Το ποδόσφαιρο «ανταπόδωσε» αυτό που έκανε ο Γιοβάνοβιτς

Το ποδόσφαιρο «ανταπόδωσε» αυτό που έκανε ο Γιοβάνοβιτς

Ο Insider θυμίζει ποιος ήταν ο Γιοβάνοβιτς και τι ρόλο έπαιξε πέρυσι ενάντια στην ΑΕΚ και έχει όλο το παρασκήνιο για την επιλογή Τερίμ από τον Αλαφούζο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρώτα απ’ όλα να εκφράσουμε την οδύνη μας για την τραγική απώλεια τελικά του αστυνομικού που χτυπήθηκε στα οργανωμένα επεισόδια στου Ρέντη. Είναι αδιανόητο. Και να θυμηθείτε πως αποτελεί μια εξέλιξη μετά την οποία τίποτα δεν θα είναι ίδιο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, εννοείται πολύ περισσότερο αφότου ανοίξουν ξανά.

Κατά τα άλλα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό. Αν και το θέμα της ΑΕΚ είναι μόνο η ΑΕΚ. Γιατί η ΑΕΚ έχει αντίπαλο μόνιμα κυρίως…. την ΑΕΚ. Είτε μιλάμε για το αγωνιστικό καθαρά και τον τρόπο που χάνει τους βαθμούς, είτε μιλάμε για το πως αντιδρά ο περίγυρος της στις εξελίξεις, ο βασικός αντίπαλος μας είμαστε οι ίδιοι. Και από το κατά πόσο θα μπορέσουμε να νικήσουμε τους εαυτούς μας, θα κριθεί το που θα φτάσουμε την φετινή σεζόν.

Ο εμπνευστής της έντασης και της αμφισβήτησης κατά της ΑΕΚ

Αλλά ο Γιοβάνοβιτς έχει ενδιαφέρον και για την ΑΕΚ. Τουλάχιστον ιστορικά. Βρέθηκε ο ίδιος στο επίκεντρο μιας αβάσιμης και προκλητικής αμφισβήτησης του δικαίου της κατάκτησης του πρωταθλήματος από την ομάδα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ πως συμμετείχε ψυχή τε και σώματι σε αυτή την αμφισβήτηση και κυρίως συμμετείχε σε μια προσπάθεια που έκανε ο Παναθηναϊκός, χωρίς καμιά απολύτως δικαιολογία, χωρίς κανένα στήριγμα στο κανονιστικό πλαίσιο, για να διακόψει στην ουσία το πρωτάθλημα πέρσι στην τελική ευθεία των play offs.

Επειδή είχε κλατάρει και δεν μπορούσε να κερδίσει κανένα κρίσιμο ματς. Ακόμη και στην έδρα του έχοντας όλα τα πλεονεκτήματα δικά του, όπως έγινε κυρίως με ΠΑΟΚ και φυσικά με μας στην Λεωφόρο.

Ο Γιοβάνοβιτς με όσα ασύλληπτα είπε ειδικά μετά το ντέρμπι στο άδειο Καραϊσκάκης, έγινε αρχηγός της σταυροφορίας του ψεύδους και στην συνέχεια και μόνο τον αντικατέστησε ο διοικητικός ηγέτης του Παναθηναϊκού με εκείνη την επίσης ασύλληπτη ραδιοφωνική εμφάνιση, όπου κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι ακριβώς ήθελε να πει.

Η ώρα της δικαιοσύνης

Ο Γιοβάνοβιτς έψαξε σε αστήρικτες δικαιολογίες καταφύγιο για την αποτυχία ενώ είχε όλα τα πλεονεκτήματα δικά του και κυρίως διαιτητικές αβάντες που έφτασαν στο όριο της πρόκλησης. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν το κάνεις αυτό, τότε είτε έκανε σωστά στην προκειμένη περίπτωση ο Αλαφούζος είτε όχι, έρχεται η ώρα της απόδοσης δικαιοσύνης. Για τον Γιοβάνοβιτς ήρθε με πιο σκληρό τρόπο, από τον ίδιο τον οργανισμό για λογαριασμό του οποίου μπήκε μπροστά σε αυτή την σταυροφορία του ψεύδους και της παραχάραξης της πραγματικότητας.

Τώρα σε ό,τι αφορά το γεγονός αυτό καθαυτό, είναι δεδομένο πως έχει κι άλλες διαστάσεις πέρα από το ποδόσφαιρο. Δεν λέμε πως έγινε επί τούτου, πως οι μη ποδοσφαιρικοί λόγοι ήταν οι βασικοί. Αλλά κόλλησαν όλα από την στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να τελειώσει ο Γιοβάνοβιτς. Γιατί μεταξύ μας, δεν είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως όταν ο Αλαφούζος το έπαιρνε απόφαση να τον τελειώσει, φαινόταν προφανής επιλογή στο μυαλό του ο Τερίμ.

Να θυμηθείτε κάτι… Το αν αυτό θα περπατήσει θα φανεί πάρα, μα πάρα πολύ γρήγορα. Είτε θα του βγει του Αλαφούζου έστω σε ένα βαθμό, είτε θα εξελιχθεί σε φαρσοκωμωδία θα το ξέρουμε μέσα στον Γενάρη.

Ο Insider

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X