Πέστε ρε παιδιά εκεί στην ΑΕΚ ότι κάνετε δώρο το πρωτάθλημα, να είμαστε και εμείς ήρεμοι

Πέστε ρε παιδιά εκεί στην ΑΕΚ ότι κάνετε δώρο το πρωτάθλημα, να είμαστε και εμείς ήρεμοι
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προσπαθεί να βρει εξηγήσεις μετά τη νέα γκέλα της ΑΕΚ και καταλήγει σε συμπεράσματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είναι από εκείνα τα ματς που μένεις αποσβολωμένος. Σφύριξε ο Σιδηρόπουλος τη λήξη και ψάχνεις να βρεις τι ακριβώς συνέβη. Υπάρχουν πράγματα που εξηγούνται με τη λογική και άλλα που ανήκουν στη σφαίρα του ανεξήγητου. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό, την ψυχολογία, τη σκέψη κάθε στελέχους της ΑΕΚ. Μπορώ να πω με σιγουριά όμως, επειδή και εγώ εκτίθεμαι δημόσια με όσα γράφω, πως αν κάποιοι έχουν αποφασίσει να κάνουν δώρο το πρωτάθλημα, ας το πουν για να μην υπάρχει και άγχος που μας κάνει να γερνάμε και πιο γρήγορα.

Όταν μια κατάσταση επαναλαμβάνεται, κάποια στιγμή εξελίσσεται σε φάρσα. Εχω βαρεθεί να ακούω ποδοσφαιρικά κλισέ της εποχής. Για την μπάλα που είναι πόρνη και ποτέ δεν ξέρεις πως και πότε θα γίνει η ζημιά. Για το άθλημα που είναι ομαδικό και δεν πρέπει να επιρρίπτονται ατομικές ευθύνες. Απλά κατάντησε κουραστικό. Μια κατάσταση που ενοχλεί όπως εξελίσσεται. Και εγώ ξέρω από προσωπική εμπειρία, πως μόνο με ευχολόγια και διαπιστώσεις δεν γίνεται δουλειά.

Το ταβάνιασμα και η αναβάθμιση

Δεν θα πάω σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι και κατά πόσον θα έπρεπε να είχε υπάρξει αναβάθμιση σε κάποιες συγκεκριμένες θέσεις. Αλλά όταν ο Αλμέιδα λέει μετά το τέλος του αγώνα πως κάποια πράγματα δεν διορθώνονται με την προπόνηση, αυτό το εκλαμβάνω πως υπάρχουν παίκτες που έχουν «ταβανιάσει». Και θα ήταν μαγκιά της ομάδας, πέραν της επιβράβευσης των νταμπλούχων, να βρει και ποιοι έπιασαν τα όρια τους και δεν είχαν κάτι άλλο να δώσουν.

Για να έρθει η νέα αποτυχία και το χαρακίρι από τον Αθανασιάδη συνέβησαν πολλά. Είναι δεδομένο, πως όσο και εάν πρόκειται για άθλημα που παίζουν πολλοί, πως το ατομικό λάθος του Αθανασιάδη είναι πολύ σοβαρό και κοστίζει δύο βαθμούς. Δικά του ατομικά λάθη στοίχισαν εν πολλοίς και την ευρωπαϊκή προοπτική. Δεν έχει νόημα να τον φάει κανείς, ούτε το ανάθεμα. Αλλά υπήρξαν και άλλα παιδιά κατά το παρελθόν, που δεν κολλούσαν με την ομάδα ή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την πίεση.

Επαναλαμβάνω. Δεν είναι δική μου δουλειά να κρίνω τα ψυχολογικά κάθε αθλητή. Βλέπω δυστυχώς μόνο την παρουσία του στο 90λεπτο. Αυτό που βλέπω, στη δική μου σκέψη δεν είναι επαρκές για τις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Διοίκηση και προπονητής πρέπει να αποφασίσουν πως θα διαχειριστούν την κατάσταση, αλλά είναι και άδικο γι’ αυτό το παιδί να μπει ξανά σε γήπεδο που θα μουρμουράει με την εμφάνιση του.

Τα πολλά λάθη της ΑΕΚ

Βέβαια, για να είμαστε απόλυτα δίκαιοι, αυτά που έφεραν τη νέα γκέλα δεν βαραίνουν μόνο τον Αθανασιάδη. Αυτό που κάνει ο Ελίασον στην τεράστια ευκαιρία που του δίνεται, είναι προβληματικό. Φέτος έχει πάρει αυτοπεποίθηση, έπρεπε να τελειώσει τη φάση. Όταν δεν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις, πας να κάνεις κάτι με το αριστερό και τελικά τη βρίσκεις με το δεξί. Και χάθηκαν και άλλες ευκαιρίες, που έδειχναν πως το πράγμα δεν πήγαινε καλά.

Ηταν πρόβλημα συνολικά η διαχείριση του ματς. Διότι η ΑΕΚ είχε σαφέστατα περισσότερη ένταση συγκριτικά με το ματς κόντρα στον Παναιτωλικό, αλλά αυτό ίσως προέκυψε και από το ό,τι ο Πανσερραϊκός έπαιξε το παιχνίδι. Εψαχνε τη δική του στιγμή. Ακόμα και όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο, έψαξε κάτι. Ο Γκαρσία έπαιζε με δύο φορ και γέμισε την περιοχή. Η ΑΕΚ είχε ακόμα περισσότερους χώρους, θα έπρεπε να κρατά την μπάλα μπροστά, αλλά δεν το έκανε.

Μη λησμονείτε, πως πριν το λάθος του Αθανασιάδη υπήρχε και το δοκάρι του Τομάς. Σε τέτοια ματς, το είχαμε δει και κόντρα στην Κηφισιά, δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσεις. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και η κατοχή της μπάλας. Τη δίνεις στον αντίπαλο, έχεις και αυτήν την αμυντική λειτουργία, θα γίνει η ζημιά. Δεν μπορεί να συνεχίζεται εσαεί η συγκεκριμένη κατάσταση και να μην υπάρχουν απαντήσεις στη διαχείριση του παιχνιδιού και από τον πάγκο, με όσες ελλείψεις και εάν υπήρχαν, όσο χοντρά λάθη και εάν υπήρξαν.

Παράγινε η κατάσταση με τη διαιτησία

Συνήθως, σε τέτοιες βραδιές κλείνεις λέγοντας πως για όλα φταίει το κακό κεφάλι της ΑΕΚ. Μόνο που εδώ, αρχίζει και γίνεται ακραία η κατάσταση με τη διαιτησία. Και όσο συνεχίζεται το όργιο προπαγάνδας, που επιχειρεί να εμφανίσει μια μόνιμη εύνοια στην ΑΕΚ που… ελέγχει την ΕΠΟ, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο άσχημη. Επειτα από τον φοβικό Μανούχο και το υπερεργαλείο – είδαμε και τα θαύματα που έκανε στο Βόλο πριν τον χρίσουν διεθνή – η ΑΕΚ βρήκε μπροστά της τον Σιδηρόπουλο και τον Διαμαντόπουλο.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X