα τους. Εκεί βρίσκονται αυτοί που ψάχνουν, αυτοί που θέλουν, αυτοί που εξυπηρετούν οτιδήποτε άλλο, πλην της ομάδας τους. Φυσικά και δεν τους τιμώρησαν αυτούς.

Τιμώρησαν τους πραγματικούς οπαδούς. «33ο ματς στο σπίτι μας …..και το πρώτο που δεν μας άφησαν να είμαστε εκεί. Χειροκρότησε την ομάδα και για μένα σε παρακαλώ» μου έγραψε ο φίλος μου ο Γιάννης μετά το ματς με τον Βόλο. Τι να του απαντήσω. Αυτόν τιμώρησε η πολιτεία με τα μέτρα της. Αυτόν και όλους όσους πέρασαν την Τετάρτη από την Φιλαδέλφεια και σκίστηκε η ψυχή τους που είδαν πόρτες κλειστές και προβολείς αναμμένους. Όχι επειδή έχουν κάνει το σκ….το τους παξιμάδι για να αγοράσουν το διαρκεία τους. Που είναι έτσι κι αλλιώς τεράστιο θέμα. Αλλά επειδή αισθάνονται πως τιμωρούνται χωρίς να έχουν φταίξει στο παραμικρό.

Κάποιος αισιόδοξος θα θεωρούσε πως όσο τα γράφουμε και όσο τα λέμε και όσο φωνάζουμε, μπορεί κάτι να αλλάξει. Ένας απαισιόδοξος, που κατά μια ρήση που αποδόθηκε στον Όσκαρ Ουάϊλντ χωρίς να είναι σίγουρα δική του, είναι ένας καλά ενημερωμένος αισιόδοξος, θα έλεγε πως δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Και αν αλλάξει θα πάει προς το ακόμα χειρότερο, καθώς την πραγματική ρίζα του κάκου όχι απλώς δεν σκοπεύουν να την κτυπήσουν, αλλά ούτε να την ακουμπήσουν. Ούτε καν να την συζητήσουν. Όμως από την άλλη είναι ασύλληπτο το πόσο κακό και ζημιά κάνουν, αυτοί που δήθεν θέλουν το καλό.

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X