Η ΑΕΚ και το 2024 με τον δικό της τρόπο και μόνο

Η ΑΕΚ και το 2024 με τον δικό της τρόπο και μόνο
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης κάνει τον απολογισμό του 2023 και γεμίζει προσδοκίες για όσα θα φέρει στην ΑΕΚ το 2024

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Κλείνει το 2023, μια χρονιά που σημαδεύτηκε από την απόλυτη κυριαρχία της ΑΕΚ από πλευράς τίτλων. Μια ΑΕΚ που όπως συνέβη και μετά το νταμπλ του 1977-78 και την σεζόν που ακολουθεί, δείχνει να έχει τις δυνατότητες να επαναλάβει ανάλογες επιτυχίες. Και ποιος ξέρει, μπορεί να πετύχει τώρα αυτό που δεν είχε καταφέρει τότε, λόγω της ήττας στον τελικό του κυπέλλου από τον Πανιώνιο. Και να κάνει για πρώτη φορά δύο συνεχόμενα νταμπλ.

Η ΑΕΚ αν το πετύχει αυτό, θα το πετύχει με τον δικό της τρόπο. Με τον δικό της τρόπο πέτυχε και το νταμπλ την σεζόν που πέρασε. Με τις αρχές που καθιέρωσε εντός της από το καλοκαίρι του 2022, με το δικό της σκεπτικό, με τους δικούς της ρυθμούς και τον σχεδιασμό από πλευράς ρόστερ. Αν δεν το καταφέρει, πάλι αυτό θα συμβεί έχοντας βασιστεί σε αυτόν τον δικό της τρόπο, χωρίς να αλλάξει βιαστικά πράγματα πιεσμένη από τις ανάγκες κάθε δεδομένης χρονικής συγκυρίας.

Συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική λογική

Αυτό κάποιος μπορεί να το καταλαβαίνει, κάποιος δεν μπορεί να το καταλαβαίνει. Λογικό είναι αυτό και το τι έχει στο μυαλό του ο καθένας δεν θα το κρίνουμε εμείς. Όμως η ΑΕΚ είναι αυτή η ομάδα, με αυτόν τον προπονητή, με αυτό το σκεπτικό, με αυτούς τους ανθρώπους που δουλεύουν με βάση αυτό το σκεπτικό. Συμβόλαιο με την απόλυτη επιτυχία κάθε χρόνο δεν υπογράφεις, αλλά συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική λογική, την διόρθωση των λαθών όταν αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να απειλήσει το σκεπτικό του οικοδομήματος συνολικά, μπορείς να κάνεις.

Η ΑΕΚ αυτό το συμβόλαιο το έχει υπογράψει και το τηρεί. Λέμε και πάλι, πως δεν αποκλείονται τα λάθη. Λάθη που μπορεί να έχουν γίνει ήδη ή να ακολουθήσουν στην συνέχεια. Όχι όμως λάθη επειδή δεν έχεις εντοπίσει ένα πρόβλημα. Αυτό δεν υπάρχει στην ΑΕΚ. Θα υπάρξουν λάθη επειδή σε μια δεδομένη χρονική συγκυρία δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να λυθεί ένα πρόβλημα με τον τρόπο που πρέπει να λυθεί. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό, σίγουρα θα γίνει κάθε προσπάθεια για να λυθεί όποιο ζήτημα μπορεί να λυθεί. Με τον τρόπο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης ομάδας. Όχι κάποιας άλλης. Της συγκεκριμένης.

Η πρόκληση του 2024 για την ΑΕΚ

Αυτό που απαιτείται είναι μέσα στο υψηλών απαιτήσεων 2024, την χρονιά και των 100 χρόνων, η ομάδα να συνεχίσει να νιώθει την στήριξη όλων ή τουλάχιστον όσο των δυνατών περισσότερων. Η μάχη στο Ελληνικό πρωτάθλημα έτσι κι αλλιώς δεν είναι μόνο ποδοσφαιρική και ολόκληροι μηχανισμοί προπαγάνδας περιμένουν κάθε αφορμή για να παρουσιάσουν την ΑΕΚ σε εσωτερική κρίση.

Η ομάδα του νταμπλ του 2022-2023 δεν είχε κλείσει φυσικά τον κύκλο της το καλοκαίρι του 2023. Όποιος το λέει αυτό και μιλάει για ανάγκη ανακατατάξεων ριζικών εκείνο το διάστημα, λέει ασυναρτησίες. Η ομάδα αυτή θα εξελιχθεί από πλευράς υλικού στον χρόνο που πρέπει.

Ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα

Βασίστηκε στην ποδοσφαιρική λογική και δεν θα παραβιάσει αυτή την συνθήκη για να ανταποκριθεί στην όποια επικοινωνιακή πίεση ή και την αγωνιστική πίεση της στιγμής. Ό,τι γίνει άμεσα όσον αφορά το υλικό της θα είναι αυτό το οποίο θα έχει αποφασίσει ο προπονητής της πως είναι απόλυτα αναγκαίος. Ο καλύτερος προπονητής στην Ελλάδα, ο άνθρωπος που έφερε μετά από χρόνια στο πρωτάθλημα μας κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό, κάτι δικό του, κάτι απολυτα ταυτισμενο μόνο με την ΑΕΚ.

Να έχετε καλή χρονιά, με υγεία και να στηρίξετε την ΑΕΚ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Πάντα θα υπάρχει κάτι καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει. Ας κάνουμε και κρίσεις με βάση αυτό, αλλά ποτέ μη χάσουμε την εκτίμηση μας γι΄αυτό που έχουμε και είναι πολύ σημαντικό.

Ο Ενωσίτης

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X