Καλά κάνει ο Αλμέιδα και είναι δύσκολος, άλλωστε όλοι το ίδιο θέλουμε

Καλά κάνει ο Αλμέιδα και είναι δύσκολος, άλλωστε όλοι το ίδιο θέλουμε
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τις μεταγραφικές προσεγγίσεις του Αλμέιδα και την πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή στην κούρσα των εγχώριων διοργανώσεων.

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο νέος χρόνος μπήκε όπως έπρεπε, το τρίποντο της νίκης για την ΑΕΚ απέναντι στον Βόλο ήταν αναγκαίο. Δεν σας κάνω σοφότερους με αυτό, όμως μια ανακούφιση θέλω να την εκφράσω μετά απ’ όσα ζήσαμε στο Αγρίνιο και στις Σέρρες.

Η επιστροφή στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, με παίκτες που έλειψαν πολύ από το σχέδιο του Ματίας να μπαίνουν καλά και με την ενδεκάδα να αποκτά -επιτέλους- μια μορφή πολύ κοντινή σε εκείνη της περυσινής που δίχως Ευρώπη επιβλήθηκε στις εγχώριες διοργανώσεις, ήταν απολύτως απαραίτητη.

Ακολούθως, ήρθε η τοποθέτηση του Αλμέιδα περί μεταγραφών και ενίσχυσης. Διαπίστωσα -ίσως να κάνω λάθος, όμως έτσι μου φάνηκε- μια πικρία (δεν θα την έλεγα ενόχληση, δεν έδειξε για τέτοια) στα λόγια του για το πώς δουλεύει εκείνος το project στο μυαλό του κι αν η μέθοδός του γίνεται κατανοητή απ’ όλους. Εγώ θα πω ότι κανέναν λόγο δεν έχει να ανησυχεί περί αυτού.

Είτε πρόκειται για τον Τύπο, είτε για τους φίλους της ομάδας που παρακολουθούν προσεκτικά πως λειτουργεί και πόσο σημασία έχουν οι λέξεις «άνθρωπος», «γκρουπ», «ενότητα» σε κάθε απόφαση ή εισήγησή του για την ΑΕΚ, θέμα μη εμπιστοσύνης δεν υφίσταται. Όλοι του αναγνωρίζουμε ότι είναι ο μεταρρυθμιστής της ομάδας, ο αναμορφωτής της, ο αδιαμφισβήτητος καθοδηγητής της. Αλίμονο αν ήταν διαφορετικά… Από εκεί και πέρα, ωστόσο, προκύπτουν τα συμπεράσματα και οι ανάγκες.

Δεν είπε κανείς στον Ματίας, ούτε φυσικά έκανε παραγγελία στον Μελισσανίδη κοσμογονικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, Γενάρη μήνα. Όσοι το κάνουν αυτό, έχουν άγνοια από ποδόσφαιρο, αλλά προσωπικά έχω διαπιστώσει ότι τέτοιοι είναι ελάχιστοι, απειροελάχιστοι. Προφανώς, επίσης, καλούς παίκτες θέλουν όλοι όσοι βλέπουν ότι απαιτούνται κάποιες δυνατές προσθήκες, όχι συμπληρώματα, ημίμετρα, λαχεία και κολάντζες.

Γι’ αυτό στο προηγούμενο άρθρο σημείωνα ότι ας έρθουν δύο παίκτες που να είναι πολύ καλοί κι ας είναι πιο βαθιά μέσα στον Ιανουάριο. Θεωρώ ότι το 99% συμφωνεί με τον Αλμέιδα. Αρκεί να έρθουν!

Και ποιος δεν θέλει το φως του;

Δύσκολα, αντιθέτως, θα γίνει εύπεπτη οποιαδήποτε προσπάθεια εξήγησης για τη μη ενίσχυση της ομάδας, αν φτάσουμε 31 Γενάρη και δεν έχει γίνει τίποτα. Άλλωστε από αυτό που ο προπονητής είπε, προκύπτει ότι ενίσχυση απαιτείται. Αρκεί να του εμφανίσουν ποδοσφαιριστές που να τον πείθουν ότι θα προσφέρουν στην ΑΕΚ περισσότερα από τους υπάρχοντες, όχι μόνο άμεσα αλλά και στο μέλλον. Άρα το μήνυμα πρέπει να ερμηνευθεί και εσωτερικά.

