Οι μεταγραφές είναι απολύτως απαραίτητες και η ευστοχία τους ακόμα περισσότερο

Οι μεταγραφές είναι απολύτως απαραίτητες και η ευστοχία τους ακόμα περισσότερο
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την αναγκαιότητα να παρουσιαστούν στον Αλμέιδα οι κατάλληλοι υποψήφιοι για τις θέσεις που προκύπτει ανάγκη προσθήκης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το νέο έτος είναι κοντά, γεμάτο με αμφιβολίες, εμπλουτισμένο με διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις. Στα τελειώματα του 2023, η ΑΕΚ μας έχει κάνει να απορούμε για το ποια πραγματικά είναι. Ένα σύνολο κατακερματισμένο από τραυματισμούς που ολοένα και φθίνει ή εκείνη που πέρυσι είχε τον τρόπο να καλύψει την απόσταση, να βγει μπροστά και στο τέλος να πανηγυρίσει;

Αναμφίβολα, αυτή είναι η πιο περίπλοκη περίοδος για τον Ματίας Αλμέιδα, από τότε που ανέλαβε την ομάδα. Τα τελευταία δύο παιχνίδια, οι γκέλες με τον Παναιτωλικό και τον Πανσερραϊκό, συνιστούν σημάδια μιας παθογένειας που βρίσκεται στην αφετηρία της, αλλά ίσως να μην απέχει και πολύ από το να παγιωθεί. Η ομάδα χάνει δικά της παιχνίδια αφενός επειδή σπαταλά τις ευκαιρίες για να τα τελειώσει και αφετέρου διότι μοιάζει να αγνοεί τον τρόπο για να τα διαχειριστεί. Γίνεται ένα γέμισμα στην περιοχή της και κάνεις τον σταυρό σου.

Για να επιστρέψει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις της, τώρα που η Ευρώπη έχει τελειώσει, για να αποκτήσει την περυσινή σιγουριά της και την άρνησή της να παραδίνεται -η οποία ξαφνικά μεταλλάχθηκε σε συνήθεια να χαρίζει- θα πρέπει ο προπονητής να επικεντρωθεί πρωτίστως στη δουλειά του. Πως θα το μαζέψει όλο αυτό, πως θα επαναφέρει τη συγκέντρωση και την αγωνιστική ισορροπία. Όχι το πώς θα βρει αυτούς που θα πρέπει να έρθουν. Αυτή είναι δουλειά άλλων.

Τούτη την περίοδο, η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον προπονητή της 100% δοσμένο σε αυτά που πρέπει να γίνουν ώστε να βρει η ομάδα τον χαμένο αγωνιστικό δρόμο της. Πρέπει και εκείνος να σκεφτεί με ηρεμία για το πόσα και ποια πράγματα από την πλευρά του χρήζουν διαφορετικής προσέγγισης. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν πρέπει να σπαταλά φαιά ουσία για τις προσθήκες του Γενάρη.

Οι θέσεις και η ευστοχία

Μεταγραφές ωστόσο πρέπει να γίνουν, προφανώς με την έγκρισή του. Αντιθέτως, δεν γίνεται να αποτελεί επαρκή δικαιολογία η δυσκολία του Ιανουαρίου, έχει βρεθεί ξανά η ΑΕΚ σε δύσκολη θέση τέτοια εποχή και έκανε προσθήκες οι οποίες τη βοήθησαν πολύ, τόσο άμεσα, όσο και μακροπρόθεσμα.

Γενάρης ήταν -και μάλιστα τη Β’ Εθνική!- όταν είχε αποκτηθεί ο Γιόχανσον, το ίδιο και οι Βράνιες, Αραούχο. Το ίδιο και ο Κρστίτσιτς αν και κινήθηκε σε ταχύτητες χαμηλότερες του αναμενόμενου. Γενάρης ήταν επίσης ότι αποκτήθηκε ο Χουλτ που βοήθησε σημαντικά την ΑΕΚ στο δεύτερο εξάμηνο προς την κατάκτηση του τίτλου, το 2018.

Ευκαιρίες και καλοί ποδοσφαιριστές ευδοκιμούν ολούθε, για να φάνε και οι κότες, αρκεί να υπάρχουν επαρκές scouting και αποφασιστικότητα. Αυτή είναι η περίοδος που ο Αλμέιδα έχει περισσότερο ανάγκη από ποτέ να αποδειχθεί το αρμόδιο επιτελείο ευέλικτο και διαβασμένο, να του εμφανίσει περιπτώσεις παικτών που θα του κάνουν γρήγορα κλικ και δεν θα τον βάλουν σε διαδικασία να ψηλαφίζει δεκάδες περιπτώσεις εν μέσω αγώνων κι ενώ το περιθώριο για άλλες απώλειες είναι πλέον ανύπαρκτο.

Το έχουν ξανακάνει… Ο Γιόνσον, ο Ελίασον, ο Μουκουντί, ο Γκατσίνοβιτς. Ποδοσφαιριστές για τους οποίους όταν έφτασαν στον Αλμέιδα -και που δεδομένα δεν τους γνώριζε-, ο προπονητής δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη μελέτη μέχρι ν’ ανάψει το πράσινο φως απόκτησής τους. Γρήγορα διαπίστωσε ότι ταίριαζαν στα αγωνιστικά πλάνα του.

Αυτό είναι που έχει περισσότερο από κάθε τι άλλο ανάγκη η ΑΕΚ στην παρούσα φάση. Τον προπονητή της πάνω από την ομάδα και όλους τους άλλους έτοιμους να του παρουσιάσουν προτάσεις που θα του λύσουν τα χέρια.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X