Να παραδεχθεί τις αδυναμίες της, να διορθώσει το πρόβλημα

Να παραδεχθεί τις αδυναμίες της, να διορθώσει το πρόβλημα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για την ΑΕΚ λίγο πριν μπούμε στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο πρωταθλητισμός είναι σκληρός, αδυσώπητος. Πολλές φορές «λυγίζουν» και οι πιο δυνατοί μπροστά σε τέτοιους στόχους και στην μεγάλη πίεση της φανέλας, του κόσμου. Ειδικότερα όταν πρέπει να υπερασπιστείς ότι είσαι πρώτος, κορυφαίος σε όλα και πρέπει να το αποδεικνύεις συνεχώς και παντού, συν την απαιτούμενη εξέλιξη που είναι πάντα απαιτούμενο. Η ΑΕΚ εδώ, σε αυτή την στροφή της φετινής σεζόν, δεν το… πάει καλά και ας μην έχει «καταστραφεί». Σε μία εβδομάδα έκανε όσες «στραβοτιμονιές» δεν είχε κάνει 1,5 χρόνο με τον κορυφαίο προπονητή της σύγχρονης ιστορίας, τον άνθρωπο που την πήρε από το χέρι το 2022 και έφτασε στον ποδοσφαιρικό Παράδεισο.

Και στο Άμστερνταμ και στο Αγρίνιο και στις Σέρρες. Πολλά για ΑΕΚ, πάρα πολλά και μαζεμένα. Και τα προσθέτεις στην γενικότερη φετινή εικόνα που απέχει από την περσινή της ΑΕΚ του Αλμέιδα που «σκορπούσε» τρόμο στον αντίπαλο. Για αυτό και οι «τριγμοί», η μουρμούρα, η συζήτηση για μεταγραφές να «φουντώνει». Όλα φυσιολογικά όταν μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν μιλάμε πολύ περισσότερο για ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα, μην κάνουμε λοιπόν σαν να τα αντιμετωπίζουμε πρώτη φορά όλα αυτά.

Και ειδικά όταν μιλάμε για μία ΑΕΚ που έχει «ταλαιπωρηθεί» για χρόνια και χρόνια σε δύσβατα μονοπάτια, σε «χωράφια», ο κόσμος της «κουράστηκε», βίωσε «φθορά» και περίμενε πως και πώς να ζήσει στιγμές ευτυχίας, κυριαρχίας της «κιτρινόμαυρης» φανέλας στο χορτάρι. Το έζησε πέρυσι με την ψυχή του, θα το κουβαλά πάντα στην ψυχή του, αλλά φοβάται φέτος μην χαθεί με την ομάδα του να δείχνει ξεκάθαρα ότι παραμένει στα… καλά της, φαβορί για τον τίτλο. Όμως αυτό το «φαβορί» έχει και τις αδυναμίες του φέτος, τα προβλήματα του αναμενόμενα ή μη.

Και η ΑΕΚ σε αυτή την κομβική στροφή της σεζόν, καλείται να παραδεχθεί τις αδυναμίες που έχει για να τις διορθώσει. Προφανώς και αυτό δεν θα γίνει σήμερα, τώρα. Βασικά δεν πιστεύω ότι το περιμένουμε. Υπό κανονικές συνθήκες, σε κλαμπ επιπέδου ΑΕΚ έχει γίνει η αξιολόγηση και ήδη πρέπει να έχουν παρθεί αποφάσεις για να ψάξει το αρμόδιο τμήμα άμεσα τι χρειάζεται. Να έρθουν άμεσα έτοιμες προτάσεις στον προπονητή, προτάσεις που δεν θα απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες σε μία τόσο μικρή μεταγραφική περίοδο με αγώνες σε εξέλιξη, για να προχωρήσει η ΑΕΚ σε αυτό που έχει στο μυαλό του ο Αλμέιδα για να πανηγυρίζει ο κόσμος στην εξέδρα.

Να παραδεχθεί τις αδυναμίες της, να διορθώσει το πρόβλημα

Ο τερματοφύλακας και οι σκέψεις στην ΑΕΚ

Το ρεπορτάζ τώρα, δείχνει ότι η ΑΕΚ δεν έχει βιασύνη για να κλείσει κάτι άμεσα, άρα να έχει προχωρήσει κάτι ήδη. Η μεταγραφή τερματοφύλακα που είχαμε στο μυαλό μας πολλοί ως κάτι φυσιολογικό με όσα είδαμε το τελευταίο διάστημα, δεν συγκεντρώσει σήμερα πολλές πιθανότητες όπως σας αναφέραμε και χθες από το enwsi.gr. Δεν ξέρω αν παρακάτω αλλάξει αυτή η απόφαση, αλλά η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι μην βρει ξανά στα χέρια της η ΑΕΚ αυτή την καυτή… πατάτα και τρέχουμε. Για αριστερό μπακ κοιτά (αναμενόμενα), αλλά και εδώ δεν βλέπω κάτι άμεσα. Αλλιώς θα ήταν ήδη μία περίπτωση πολύ προχωρημένη, μιας και Χατζισαφί-Μοχαμάντι αναχωρούν αύριο. Για τον άξονα επίσης μία δυνατή προσθήκη θα ήταν καλοδεχούμενη (αριθμητικά χρειάζεται), όπως και αριστερά στην επίθεση και στο δεξί άκρο της άμυνας. Δεν είμαι βέβαιος όμως τι θα γίνει, σε τι βαθμό θα καλυφθούν τα όποια κενά και πως θα κλείσει η ΑΕΚ την χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Άλλοι αποφασίζουν, άλλοι διαλέγουν και πληρώνουν, όλοι αυτοί θα κριθούν.

Ελπίζω και εύχομαι να γίνει ότι θέλει ο Ματίας Αλμέιδα και η διοίκηση να σταθεί δίπλα του στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Όπως και η περσινή ευκαιρία να πάρει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα ήταν μεγάλη και ευτυχώς πήγαν όλα καλά, όπως και η καλοκαιρινή ήταν σπουδαία για να μπει ομίλους του Champions League και δυστυχώς δεν επαρκούσε η προσπάθεια της, έτσι και τώρα μοιάζει στα μάτια μου κάτι πολύ σπουδαίο ενόψει Μάη.

Η ΑΕΚ να κατακτήσει δεύτερο σερί πρωτάθλημα, γιατί όχι δεύτερο σερί νταμπλ. Παραμένει η πιο ανταγωνιστική ομάδα, αν γίνει και εντός της σωστή διαχείριση στο αγωνιστικό πλάνο (ενέργεια, πρέσινγκ, μοίρασμα ρόλων, ροτέισον) μαζί με την ενίσχυση θα έχει χαρές και πανηγύρια στο τέλος της σεζόν η Νέα Φιλαδέλφεια. Να γίνουν όμως τώρα τα απαιτούμενα.

Καλή Χρονιά σε όλες και όλους!

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X