Οταν η μεγάλη Μπάγερν Μονάχου υποκλίθηκε στην ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια! (VIDEO)

Οταν η μεγάλη Μπάγερν Μονάχου υποκλίθηκε στην ΑΕΚ και τη Νέα Φιλαδέλφεια! (VIDEO)

Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ σε φιλικό με αντίπαλο την Μπάγερν του Μίλερ και του Μάγερ που εκείνα τα χρόνια «μεγάλωνε»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στο τέλος του 1971, η Μπάγερν Μονάχου δεν ήταν το κολοσσιαίο σημερινό μέγεθος, αλλά ήταν ήδη ένας ανερχόμενος σύλλογος που έδειχνε τη δυναμική του. Είχε πάρει νταμπλ το 1969, είχε αναδειχθεί Κυπελλούχος Δυτικής Γερμανίας 1971 και δεύτερη στην Μπουντεσλίγκα πίσω από τη μεγάλη Γκλάντμπαχ εκείνων των χρόνων, ενώ θα κατακτούσε και τον τίτλο του 1972, πριν… απογειωθεί την τριετία 1974-76 με την κατάκτηση τριών Κυπέλλων Πρωταθλητριών.

Ακόμα και μια νίκη σε φιλικό λοιπόν ήταν μεγάλη υπόθεση για την ΑΕΚ εκείνης της εποχής. Εχοντας κατακτήσει τον τίτλο του 1971 και έχοντας κοιτάξει στα μάτια την Ιντερ, στα ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών τρεις μήνες νωρίτερα, η ΑΕΚ έπαιζε με τον αέρα της μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας. Τόσο μεγάλης μάλιστα, ώστε να κερδίζει την καλύτερη γερμανική ομάδα με… μικτή ενδεκάδα βασικών και αναπληρωματικών!

Ηταν 28 Δεκεμβρίου του 1971 στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η Μπάγερν του Ούντο Λάτεκ ήρθε για φιλικό στην Αθήνα και έχασε 1-0 με απευθείας φάουλ του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ στο 88ο λεπτό! Στην αρχική της ενδεκάδα, ήταν ο άνθρωπος-γκολ Γκερτ Μίλερ ως αρχηγός (μάλιστα επέστρεψε στο ίδιο γήπεδο 29 χρόνια αργότερα για να παραστεί σε φιλικό παλαιμάχων Ελλάδας-Γερμανίας προς τιμήν του Μίμη Παπαϊωάννου) και ο εμβληματικός γκολκίπερ εκείνης της εποχής Ζεπ Μάγερ.

Στην ίδια ομάδα αγωνιζόταν και ο μετέπειτα ισχυρός άνδρας του συλλόγου Ούλι Χένες, ενώ είχε αγωνιστεί ως αλλαγή το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας, ο Φραντς Μπεκενμπάουερ! Σημειωτέον ότι έξι μήνες αργότερα η Δυτική Γερμανία αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στις Βρυξέλλες με βάση της την ομάδα που σαν σήμερα πριν από 52 χρόνια ηττήθηκε από την ΑΕΚ σε αυτό το… ξεχασμένο φιλικό στη Νέα Φιλαδέλφεια!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Ιστόριος, Τόσκας (41′ Τανίδης) Τριανταφύλλου, Καραπουλιτίδης, Καραφέσκος, Κάχρης, Βεντούρης (50′ Πομώνης) Νικολάου (38′ Κ. Νικολαϊδης) Παπαϊωάννου, Ψυμόγιαννος (73′ Παπαεμμανουήλ)

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X