Οταν ο Βλάχος συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ και η ζωή που δεν... έζησε! (VIDEO)

Οταν ο Βλάχος συστήθηκε στον κόσμο της ΑΕΚ και η ζωή που δεν... έζησε! (VIDEO)

Τα πρώτα δύο γκολ του Βαγγέλη Βλάχου σε ηλικία 17 ετών και 8 μηνών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν σήμερα πριν από 44 χρόνια ο Βαγγέλης Βλάχος έκανε ένα ρεκόρ που έμελλε να αντέξει για πάνω από τρεις δεκαετίες. Λίγες εβδομάδες μετά το ντεμπούτο του με την ΑΕΚ στις αρχές της σεζόν 1979-80, και αφού προηγουμένως είχε… αριστεύσει τα προηγούμενα χρόνια με τη δεύτερη ομάδα μαζί με τους Μανωλά, Γεωργαμλή, Στυλιανόπουλο, Οικονομόπουλο κ.α., έγινε ο νεότερος σκόρερ της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική.

Πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας (στο 30′ και στο 48′) στο εκτός έδρας 4-2 επί της Καβάλας (τα άλλα δύο γκολ ο Θωμάς Μαύρος) την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 1979 σε ηλικία 17 ετών και 242 ημερών και θα έπρεπε να περιμένει έως τις 28 Οκτωβρίου του 2012 για να δει τον Ταξιάρχη Φούντα να του σπάει το ρεκόρ σε ηλικία 17 ετών και 54, όταν αυτός σκόραρε στο 1-0 επί του Πλατανιά στο ΟΑΚΑ στις 28/10/2012.

Ηταν τα πρώτα σοβαρά διαπιστευτήρια ενός εξαιρετικού ποδοσφαριστή, τον οποίον εμπιστεύθηκε ο Αυστριακός τεχνικός της ΑΕΚ Χέρμαν Στεσλ μετά την απώλεια του Τάκη Νικολούδη που λίγες εβδομάδες νωρίτερα είχε μεταπηδήσει στον Ολυμπιακό. Η μεσαία γραμμή χρειαζόταν έναν παίκτη υψηλού επιπέδου και ο νεαρός από τη Νέα Αρτάκη της Εύβοιας έπεσε στα βαθιά.

Μια χαρά… κολύμπησε όμως. Εγινε αμέσως βασικός και στα 21 του ήταν διεθνής και αρχηγός της ΑΕΚ όταν κατέκτησε το Κύπελλο του 1983! Δυστυχώς, το 1985 έφυγε για τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη και έχασε την ευκαιρία να γίνει μέλος της πανίσχυρης ΑΕΚ που θα δημιουργούσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς λίγα χρόνια μετά.

Επέστρεψε ως προπονητής της ομάδας, με πρόεδρο τον Θωμά Μαύρο, τη σεζόν 2012-13, αλλά με τα γνωστά αποτελέσματα… Τραγική ειρωνεία: ο Φούντας, τον οποίον ο Βλάχος είχε βασικό στην ενδεκάδα από την αρχή της σεζόν, τού έσπασε το ρεκόρ λίγες μόνο μέρες μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της ΑΕΚ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ στις 26 Δεκεμβρίου 1979: Στεργιούδας, Μουσούρης, Ραβούσης, Δαμιανίδης, Ιντζόγλου, Θώδης (74′ Αρδίζογλου) Τάσος, Βλάχος, Μπάγεβιτς (79′ Καλαϊτζίδης) Βλάντιτς, Μαύρος

Εγκλήματα της ΑΕΚ στην Τούμπα, έχασε 3-2 | AEK Τalk 28/4/24 -Στ. Καζαντζόγλου (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X