Περιμένοντας και τον Νάιτ, η ΑΕΚ Betsson απέκτησε ισορροπία σε όλες τις θέσεις

Περιμένοντας και τον Νάιτ, η ΑΕΚ Betsson απέκτησε ισορροπία σε όλες τις θέσεις
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για το μεταγραφικό ντεμαράζ της ΑΕΚ Betsson και τον Ρίκι Λίντο

Η νέα χρονιά μπήκε με φόρα για την ΑΕΚ Betsson, καθώς φαίνεται ότι κάποιοι αντί να κάνουν αλλαγή χρονιάς, συζητούσαν με παίκτες για την ενίσχυση της ομάδας. Έτσι η Ένωση, έκανε την μεταγραφική έκπληξη με τον Ρίκι Λίντο, την ίδια ώρα που περιμένει την υπογραφή του Μπράντον Νάιτ για να τον ανακοινώσει και επίσημα.

Όπως είπαμε και στην εκπομπή εχθές, μπορεί να έχουν συμφωνήσει σε όλα και να μένουν κάποιες λεπτομέρειες, αλλά μόνο όταν ανακοινωθεί επίσημα, μπορούμε να το θεωρήσουμε δεδομένο.

Ένας γυρολόγος σκόρερ

Η προσθήκη του Λίντο ανακοινώθηκε πιο νωρίς, γιατί ο παίκτης ήταν διαθέσιμος και υπέγραψε άμεσα στην ΑΕΚ. Για όσους δεν το θυμούνται, η ΑΕΚ είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την σημερινή της μεταγραφή την χρονιά 2019-2020, όταν και αγωνιζόταν στην Πολωνική Άνβιλ. Ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ένωση και παρά τις δύο ήττες που είχε η ομάδα του, ο ίδιος είχε κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με 18 και 25 πόντους. Μάλιστα στην Πολωνία, λίγο έλειψε να πάρει το παιχνίδι μόνος του.

Από τότε βέβαια πέρασαν αρκετά χρόνια, ο Λίντο άλλαξε αρκετές ομάδες, όντας ένας γυρολόγος του μπάσκετ, που είχε σαν κύριο χαρακτηριστικό του το σκορ. Ένας παίκτης που μπορούσε να παίξει ως γκαρντ αλλά και ως φόργουορντ, με τα τελευταία χρόνια της καριέρας του να μονιμοποιείται στο ‘3’ και μπορεί να παίξει και λίγα λεπτά ίσως και στο ‘4’.

Η περίπτωση του έχει και πάλι έναν αστερίσκο, καθώς δεν γνωρίζουμε σε τι κατάσταση βρίσκεται, μετά το τελευταίο του πέρασμα από την Κίνα το καλοκαίρι. Πριν από αυτό αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία της Τουρκίας, όπου σκόραρε 17.8 πόντους κατά μέσο όρο, όντας το απόλυτο αστέρι της ομάδας του. Βλέποντας τα στιγμιότυπα των αγώνων του, φαίνεται ότι διατηρεί τα ένστικτα του σκόρερ που είχε, αν και σωματικά μοιάζει να έχει βάλει κάποια κιλά. Να δούμε πώς θα εμφανιστεί και πώς διατήρησε το κορμί του όλο αυτόν τον καιρό που δεν είχε αγωνιστική δράση.

Το ζήτημα με τον Λίντο πάντως δεν είναι αγωνιστικό, ποτέ δεν ήταν άλλωστε. Το ταλέντο του και οι ικανότητες του, ήταν για να παίζει σε κορυφαία ομάδα της Ευρωλίγκας. Το γιατί κατέληξε στα 31 του, να αλλάζει την μια ομάδα μετά την άλλη σε υποβαθμισμένες λίγκες, είναι κάτι που δείχνει πολλά για το work ethic του και την νοοτροπία του.  Η ΑΕΚ παίρνει ένα ρίσκο με την παρουσία του και θα εξαρτηθεί από το κίνητρο που θα έχει για να παίξει καλό μπάσκετ. Οι απαιτήσεις του Ζοάν Πλάθα, είναι πάντα μεγάλες και το πώς θα τις δεχτεί, θα κρίνει την πορεία του στην ομάδα.

Γεμίζει σε όλες τις θέσεις

Πλέον το κενό του Μπεν Μάκλεμορ καλύφθηκε με έναν παίκτη διαφορετικών χαρακτηριστικών, που όμως παίζει στην ίδια θέση. Μπορεί ο Λίντο να μην είναι ο sniper, όπως ήταν ο Μάκλεμορ, αλλά είναι πιο πολυδιάστατος παίκτης, έχει μεγαλύτερο ρεπερτόριο στις κινήσεις του και μπορεί να απειλήσει είτε με σουτ μετά από ντρίπλα, είτε με ντράιβ, ακόμα και βγαίνοντας από σκριν. Μοιάζει πολύ με τον ΜακΡέι σε αυτό το κομμάτι, οπότε η ΑΕΚ θα έχει ακόμα έναν επιθετικό πόλο, που θα μπορεί να βασιστεί, ξαναλέμε ΑΝ βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Όλα αυτά συμβαίνουν, την ώρα που στην ΑΕΚ περιμένουν την οριστική συμφωνία με τον Μπράντον Νάιτ, τον παίκτη που θέλει ο Πλάθα για να δώσει τα ηνία της ομάδας στην θέση του άσσου. Ο Αμερικανός, προέρχεται και αυτός από μεγάλη αποχή, οπότε θα χρειαστεί κάποιο χρόνο προσαρμογής. Για αυτό η Ένωση θέλησε να τελειώσει και τις δύο περιπτώσεις νωρίς, ώστε να είναι έτοιμοι, όταν αρχίσει η δεύτερη φάση των Ομίλων στο BCL.

Το depth chart της ΑΕΚ διαμορφώνεται πλέον ως εξής:

  1. Καράμπελας, Φλιώνης (Νάιτ), Χολ
  2. Ραντλ, Νετζήπογλου
  3. ΜακΡέι, Λίντο, Πιλάβιος
  4. Κουζμίνσκας, Κουζέλογλου, Ματαλλιωτάκης
  5. Τίλμαν, Μόργκαν, Χατζηδάκης

Αυτό που μπορούμε να παρατηρήσουμε, είναι ότι η ΑΕΚ πλέον διαθέτει σκόρερ σε όλες τις θέσεις. Παίκτες, που ο καθένας τους μπορεί να βάλει 20 πόντους σε έναν αγώνα, συν τους Έλληνες που θα κάνουν τις συμπληρωματικές δουλείες. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ζοάν Πλάθα, θέλει να ενισχύσει τον επιθετικό τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να ανεβάσει τους μέσους όρους πόντων της επίθεσης της ΑΕΚ. Βέβαια σε κάθε περίπτωση, το ερωτηματικό θα είναι η αμυντική συμπεριφορά, καθώς άμυνα-επίθεση είναι αλληλένδετα. Αν μπορεί να παρουσιάζεται σοβαρή αμυντικά, όμως στο Λαύριο, τότε θα μπορεί να πετυχαίνει εύκολες νίκες, αν όχι τότε θα έχει πρόβλημα.

Την Κυριακή υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, που σίγουρα θα παίξει περισσότερο ο Μόργκαν, ενώ για τον Λίντο, παραμένει ακόμα άγνωστο και δεν θα έδινα πολλές πιθανότητες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα προσπαθήσει για την νίκη, καθώς αυτή είναι η νοοτροπία του Πλάθα.

 

 

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X