Ο Αλμέιδα δεν κράτησε και δεν θα κρατήσει κανέναν επειδή τον αγαπάει ή του κάνει χάρη

Ο Αλμέιδα δεν κράτησε και δεν θα κρατήσει κανέναν επειδή τον αγαπάει ή του κάνει χάρη
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης επιχειρεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο για το μοναδικό κριτήριο για τις αποφάσεις που ήδη πήρε και αυτές που πρόκειται να πάρει ο προπονητής της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένα κουμπί που να μπορείς να το πατήσεις, να γυρίσεις πίσω τον χρόνο και να αλλάξεις πράγματα. Βολικό και λυτρωτικό θα ήταν. Διότι ακόμα και αυτοί που μάλλον είναι αλάνθαστοι στην δουλειά τους και στη ζωή τους γενικά και ως εκ τούτου σηκώνουν με ευκολία το δαχτυλάκι τους, όλο και κάτι θα ήθελαν να αλλάξουν, αν μπορούσαν να γυρίσουν τον χρόνο πίσω. Δεν γίνεται όμως.

Επίσης στην ζωή αλλά πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να πορεύεσαι με μαντεψιές. Ειδικά αν έχεις θέση ευθύνης όπως αυτή του προπονητή και αν φυσικά συναισθάνεσαι αυτό το βάρος. Εύκολα και ανέξοδο το «σας τα έλεγα εγώ», αλλά αν τους τσεκάρεις με διασταύρωση αυτούς που το χρησιμοποιούν θα διαπιστώσεις πως οι περισσότεροι έλεγαν μεν, εντελώς διαφορετικά δε. Και οι υπόλοιποι έχουν ρίξει μαντεψιές, μπαλοθιές στον αέρα. Ο προπονητής δεν γίνεται προφανώς να λειτουργήσει έτσι.

Δεν θα βάλω καν στη συζήτηση τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν στην ΑΕΚ το καλοκαίρι. Αλλά τις αποφάσεις που πήρε ο Αλμέιδα το καλοκαίρι, για τους παίκτες που υπήρχαν ήδη στο περυσινή ρόστερ, είναι ποδοσφαιρικά παράλογο να επιχειρούμε να τις κρίνουμε με τωρινά δεδομένα. Ακούω και διαβάζω για δήθεν συναισθηματισμούς ή δέσιμο του προπονητή με τους παίκτες που πήραν το νταμπλ. Τίποτε τέτοιο δεν υπάρχει. Δεδομένα ο Αλμέιδα και σέβεται και τιμά όλους ανεξαιρέτως αυτούς που έβαλαν ένα μικρό ή ένα μεγάλο ή ένα μεγαλύτερο λιθαράκι για το νταμπλ. Δεδομένα όμως, σέβεται και τιμά πάνω απ’ όλα την δουλειά του και το συμφέρον της ΑΕΚ.

Παίρνω το παράδειγμα του Αθανασιάδη διότι απ’ αυτόν έχει ξεκινήσει η κουβέντα, αλλά φυσικά και δεν είναι ο μόνος. Ο Αλμέιδα πήρε το περασμένο καλοκαίρι μια απόφαση για το δίδυμο των τερματοφυλάκων. Να πορευτεί με πρώτο τον Στάνκοβιτς που ήταν εξαιρετικός από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας και με εξαίρεση το λάθος που έκανε στο Βελοντρόμ έχει κρατήσει την ΑΕΚ όρθια φέτος σε πολλά ματς. Με δεύτερο τον Αθανασιάδη, που πέρυσι ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του πρωταθλήματος. Και ήταν ο βασικός λόγω απόδοσης, όχι λόγω χατιριού. Συγγνώμη, αλλά δεν βλέπω τίποτα παράλογο ή περίεργο σε μια τέτοια απόφαση.

