ΑΕΚ: Μια χρονιά γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και έντονα συναισθήματα!

Original 21: «Ήταν η σειρά του ΙΕΚ Ξυνή Ολυμπιακός να προσκυνήσει την ΑΕΚ και το λαό της - Αυτοκρατορία σε όλα τα αθλήματα» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

To enwsi.gr θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ τη χρονιά που μας πέρασε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το 2023 είναι ήδη παρελθόν και το enwsi.gr θυμάται τις σημαντικότερες στιγμές των τμημάτων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Μια χρονιά γεμάτη τίτλους, επιτυχίες, δύσκολες στιγμές αλλά πάνω από όλα έντονα συναισθήματα. Τα τμήματα της Ερασιτεχνικής πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα τους, σήκωσαν κούπες ενώ πολλές ήταν και οι επιτυχίες σε ατομικό επίπεδο με αθλητές και αθλήτριες της να σκαρφαλώνουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Μέσα από αντίξοες πολλές φορές συνθήκες λόγω και των γηπεδικών προβλημάτων τα τμήματα της ΑΕΚ συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν και φιλοδοξούν πως και η νέα χρονιά θα φέρει ανάλογες επιτυχίες.

ΑΕΚ: Μια χρονιά γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και έντονα συναισθήματα!Επιστροφή στην κορυφή για το χάντμπολ

Το 2023 ήταν η χρονιά της επιστροφής της ομάδας χάντμπολ στην κορυφή του ελληνικού χάντμπολ. Η ΑΕΚ με τον Αλέξη Αλβανό στον πάγκο της κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος με 3-2 νίκες επί του Ολυμπιακού στους τελικούς της Handball Premier. Λίγους μήνες νωρίτερα η «Ένωση» είχε χάσει το Κύπελλο μένοντας εκτός τελικού χάνοντας στον ημιτελικό από τον Ολυμπιακό. Η ομάδα όμως έβγαλε αντίδραση και στους τελικούς του πρωταθλήματος έδειξε τα ψυχικά αποθέματα που την έφεραν ξανά στον θρόνο της.

Η ομάδα ξεκίνησε τη σεζόν με τον Αλέξη Αλβανό στον πάγκο και με αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της ωστόσο μετά την απώλεια του Σούπερ Καπ στο ξεκίνημα της χρονιάς από τον Ολυμπιακό η διοίκηση αποφάσισε να λύσει την συνεργασία φέρνοντας στον πάγκο τον Σέρβο προπονητή, Ντράγκαν Τζούκιτς. Η ΑΕΚ είχε μια πετυχημένη παρουσία στο EHF European League παρότι έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση της στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ενώ ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος στην 2η θέση μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό και καλείται πλέον στο δεύτερο μισό να καλύψει την διαφορά και να κατακτήσει τους δύο εγχώριους στόχους της, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Στα πολύ σημαντικά της χρονιάς που φεύγει είναι και το μεγάλο γηπεδικό πρόβλημα που προέκυψε μετά το κλείσιμο του ΟΑΚΑ και της αίθουσας «Γ. Κασιμάτης» με τα τμήματα της να μένουν …άστεγα ένα βράδυ αναζητώντας για πάνω από ένα μήνα καθημερινά γήπεδα για προπονήσεις ενώ ακόμα και τώρα δεν μπορούν να αγωνιστούν μπροστά στον κόσμο τους.

Στις γυναίκες η ΑΕΚ στην πρώτη της χρονιά στην Α1 έφτασε στο Final-4 του Κυπέλλου και τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος. Φέτος με την παρουσία της επίσης στόχος είναι να βρεθεί στις πρώτες θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Επιπλέον οι Νεάνιδες αναδείχθηκαν Πρωταθλήτριες Ελλάδας, ενώ νωρίτερα είχαν κατακτήσει και τον τίτλο της ΕΣΧΑ!

