Πόλο: Ξεκινά το ταξίδι της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό με το βλέμμα στο βάθρο

Πόλο: Ξεκινά το ταξίδι της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωπαϊκό με το βλέμμα στο βάθρο

Η Εθνική Ανδρών αρχίζει σήμερα τη διαδρομή της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με στόχο το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη μεγάλη συλλογή της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ταξίδι της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινάει σήμερα η Εθνική πόλο ανδρών, που θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία (20:00), στην πρεμιέρα του ομίλου.

Μετά από τρεις μεγάλες επιτυχίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θέλει να διατηρήσει τη φόρα της και να κατακτήσει το μοναδικό μετάλλιο που της λείπει.
Αν καταφέρει να φτάσει στο βάθρο θα σπάσει μια μεγάλη αρνητική παράδοση, αφού δεν έχει καταφέρει να κατακτήσει μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ως τώρα. Δύο φορές έφτασε μια ανάσα από το μετάλλιο, το 1999 και το 2016, όμως περιορίστηκε στην τέταρτη θέση.

Η αποστολή για τον θρίαμβο

Με μια μεγάλη επιστροφή ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ η γαλανόλευκη. Ο Άγγελος Βλαχόπουλος απουσίασε από το Παγκόσμιο της Φουκουόκα λόγω προσωπικού προβλήματος, όμως επέστρεψε στην αποστολή του Ευρωπαϊκού.

Ο Γιάννης Φουντούλης είναι ο πιο έμπειρος παίκτης του συνόλου, αφού αυτό είναι το όγδοο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα συμμετάσχει, ενώ ο Άγγελος Βλαχόπουλος και ο Γιώργος Δερβίσης μετρούν την έκτη τους συμμετοχή. Ντεμπούτο στη διοργάνωση κάνει ο Στάθης Καλογερόπουλος.
Οι 15 παίκτες που έχει στη διάθεσή του ο Θοδωρής Βλάχος είναι οι: Μάνος Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Δημήτρης Σκουμπάκης, Κώστας Γκιουβέτσης, Γιάννης Φουντούλης, Αλέξανδρος Παπαναστασίου, Γιώργος Δερβίσης, Στέλιος Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Δημήτρης Νικολαΐδης, Κώστας Κάκαρης, Στάθης Καλογερόπουλος, Άγγελος Βλαχόπουλος, Παναγιώτης Τζωρτζάτος, Νίκος Γκίλλας, Γιάννης Αλαφραγκής.

Την αποστολή συμπληρώνουν ο βοηθός προπονητή, Τάσος Σχίζας, ο φυσιοθεραπευτής, Αλέξανδρος Κολιάτος, ο γιατρός, Σπύρος Μπάλας, ο γυμναστής, Μανώλης Βασιλειάδης, ο τεχνικός βίντεο-στατιστικής, Χρήστος Κοδέλλας και ο μάνατζερ, Γιώργος Μαργιούκλας.

Πρεμιέρα με Ουγγαρία

Το… βαρύ πρόγραμμα της Εθνικής θα αρχίσει σήμερα (Πέμπτη 4/1) στις 20:00 απέναντι στην Ουγγαρία (μετάδοση από την ΕΡΤ3). Το Σάββατο (6/1) στις 20:00 θα διεξαχθεί το παιχνίδι με την Ιταλία, ενώ τη Δευτέρα (8/1) στις 18:00 θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της στον όμιλο με το παιχνίδι απέναντι στη Γεωργία.

Ο όμιλος της Εθνικής θα διασταυρωθεί με τον Γ’ όμιλο (4Α-1Γ, 3Α-2Γ), που αποτελείται από Σερβία, Γερμανία, Ισραήλ και Μάλτα.

Στον Α’ όμιλο βρίσκονται Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γαλλία, Κροατία και στον Δ’ όμιλο Σλοβακία, Ολλανδία, Σλοβενία και Ρουμανία.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X