Μόνο το καλό και το συμφέρον του συλλόγου

Δεν του έκανε χάρη το καλοκαίρι ο Αλμέιδα του Αθανασιάδη που τον κράτησε στην ομάδα. Ούτε τον αγαπάει και ήθελε να τον κρατήσει. Ήταν μια απόφαση που την δεδομένη χρονική στιγμή, ήταν η ποδοσφαιρικά πιο λογική. Προφανώς και πλέον δεν ισχύει αυτό και είναι κάτι αντικειμενικό, ούτε καν υποκειμενικό. Αλλά δεν είναι πολύ λογικό να συζητάμε πως ήταν κάτι άλλο εκτός από ποδοσφαιρική απόφαση, να κρατήσει ο προπονητής ως δεύτερο τερματοφύλακα το καλοκαίρι, αυτόν που ήταν πρώτος στην κατάκτηση του νταμπλ. Το ίδιο ισχύει και για άλλους παίκτες του ρόστερ, που το πρώτο μισό της φετινής σεζόν, έδειξαν πως είναι μακριά απ’ αυτά που προσέφεραν πέρυσι.

Ο πρώτος που το βλέπει αυτό, εξυπακούεται πως είναι ο Αλμέιδα. Και εννοείται πως τα πεπραγμένα του πρώτου γύρου, για όλους ανεξαιρέτως τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, θα αξιολογηθούν. Όπως το καλοκαίρι ο Αλμέιδα δεν κράτησε κανέναν στο ρόστερ για να του κάνει χάρη ή λόγω δεσίματος από το νταμπλ αλλά όλες οι αποφάσεις ήταν με γνώμονα την ποδοσφαιρική λογική και το καλό της ομάδας, το ίδιο ακριβώς θα γίνει και τώρα. Για να το έχουμε καθαρό. Ο Αλμέιδα είναι ένας προπονητής που προσεγγίζει το ποδόσφαιρο πολύ ανθρώπινα και καθόλου κυνικά. Είναι βαθιά συναισθηματικός. Αλλά πάνω απ’ όλα είναι ένας επαγγελματίας προπονητής που θέλει να κάνει σωστά την δουλειά του. Αυτό μπαίνει πρώτα απ’ όλα.

Για να το κλείσω. Ο Αλμέιδα ποτέ και για κανέναν λόγο δεν θα έφερνε κάποιον στην ΑΕΚ για να του κάνει χάρη ή για να ικανοποιήσει τον κόσμο που ζητάει μεταγραφές. Το απέδειξε πέρυσι τον Γενάρη. Κάνει πάντα αυτό που θεωρεί πως είναι προς το συμφέρον του γκρουπ. Ακριβώς με την ίδια λογική, δεν πρόκειται να κρατήσει ποτέ κανέναν στην ομάδα, για να του κάνει χάρη ή επειδή του είναι ευγνώμων διότι ήταν μέλος της ομάδας του νταμπλ. Κανείς δεν θεωρεί ο Αλμέιδα πως είναι πάνω από το συμφέρον της ΑΕΚ.

Τα δεδομένα που υπήρχαν το καλοκαίρι, είναι εντελώς διαφορετικά από τα τωρινά. Έχουν μεσολαβήσει δέκα ματς για την Ευρώπη και ένας ολόκληρος γύρος από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Αυτά που έχει μπροστά του για να κρίνει τώρα ο Αλμέιδα, είναι εντελώς διαφορετικά απ’ αυτά που είχε πέρυσι το καλοκαίρι. Εννοώ καθαρά αγωνιστικά. Και με βάση αυτά, ούτε συμπάθειες, ούτε ονόματα, ούτε τίποτα, ο Αλμέιδα θα κρίνει και θα πάρει αποφάσεις και τώρα. Δεν ξέρω αν οι αποφάσεις αυτές θα φανούν από το εάν θα φύγουν κάποιοι ή από το εάν θα έρθουν κάποιοι άλλοι ή και με τα δυο. Σίγουρα πάντως, στο τραπέζι του Αλμέιδα, όπως έγινε και πέρυσι τον Γενάρη και το περασμένο καλοκαίρι, το μόνο που θα μπει ως κριτήριο, είναι το πως η ΑΕΚ θα παραμείνει στον σωστό δρόμο. Απολύτως τίποτε άλλο.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X