ΑΕΚ: Μια χρονιά γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και έντονα συναισθήματα!Το πρώτο Κύπελλο στο γυναικείο βόλεϊ

Το 2023 ήταν μια ιστορική χρονιά και για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ της ΑΕΚ που κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο και τον πρώτο της τίτλο μετά από δέκα χρόνια. Τα κορίτσια του Γιουνούς Οτσάλ κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδας στο F4 που διεξήχθη στην Άρτα! Επικρατώντας στον Ημιτελικό του ΠΑΟΚ και στον Τελικό του Παναθηναϊκού έφεραν το πρώτο τρόπαιο στο τμήμα μετά το 2012. Η διοίκηση εμπιστεύτηκε και φέτος τον Γιουνούς Οτσάλ στην τεχνική ηγεσία με την ομάδα να έχει ξεκινήσει αρκετά καλά το πρωτάθλημα. Η «Ένωση» φιλοδοξεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει μέχρι το τέλος και γιατί όχι να φέρει εκ νέου τίτλους. Η ομάδα ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο στην 4η θέση με μόλις 5 βαθμούς από την κορυφή, έχοντας βέβαια χάσει πολύτιμους βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια όπου αντιμετώπισε αρκετά θέματα με τραυματισμούς αλλά και αποχωρήσεις.

Σε ότι αφορά το ανδρικό βόλεϊ που συνεχίζει να παραμένει «δέσμιο» του παρελθόντος η ομάδα κατάφερε μεν να πανηγυρίσει την άνοδο και την επιστροφή της στη Volleyleague ωστόσο τα παλιά χρέη αποτέλεσαν για μια ακόμη φορά τροχοπέδη στην συμμετοχή της στην κορυφαία κατηγορία.

Το σήκωσαν και στο Futsal

Κούπα κατέκτησε φέτος και η ανδρική ομάδα Futsal. Οι παίκτες του Άγγελου Εμμανουηλίδη έφτασαν στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και επιστρέφοντας από την… κόλαση, ανέτρεψαν το εις βάρος τους 0-2 σε 3-2 στην παράταση και πρόσθεσαν άλλο ένα τρόπαιο στη Συλλογή τους. Φέτος η ομάδα έχει ξεκινήσει επίσης δυναμικά και παραμένοντας στην κορυφή του πρωταθλήματος διεκδικεί τον τίτλο ενώ έχει προκριθεί και στους 8 του Κυπέλλου.

Την κυριαρχία της επιβεβαίωσε όλη τη χρονιά και η γυναικεία ομάδα Futsal. Τα κορίτσια της ΑΕΚ, αφού αρχικά σήκωσαν το Σούπερ Καπ, κατέκτησαν στη συνέχεια το Πρωτάθλημα Ελλάδας και στο τέλος στέφθηκαν και Κυπελλούχες Ελλάδας, νικώντας τον Παναθηναϊκό σε έναν συγκλονιστικό τελικό. Και φέτος η «Ένωση» έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά παραμένοντας αήττητη στο πρωτάθλημα και διεκδικεί ξανά τίτλους.

Επιπλέον σημαντική επιτυχία σημείωσε και η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου που εξασφάλισε για πρώτη φορά την άνοδο της στην Α’ Εθνική. Φέτος ξεκίνησε την πρώτη της συμμετοχή στα μεγάλα σαλόνια με τον Νίκο Γκαλίτσιο στον πάγκο ωστόσο πριν λίγες ημέρες η διοίκηση έλυσε την συνεργασία της, με την τεχνική ηγεσία να αναλαμβάνει ο Νίκος Κωτσοβός για το υπόλοιπο της σεζόν.

ΑΕΚ: Μια χρονιά γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και έντονα συναισθήματα!Κούπες παντού

Στους τίτλους επέστρεψε το 2023 και η ομάδα Ράγκμπι Λιγκ της ΑΕΚ. Μετά το 2019 και ενώ μεσολάβησε και η πανδημία που ακύρωσε πολλές διοργανώσεις, οι «κιτρινόμαυροι» κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας και παράλληλα κέρδισαν τη συμμετοχή τους στη Βαλκανική Λίγκα. Φέτος η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει επίσης δυναμικά και βρίσκεται σε επαφή με την κορυφή.

Ιστορική… κούπα και στα eSports, όπου στο πρώτο επίσημο Κύπελλο της ΕΠΟ, ο αθλητής της ΑΕΚ, Θάνος Κράγκαρης κατέκτησε το τρόπαιο, επικρατώντας μάλιστα στο μεγάλο Τελικό του Παναθηναϊκού!

