Η αναβάθμιση της ΑΕΚ και οι σκέψεις για τις μεταγραφές!

Η αναβάθμιση της ΑΕΚ και οι σκέψεις για τις μεταγραφές!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου κοιτάζει στο περασμένο καλοκαίρι της ΑΕΚ με βλέμμα στις μεταγραφές του Γενάρη και του καλοκαιριού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι νομοτελειακό. Όταν προκύπτει ένα άσχημο αποτέλεσμα, έρχονται ξανά στην επιφάνεια ανοιχτές πληγές του παρελθόντος. Πολλώ δε μάλλον, όταν στην περίπτωση της ΑΕΚ ήταν διπλό το σοκ, με τις γκέλες σε Αγρίνιο και Σέρρες. Σαφέστατα, με τη διαφορά από την κορυφή στους τρεις βαθμούς δεν χάθηκε τίποτα, αλλά το ζήτημα είναι αφ’ ενός γιατί η ΑΕΚ ζορίζεται φέτος περισσότερο σε σχέση με πέρυσι και αφ’ ετέρου, αν και τι θα μπορούσε να είχε αλλάξει και τι πρέπει να κάνει τώρα.

Κόντρα σε κάθε παραφιλολογία και πιθανή σκέψη που μπορεί να έχει ο καθένας, το καλοκαίρι υπήρξε απόλυτη σύμπνοια στις σκέψεις διοίκησης και προπονητή αναφορικά με την ενίσχυση. Ο Αλμέιδα ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την παραμονή του Πινέδα και η Ενωση έκανε την πλέον πολυδάπανη μεταγραφή του καλοκαιριού και της ιστορίας της. Οσο και εάν φαίνεται ίσως και οξύμωρο σε κάποιον, μπορώ να σας μεταφέρω πως κάποιες φορές ο Αλμέιδα ήταν εκείνος που έθετε φρένο σε περαιτέρω ενίσχυση.

Πέραν του Πινέδα, η ΑΕΚ απέκτησε Πόνσε και Πισάρο, στο φινάλε προσέθεσε και τον Κάλενς. Αν κάποιος δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του, θα συμφωνήσει πως καμία από τις μεταγραφές δεν μπόρεσε να κάνει διαφορά. Για την ακρίβεια, υπήρξε ελάχιστη συνεισφορά στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Αν αυτό συνέβη επειδή ο Αλμέιδα είχε φτιάξει ένα γκρουπ που είναι δύσκολο να ενταχθεί κάποιος ή δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, θα το δούμε έχοντας το σύνολο της παρουσίας τους στο χρόνο.

Η σημασία του γκρουπ και το ταβάνι

Αυτό που ακόμα συζητείται αν και πλέον χειμώνιασε, είναι το αν η ΑΕΚ θα έπρεπε να είχε πάει σε κάποια προσπάθεια αναβάθμισης του ρόστερ σε συγκεκριμένες θέσεις. Για να μη χαθούμε, συζήτηση για την επάρκεια που υπήρχε σε συγκεκριμένες καταστάσεις, υπήρχε ανοιχτή από πέρυσι, όταν η ομάδα πραγματοποιούσε εκπληκτική πορεία. Αρα, φαντάζει λογικό τώρα να φουντώνει. Πάντως, ουδείς μπορεί να παραβλέπει πως για την ΑΕΚ του Αλμέιδα η έννοια του γκρουπ είναι πολύ σημαντική.

Θα έλεγα πως είναι στο επίκεντρο. Και δεν θεωρώ πως λειτούργησε συναισθηματικά για να προχωρήσει με τους ίδιους και ελάχιστες μεταγραφές. Θεωρώ, ότι εκτίμησε πως μπορεί ο χρόνος, η δουλειά σε υψηλό επίπεδο, θα εξέλισσαν ακόμα περισσότερο κάποιους παίκτες. Ισως μάλιστα, αν μπορώ να ερμηνεύσω ή όπως ακούστηκε στα δικά μου αυτιά, η δήλωση περί πραγμάτων που δεν διορθώνονται μετά τις Σέρρες, να ήταν μια παραδοχή πως τα πράγματα δεν εκτυλίχθηκαν όπως περίμενε.

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σε αυτό, αν το δεις με ψυχραιμία. Οσοι βρισκόμαστε εκτός, δεν έχουμε όλη την εικόνα μπροστά μας. Συνεχίζω να εκτιμώ, ότι κάποιοι παίκτες δεν άγγιξαν, αλλά τρύπησαν το ταβάνι τους πέρυσι. Και για να μη χανόμαστε σε ατέρμονες κουβέντες, η συγκεκριμένη εκτίμηση αφορά τις θέσεις τερματοφύλακα, δεξιού και αριστερού μπακ. Δεν είναι κάτι που ανακάλυψα μετά τα στραβά του Αθανασιάδη ή από τις συνεχόμενες χαμηλές πτήσεις του Μοχαμάντι. Αλλά ο χρόνος, δεν γυρίζει πίσω.

Η ανάγκη του καλοκαιριού για ανανέωση

Το θέμα είναι τι συμβαίνει από εδώ και πέρα. Ως δεδομένο πρέπει να θεωρούμαι, ότι παράλληλα με τις απαιτήσεις της τρέχουσας σεζόν, υπάρχει και ο σχεδιασμός για το μέλλον. Ειδικά με ορίζοντα καλοκαιριού, ανεξαρτήτως των όσων θα πετύχει η ΑΕΚ στη διάρκεια της χρονιάς, πιστεύω πως θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις. Είναι ξεκάθαρο, πως προκύπτει για την ΑΕΚ ως ανάγκη πλέον ο στόχος της μείωσης του μέσου όρου ηλικίας.

Πέραν τούτου όμως, είναι σαφές πως ο Αλμέιδα θα κρίνει και θα αποφασίσει με ποιους θα προχωρήσει και για ποιους δεν θα υπάρχει θέση στην ΑΕΚ, έχοντας ως κριτήριο και συμπεριφορές και κατά πόσον αποδεικνύουν καθημερινά όσοι βρίσκονται στα Σπάτα, ότι μπορούν να είναι μέρος του γκρουπ με τον τρόπο που απαιτείται. Αυτά κυρίως για το καλοκαίρι, εκεί δηλαδή που γίνονται και οι μεγάλες επιλογές για κάθε ομάδα.

Τι θα κάνει η ΑΕΚ τον Γενάρη

Διαβάστε τη συνέχεια

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X