Επίσημα μέρα του μπάσκετ η 21η Δεκεμβρίου

Επίσημα μέρα του μπάσκετ η 21η Δεκεμβρίου
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι πάντα διαφορετική από σήμερα και στο μέλλον. Κι αυτό, γιατί το μπάσκετ γίνεται το πρώτο άθλημα παγκοσμίως που αποκτά θεσμικά και κατοχυρωμένα τη δική του επίσημη ημέρα κατά τη διάρκεια του έτους.

Η απόφαση ελήφθη από τη γενική συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών που έγινε τον Αυγούστου, κι έτσι η 21η Δεκεμβρίου, η ημέρα που το 1891 ο Dr Τζέιμς Νέισμιθ ανακάλυψε το μπάσκετ στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης καθιερώνεται παγκοσμίως ως η επίσημη ημέρα του μπάσκετ.

Το Ίδρυμα FIBA χρησιμοποιεί επίσης την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ για να ξεκινήσει τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας. Το φετινό θέμα είναι «Μπάσκετ για καλό», με περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό να είναι διαθέσιμες εδώ.

Εν τω μεταξύ, κάθε Εθνική Ομοσπονδία έχει επίσης προσκληθεί να παίξει τον ρόλο της κι έτσι η παγκόσμια οικογένεια της FIBA θα συνεργαστεί για να κάνει την Παγκόσμια Ημέρα Μπάσκετ όσο το δυνατόν πιο αξέχαστη.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X