Περιπέτειες και με το Financial Fair Play η Νότιγχαμ του Μαρινάκη - Κινδυνεύει με καμπάνα

Περιπέτειες και με το Financial Fair Play η Νότιγχαμ του Μαρινάκη - Κινδυνεύει με καμπάνα
Photo Credits: INTIME

Κινδυνεύει με τιμωρία για παραβιάσεις του Financial Fair Play η Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύμφωνα με τους Times η Νότιγχαμ Φόρεστ κινδυνεύει να τιμωρηθεί λόγω παραβιάσεων του Financial Fair Play, ενώ δεν αποκλείεται να έχει νέα μπλεξίματα η Έβερτον.

Οι σύλλογοι της Premier League θα ενημερωθούν τις επόμενες δύο εβδομάδες εάν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για νέες παραβιάσεις των οικονομικών κανόνων, με τη Νότιγχαμ Φόρεστ να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο, σύμφωνα με ειδικούς επί του FFP.

Η Φόρεστ φέρεται να είναι σε δύσκολη θέση λόγω των βαρέων δαπανών της από τότε που κέρδισε την άνοδο στην Premier League, ενώ υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι η Έβερτον μπορεί να αντιμετωπίσει μια δεύτερη διαδοχική κατηγορία παραβίασης των κανόνων κέρδους και βιωσιμότητας (PSR).

Σύμφωνα με ένα νέο σύστημα που εισήγαγε η Premier League για αυτή τη σεζόν, οι χρεώσεις για απλές παραβιάσεις θα ρυθμίζονται γρήγορα και θα αντιμετωπίζονται μέχρι τις αρχές Απριλίου, με τυχόν αφαίρεση βαθμών σε αυτήν την σεζόν. Η Έβερτον κατηγορήθηκε την περασμένη σεζόν, αλλά της επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης δέκα πόντων τον Νοέμβριο, κατά της οποίας άσκησε έφεση.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες οι 20 σύλλογοι έπρεπε να υποβάλουν λογαριασμούς για το 2022-23 έως τις 31 Δεκεμβρίου και τυχόν κατηγορίες θα ανακοινωθούν έως τις 14 Ιανουαρίου. Ένας σύλλογος θα έχει δύο εβδομάδες για να απαντήσει σε μια κατηγορία και στη συνέχεια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ακρόαση από μια ανεξάρτητη επιτροπή έως τις 8 Απριλίου. Οι προσφυγές θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Σύμφωνα με το PSR της Premier League, οι σύλλογοι μπορούν να έχουν μέγιστη «ζημιά» 105 εκατομμυρίων λιρών σε μια κυλιόμενη τριετία ή 35 εκατομμύρια λίρες τη σεζόν. Εάν ένας σύλλογος ήταν στην EFL κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών, το ποσό των απωλειών που επιτρέπεται είναι ακόμη μικρότερο. Η Φόρεστ περιορίζεται σε απώλειες 61 εκατομμυρίων λιρών: 13 εκατομμύρια για τις σεζόν 2020-21 και 2021-22 όταν ήταν στην Championship, συν 35 εκατομμύρια για την περασμένη σεζόν.

Η Φόρεστ είχε οικονομική ζημιά 45,6 εκατομμυρίων λιρών το 2021-22, όταν ανέβηκε και 15,5 εκατομμύρια την προηγούμενη σεζόν. Και τα δύο χρόνια, ο σύλλογος ξόδεψε το διπλάσιο ποσό σε μισθούς σε σχέση με τα έσοδα του. Αν και η άνοδος στην Premier League έχει αυξήσει τα έσοδα της Φόρεστ κατά περίπου 90 εκατομμύρια λίρες, ο σύλλογος ξόδεψε πολλά σε μεταγραφές μετά την άνοδο και οι μισθοί έχουν επίσης εκτοξευθεί.

«Η Νότιγχαμ Φόρεστ βρισκόταν πολύ στο όριο του οικονομικού Fair Play όταν ανέβηκε στην Premier League και η επένδυση σε νέους παίκτες συνεχίστηκε στην πρώτη της σεζόν, όταν υπέγραψαν ποδοσφαιριστών με υψηλούς μισθούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων όπως ο Τζέσι Λίνγκαρντ, που δεν έπιασαν. Αν ψάχνετε για συλλόγους κοντά στο όριο να τιμωρηθούν, θα ήταν στην κορυφή κατά τη γνώμη μου», είπε στους Times ο νομικός εμπειρογνώμονας με εμπειρία σε υποθέσεις Financial Fair Play, Κίραν Μαγκουάιρ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X