Times: «Το οικονομικό Fair Play τρομοκρατεί την Premier League»

Times: «Το οικονομικό Fair Play τρομοκρατεί την Premier League»
Photo Credits: INTIME

Τίτλος δημοσιεύματος των «Times», αποκαλύπτουν ότι η Έβερτον ξανά, αλλά και η Νότιγχαμ Φόρεστ «αναμένεται να αντιμετωπίσουν κυρώσεις»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν και η Έβερτον έχει ανακάμψει από την αυτόματη αφαίρεση 10 πόντων που υπέστη τον περασμένο Νοέμβριο – είναι 17η με 16 πόντους -, μόλις μια ανεξάρτητη επιτροπή επιβεβαίωσε τη μη συμμόρφωσή της με το οικονομικό Fair Play της Premier League «μπορεί να μην είναι η μόνο αγγλική ομάδα που θα τιμωρηθεί αυτή τη σεζόν».

Οι «Times» αναφέρουν ότι «η Νότιγχαμ Φόρεστ είχε απώλειες 45,6 εκατομμυρίων λιρών (πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ) το 2021-2022, όταν ανέβηκε, και 15,5 εκατομμύρια λίρες (πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ) την προηγούμενη σεζόν. Και τα δύο χρόνια, ο σύλλογος ξόδεψε διπλάσια χρήματα σε μισθούς από ό,τι λάμβανε από τον κύκλο εργασιών».

Το οικονομικό Fair Play της Premier League αναφέρει ότι οι σύλλογοι μπορούν να έχουν μέγιστες απώλειες 105 εκατομμυρίων λιρών σε μια ανανεώσιμη περίοδο τριών ετών. Δηλαδή 35 εκατομμύρια λίρες (40 εκατομμύρια ευρώ) ανά σεζόν.

Ομοίως, το νέο σύστημα που εισήγαγε η Premier League για τον οικονομικό κανονισμό του πρωταθλήματος σημαίνει ότι οι ποινές θα «διεκπεραιώνονται» άμεσα, με τυχόν αφαιρέσεις πόντων στην ίδια  σεζόν.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Νότιγχαμ Φόρεστ, για πρώτη φορά το 2023-2024, και η Έβερτον, η οποία σύμφωνα με τους «Times», «μπορεί να αντιμετωπίσει μια δεύτερη κατηγορία σε διαδοχικές σεζόν για παραβίαση των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας», κινδυνεύουν να υποστούν κυρώσεις.

Διαφορετικές και πιο σύνθετες είναι οι περιπτώσεις της Μάντσεστερ Σίτι και της Τσέλσι. Ενώ η έρευνα της Premier League για την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παραμένει στα χέρια της ανεξάρτητης Επιτροπής που θα αποφασίσει σχετικά με την τιμωρία ή όχι που θα συνεπάγονται οι 115 κατηγορίες για τις οποίες κατηγορούνται οι «πολίτες», ο λονδρέζικος σύλλογος εξακολουθεί να βρίσκεται υπό έρευνα για πιθανές οικονομικές παρατυπίες κατά την εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς ως ιδιοκτήτης του συλλόγου.

«Η Τσέλσι είχε τεράστιες απώλειες τις τελευταίες σεζόν, αλλά τα έσοδα από μεταγραφές θα εξισορροπούσαν τους λογαριασμούς της περασμένης σεζόν», καταλήγουν οι Times.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X