Την κυριαρχία της απέδειξε και στο Bowling η ΑΕΚ! Οι «κιτρινόμαυροι», όχι μόνο κατέκτησαν το τρίτο διαδοχικό Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά παράλληλα πρώτευσαν σε όλες τις κατηγορίες, όπως δυάδες και τριάδες.

Στα ομαδικά τους στόχους τους πέτυχαν και οι δύο ομάδες πόλο, άνδρες και γυναίκες που κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία και φέτος επίσης με ανανεωμένα ρόστερ διεκδικούν μια αξιόλογη πορεία.

ΑΕΚ: Μια χρονιά γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και έντονα συναισθήματα!«Έλαμψαν» και οι ακαδημίες της

Το σημαντικότερο «στοίχημα» της ΑΕΚ είναι οι ακαδημίες της και αυτή η χρονιά ήταν μια από τις πιο πετυχημένες με τους μικρούς αθλητές και αθλήτριες της να ξεχωρίζουν σε όλες τις διοργανώσεις. Η Ακαδημία Βόλεϊ της ΑΕΚ γέμισε μετάλλια! Η Κ21 κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στην ΕΣΠΑΑΑ, «τσεκάροντας» το εισιτήριο για τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Με σπουδαίες εμφανίσεις προκρίθηκε στο F4 όπου αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια Ελλάδας. Την 2η θέση κατέκτησε η Κ17 στην ΕΣΠΑΑΑ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18. Στα κορίτσια, η Κ20 έφτασε στο F4 της ΕΣΠΑΑΑ, όπου κατετάγη 4η. Και φέτος τα αγωνιστικά τμήματα της ΑΕΚ έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους κυνηγώντας διακρίσεις και τίτλους.

H Aκαδημία Futsal επίσης ξεχώρισε με τις διακρίσεις της. Η Κ18 κατέκτησε το Σούπερ Καπ, ενώ στέφθηκε και Κυπελλούχος Ελλάδας. Το Πρωτάθλημα της Κ13 κατέκτησαν τα «αετόπουλα» μας, ενώ η Κ10 αναδείχθηκε Κυπελλούχος.

Τη συνεχή ανοδική της πορεία συνέχισε η Ακαδημία Πυγμαχίας του Συλλόγου. Οι Έφηβοι, όχι μόνο κατέκτησαν το Πρωτάθλημα Ελλάδας, αλλά παράλληλα ανέδειξαν την ΑΕΚ, Πολυνίκη Σύλλογο της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ ήρθε για να μείνει και στην Καλλιτεχνική Κολύμβηση όπου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στο Ελεύθερο Ομαδικό στις Νεάνιδες, αλλά και στο Τεχνικό Ομαδικό όπεν στην ίδια κατηγορία.

Σε όλα αυτά αξίζουν να επισημανθούν και οι δύο κούπες που πρόσθεσε το τμήμα Vintage Volley στην τροπαιοθήκη.

Πολλές ήταν οι επιτυχίες και σε ατομικό επίπεδο.  Η ΑΕΚ έχει στις τάξεις της, τους Πρωταθλητές Ελλάδας, σε Ξιφασκία Ανδρών (Παναγιώτης Κοντοειδής), Επ. Αντισφαίριση Γυναικών (Ιωάννα Γερασιμάτου), Επ. Αντισφαίριση Νέων Ανδρών (Ιάκωβος Αϊβατίδης), Bowling Ανδρών (Βαγγέλης Κριζίνης), 60μ. με εμπόδια Γυναικών (Αναΐς Καραγιάννη), Cyclo Cross Εφήβων (Στράτος Μανωλίδης)!

Σε όλα αυτά μπορούν να προστεθούν τα αναρίθμητα μετάλλια όλων των κατηγοριών (Ανδρών, Γυναικών, Μάστερς, Ακαδημιών) σε Ποδηλασία, Ξιφασκία, Πυγμαχία, Επ. Αντισφαίριση, Κολύμβηση όπου σε κάθε διοργάνωση η «Ένωση» πρωταγωνιστούσε.

 

Γιώργος Τσακίρης: Καλή Ανάσταση και έπειτα διπλό στο Φάληρο...
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X