Την εμπιστοσύνη του στο γκρουπ, την ακολουθία μεταξύ λεγομένων και πράξεων, ο Αλμέιδα τις απέδειξε περίτρανα στους ποδοσφαιριστές του. Με απόλυτη δικαιοσύνη, στήριξε την περυσινή ομάδα και την έβαλε να δοκιμαστεί πέραν των ελληνικών και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Συνεχίζει να μιλά για τη σημασία του γκρουπ και πάντοτε θα το πράττει διότι αυτή είναι η φιλοσοφία του, όμως ξέρει και εκείνος καλά πως κάποια στιγμή, όλα τα γκρουπ φτάνουν στο σημείο που χρειάζονται ισχυροποίηση.

Θα την αποκαλούσα «βοήθεια» ώστε να πάνε ακόμα παρακάτω. Δεν χρειάζεται αποψίλωση, είναι αντιποδοσφαιρικό να το συζητάμε σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, αλλά κάποιες ουσιαστικές κινήσεις που θα ενισχύσουν την ποιότητα, την εμπειρία, το κέφι, προσθήκες που θα φέρουν πράγματα απρόβλεπτα, που θα ενισχύσουν τη δυναμική, την ψυχολογία, την αυτοπεποίθηση, που θα βάλουν πιο δύσκολα στους αντιπάλους.

Τα ντέρμπι και το know how

Στη φάση που βρισκόμαστε, η ΑΕΚ πηγαίνει στη διαδικασία των ντέρμπι ως έχει. Με πολλές επιστροφές, με ανάγκη για υγεία και όχι άλλες αναποδιές. Ούτως ή άλλως, με διαδοχικά και τόσο απαιτητικά παιχνίδια σε κοντινό διάστημα, η ένταση στις προπονήσεις αναγκαστικά θα χαμηλώσει, η δουλειά που έπρεπε, έγινε στο διάστημα της διακοπής.

Μεσοεπιθετικά, η Ένωση έχει και πάλι καλά αρματωμένη την πανοπλία της. Ο Γκαρσία βρίσκει ρυθμό, ο Άμραμπατ και ο Ελίασον θα εναλλάσσονται δεξιά, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς δείχνει πως ανεβαίνει, ο Πινέδα επέστρεψε χωρίς τον παραμικρό φόβο, ο Πόνσε είναι έτοιμος, ο Τσούμπερ έχει αποδείξει ότι είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων.

Πίσω δημιουργούνται ζητήματα, όμως το ξέρουμε ότι ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ παίζει, με τα ρίσκα που παίρνει έχοντας την άμυνά της πάντα ψηλά και με την ελαφρότητα που κάμποσες φορές της έχει κοστίσει σε ανύποπτες καταστάσεις, θα δώσει στιγμές στον αντίπαλο. Ο Στάνκοβιτς θα έχει δουλειά, όμως και αυτός γύρισε την κατάλληλη στιγμή, σε πλήρη ετοιμότητα.

Η ΑΕΚ των ντέρμπι είναι ομάδα που δεν φοβάται κανέναν, ίσως να νιώθει και πιο άνετα. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώθηκε στη διάρκεια του πρώτου γύρου, αυτό βιώνουμε από το ξεκίνημα των περυσινών πλέι οφς, έως και σήμερα.

Είναι μεγάλο το διάστημα που είναι αήττητη, πολύ μεγάλο για να πει κάποιος ότι -έστω κατά περιπτώσεις- ήταν συγκυριακό ή τυχαίο. Μπαίνουμε στην πιο ενδιαφέρουσα διαδρομή της σεζόν, κάποτε θα τη φοβόμασταν, τώρα ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί. Το έχει αποδείξει, θα προσπαθήσει να το κάνει ξανά. Την υγειά της να έχει και για όλα (τα καλά) είναι ικανή.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X