Της ΑΕΚ τα... παλαβά, ξύνοντας τον πάτο της απαξίωσης, με τον Αλέφαντο στον πάγκο! (VIDEO)

Της ΑΕΚ τα... παλαβά, ξύνοντας τον πάτο της απαξίωσης, με τον Αλέφαντο στον πάγκο! (VIDEO)

Πρώτος αγώνας με τον Νίκο Αλέφαντο στον πάγκο της ΑΕΚ και μεγάλη ανατροπή επί του Ηρακλή με τα γκολ των Γεωργιάδη, Σάντμπεργκ και Πια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ιστορία της ΑΕΚ έχει ακόμα και… αστείες πτυχές. Μια τέτοια ήταν το πέρασμα του Νίκου Αλέφαντου από τον πάγκο της ομάδας στο πρώτο τετράμηνο του 1987 που κατέληξε με το «καθάρισμα» του Θωμά Μαύρου, το οποίο δεν θα τολμούσε να κάνει καμία διοίκηση, αλλά και κανένας προπονητής με στοιχειώδη επίγνωση της πραγματικότητας και στοιχειώδη σεβασμό στην ιστορία αυτού του μεγάλου ποδοσφαιριστή.

Την τελευταία Κυριακή του 1986 η ΑΕΚ είχε χάσει με 0-1 στο ΟΑΚΑ από τον ΟΦΗ και η ήττα αυτή είχε οδηγήσει στην αποχώρηση του Ολλανδού προπονητή Αλμπερτ Φαφιέ που είχε προσληφθεί το προηγούμενο καλοκαίρι. Παραιτήθηκε επιστρέφοντας έξι επιταγές συνολικού ύψους 750.000 δρχ. (που μπορούσε να τις κρατήσει!) λέγοντας «τα δίνω για να κάνει η ΑΕΚ μια μεταγραφή»! Ήταν η σεζόν που η ΑΕΚ είχε αρχίσει με -3 βαθμούς, καθώς είχε κριθεί ένοχη απόπειρας δωροδοκίας σε αγώνα της προηγούμενης σεζόν με τον Πανσερραϊκό.

Σανίδα σωτηρίας στον… Αλέφαντο

Η πορεία της ΑΕΚ ήταν ήδη πολύ κακή και η ομάδα βρισκόταν κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Πήγαινε καλά εκτός έδρας, αλλά όχι και εντός έδρας. Μία εκτός έδρας ήττα είχε στις πρώτες 12 αγωνιστικές, αλλά και μόνο μία εντός έδρας νίκη!

Ο πρόεδρος Ανδρέας Ζαφειρόπουλος προσέλαβε τον Αλέφαντο την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, ημέρα Τρίτη, και στον αγώνα με τον Ηρακλή, μία μέρα μετά τα 48α γενέθλια του νέου προπονητή, η ΑΕΚ έκανε τη μοναδική ανατροπή της σεζόν. Ο Ηρακλής προηγήθηκε με πέναλτι του Σάκη Αναστασιάδη στο 60’, μετά από ανατροπή του Σάββα Κωφίδη από τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ Θεολόγη Παπαδόπουλο. Το τελευταίο μισάωρο, όμως, ανήκε στην ΑΕΚ που με την αντικατάσταση του Γιάννη Δίντσικου από τον Τζίμη Πατίκα στο 65’ άρχισε να πετάει φωτιές στην επίθεση.

Η ανατροπή και ο ενθουσιασμός

Στο 68’ ο Χόκαν Σάντμπεργκ έδωσε κεφαλιά πάσα στον Λάμπρο Γεωργιάδη κι αυτός ισοφάρισε από κοντά. Στο 85’ ο Σουηδός φορ εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μαυρίδη και έκανε το 1-2 και στο 90’ έκλεισε το σκορ με σουτ ο Νίκος Πιας.

Η νίκη της ΑΕΚ προκάλεσε… πάταγο. Ο Θωμάς Μαύρος που αργότερα θα γινόταν το «θύμα» του Αλέφαντου, ήταν ενθουσιασμένος με τον  νέο τεχνικό και, αν και τραυματίας, κατέβηκε στο αεροδρόμιο το βράδυ εκείνης της Κυριακής για να υποδεχθεί τους συμπαίκτες του! Δήλωνε μάλιστα στους δημοσιογράφους ότι αν ο Αλέφαντος δεν είχε αυτές τις ιδιαιτερότητες στον χαρακτήρα του (ήδη είχε αλλάξει δέκα ομάδες σε μια δεκαετία) «θα ήταν μέσα στους πέντε καλύτερους προπονητές της Ευρώπης»! Τρεις μήνες μετά, ήταν ορκισμένοι εχθροί!

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Αλέφαντος είχε γίνει δεκτός με ενθουσιασμό στο Καυταντζόγλειο, καθώς είχε αγαπηθεί από παίκτες και οπαδούς κατά το πέρασμά του από τον Ηρακλή ένα χρόνο νωρίτερα. Είχε εμφανιστεί μάλιστα πολύ πιο ήρεμος από ό,τι τον περίμεναν και παρά το γεγονός ότι τους… ξενέρωσε με την κόσμια συμπεριφορά του και κυρίως με το αποτέλεσμα, στο τέλος τον αποθέωσαν! Η αρχή του νέου προπονητή ήταν πολύ καλή, αλλά η συνέχεια ήταν η… γνωστή. Στις αρχές Μαϊου θα τελείωνε από την ΑΕΚ, έχοντας πρώτα τελειώσει τον Μαύρο.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Παπαδόπουλος, Χατζής, Καραγκιοζόπουλος, Μανωλάς, Χατζόπουλος, Π. Παπαϊωάννου, Δίντσικος (65’ Πατίκας) Πιας, Σάντμπεργκ, Γιάνγιανιν, Γεωργιάδης (87’ Πεπές)

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X