Στέλιος Σεραφείδης: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Mύθου της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στέλιος Σεραφείδης: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Mύθου της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ-VIDEO)
Photo Credits: INTIME

O σπουδαίος Σεραφείδης, ήταν πάντα κοντά στην ΑΕΚ, όπου και να έπαιζε ο σύλλογος, σε οποιοδήποτε άθλημα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ήταν 4 Ιανουαρίου 2022 όταν ο Στέλιος Σεραφείδης πέθανε σε ηλικία 86 ετών, με τον θάνατο του να βυθίζει στο πένθος την οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και όλο τον αθλητικό κόσμο. Σήμερα συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ημέρα που ο θρυλικός τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή και η απώλειά του θλίβει κάθε φίλο της Ενωσης.

Η αλήθεια είναι πως ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι ο Στέλιος Σεραφείδης λείπει έτσι που μας κοιτάζει η επιβλητική πατρική φιγούρα του από τον πυλώνα της Νέας Φιλαδέλφειας.

O σπουδαίος Σεραφείδης, ήταν πάντα κοντά στην ΑΕΚ, όπου και να έπαιζε ο σύλλογος, σε οποιοδήποτε άθλημα και δεδομένα ήταν από τους πιο πιστούς ΑΕΚτζήδες στην ιστορία.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλοντας να τον τιμήσει για την μεγάλη του προσφορά στην Ενωση, έβαλε τη μορφή του σε έναν από τους τέσσερις πυλώνες της «Αγιά Σοφιάς – OPAP Arena» και επίσης έδωσε το όνομά του στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ στα Σπάτα, το οποίο λέγεται «Σεραφείδιον». Με αυτόν τον τρόπο θα είναι αιωνίως δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα και θα βλέπει τα «παιδιά» του με τις κιτρινόμαυρες εμφανίσεις να αγωνίζονται.

Ακόμα δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πια ανάμεσά μας, έτσι όπως μας κοιτάζει η επιβλητική πατρική φιγούρα του από τον πυλώνα της Νέας Φιλαδέλφειας…

 

Το 1951 σε ηλικία 16 ετών εντάχθηκε στην ΑΕΚ, ακολουθώντας τον μεγαλύτερο αδερφό του Λάμπη, όπου παρέμεινε επί μία και πλέον εικοσαετία, έως το 1972, όταν και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών. Με την κιτρινόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε συνολικά σε περισσότερους από 300 αγώνες.

Μετά την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική, εργαζόμενος κυρίως στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Ό,τι κι αν έκανε όμως, ό,τι κι αν συνέβαινε στην Ένωση, εκείνος ήταν πάντα εκεί και ζούσε κάθε στιγμή με πάθος για τη μεγάλη του αγάπη.

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης διαβίβασε στα παιδιά του Σεραφείδη τα εξής: «Να ζήσετε να θυμάστε αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο και να τιμάτε τη μνήμη του».

Τι δήλωνε ο Σεραφείδης για το μεγάλο του όνειρο

Η είδηση του θανάτου του Στέλιου Σεραφείδη βύθισε στη θλίψη όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, αλλά και άφησε ανεκπλήρωτη μια μεγάλη επιθυμία, ένα τελευταίο όνειρο που είχε ο θρυλικός τερματοφύλακας: να προλάβει να μπει στο νέο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας.

Ήταν αυτό που του έδινε δύναμη και δίχως υπερβολή τον κρατούσε στη ζωή παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά τους τελευταίους μήνες που η κατάστασή του είχε επιβαρυνθεί.

Σε συνέντευξή του λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή, μέσα από το εργοτάξιο της «Αγια-Σοφιάς», έδειχνε τη λαχτάρα που είχε. «Επιθυμία μου είναι όταν ολοκληρωθεί αυτό το έργο είναι να μπω στο γήπεδο με όλους τους εν ζωή συμπαίκτες μου», έλεγε στη Nova, δίπλα σε άλλους μεγάλους θρύλους της ΑΕΚ που δίνουν τη δική τους μάχη με το χρόνο για να αξιωθούν να μπουν στο παλάτι της «Ένωσης».


Σε άλλες του δηλώσεις είχε δείξει την προσμονή του «επιθεωρώντας» τακτικά τα έργα στη Νέα Φιλαδέλφεια. «Σχεδόν καθημερινά περνάω και παίρνω μια γεύση. Μας δίνει λίγο κουράγιο, λίγη ελπίδα. Περιμένουμε πώς και πώς, καλώς εχόντων των πραγμάτων να έχει ολοκληρωθεί και να το προλάβουμε».

Δυστυχώς όμως δεν πρόλαβε…

 

Όταν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ παρέδωσαν φανέλα στον Στέλιο Σεραφείδη

Ο Στέλιος Σεραφείδης έδινε για καιρό τη δική του μεγάλη μάχη και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ηταν δίπλα του, όπως και όλος ο σύλλογος.

Λίγους μήνες πριν φύγει από τη ζωή του παραδόθηκε επίσημη φανέλα της ΑΕΚ με το «Νο1» στον με τον Παναγιώτη Τσιντώτα να εκπροσωπεί τότε τους παίκτες.

Ηταν απόφαση όλων των παικτών μετά την παρουσία του κ.Σεραφείδη στα τελευταία ματς, του ετοίμασαν τη φανέλα και του την παρέδωσε μετά την προπόνηση ο Παναγιώτης Τσιντώτας.

Στέλιος Σεραφείδης: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Mύθου της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ-VIDEO) Στέλιος Σεραφείδης: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Mύθου της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ-VIDEO) Στέλιος Σεραφείδης: Δύο χρόνια από τον θάνατο του Mύθου της ΑΕΚ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X