Η ανάγκη για διπλό και τα διαιτητικά μηνύματα!

Η ανάγκη για διπλό και τα διαιτητικά μηνύματα!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης καταγράφει τα δεδομένα από τα σφυρίγματα με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, εστιάζει στο τι συμβαίνει στα ματς αντιπάλων και γράφει για τη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπροστά μας υπάρχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι απόψε, αφού το κείμενο αναρτήθηκε μετά τα μεσάνυχτα, στις Σέρρες με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό για την ΑΕΚ και φυσικά υπάρχει η τεράστια (όπως πάντα πόσο μάλλον τώρα) υποχρέωση για κατάκτηση της νίκης! Ωστόσο προτού φτάσουμε σε αυτό που θα γίνει, οφείλουμε να εστιάσουμε και σε όσα έχουν ήδη συμβεί, όχι μόνο σε βάρος των νταμπλούχων φέτος, αλλά κυρίως υπέρ των βασικών ανταγωνιστών τους, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, οι οποίοι επειδή δείχνουν να μη μπορούν, φαίνεται πως επιβάλλεται να τους σπρώξουν. Επαναλαμβάνω κρίνοντας από τις διαιτησίες που έχουν στα δικά τους παιχνίδια και μάλιστα με το …καλημέρα της επιστροφής στην αγωνιστικής δράσης.

Μια δράση που ‘χε διακοπή ελέω των ζητημάτων των διαιτητών και με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε ο Παπαπέτρου έπειτα από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στο Βόλο που ξεκίνησε σκόπιμα όλο το κακό και είχε ως αποτέλεσμα την παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να κλείσουν τα γήπεδα για 2 μήνες, το διάστημα κοινώς εκείνο που ο Ολυμπιακός παίζει το 90% των αγώνων του, μακριά από το Φάληρο και ενώ ήδη είχε τιμωρία να παίξει κεκλεισμένων με την ΑΕΚ στο ένα και μοναδικό σημαντικό ματς που είχε για το πρωτάθλημα στην έδρα του. Εννοείται δε πως δεν τιμωρήθηκε ΠΟΤΕ για τα μπάχαλα που τα ξεκίνησαν όλα στο ματς με τον Βόλο.

Μοιάζει να ‘χε πρόγραμμα… Αν κρίνουμε και από τη μούφα πέναλτι που πήρε με αποτέλεσμα να κατακτήσει 3 βαθμούς στις Σέρρες τότε σιγά – σιγά όλα μπορούν να εξηγηθούν. Όχι πως ήταν η πρώτη διαιτησία που είχε φέτος… Ποιος ξεχνάει τη βουτιά που πήρε πέναλτι ο Ποντένσε… Ή το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της ΑΕΚ με το πάτημα του Κίνι πάνω στον Ελιάσον, ή την αποβολή που χάρισε στο ίδιο ματς στον Φορτούνη, μαρς δεύτερη κίτρινη για φάουλ τάκλιν που πήρε πόδια μόνο του Σιμάνσκι… Υπάρχουν και τόσα άλλα, ωστόσο, μικρή σημασία έχει μπροστά σε αυτά που έρχονται όπως φαίνεται, ή τουλάχιστον αυτό είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που περνάει από τις αγωνιστικές της επανέναρξης!

Επιτακτική ανάγκη η κατάκτηση της νίκης…

Το είδαμε και με τον Παναθηναϊκό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτά που έγιναν από τον Βεργέτη στον Βόλο και η μη αποβολή του Μπερνάρ και του Βιλένα με απ’ ευθείας κόκκινη για σκαριά στο κεφάλι του αντιπάλου του, δεν έχουν ξαναγίνει, γενικά με απ’ ευθείας κόκκινη φαίνεται (ειδικά για τέτοιο μαρκάρισμα και πιο soft) επιβάλλεται να απομακρύνεται από το γήπεδο μόνο ο Πέτρος Μάνταλος! Δεν εξηγείται διαφορετικά: αυτό είχε γίνει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, αυτό έγινε και φέτος στον Βόλο όπου η ΑΕΚ βέβαια ανταποκρίθηκε και με παίκτη λιγότερο! Στον κόσμο του συγκεκριμένου πρωταθλήματος τίποτα δεν γίνεται τυχαία φυσικά και φαίνεται από τη φωτογραφία ξεκάθαρα αυτό που σημειώνω για την αποβολή του Βιλένα, δεν αναφέρω ξανά τη φάση του Μπερνάρ, εκεί ο Βραζιλιάνος έκανε ότι μπορούσε για να αποβληθεί, δύο φορές στην ίδια φάση μπροστά στον διαιτητή, αλλά δεν υποδείχθηκε η δεύτερη κίτρινη!

Διότι προφανώς δεν έπρεπε… Προσέξτε πρόκειται για τον Βεργέτη που ήταν VAR στο Αγρίνιο, τίποτα στη τύχη λέμε, ο ίδιος. Όπως ο Τσαγκαράκης που έδειξε χωρίς δισταγμό το πέναλτι στη βουτιά του Μασούρα στις Σέρρες προ ημερών, που ήταν ο διαιτητής ο οποίος σφύριξε την ΑΕΚ στην Κηφισιά ντε, τότε που δεν έδωσε το πέναλτι στην καταφενάστατη ανατροπή του Γκαρσία έχοντας τις πλάτες του μόνιμα αρνητικού απέναντι στην Ένωση, του Φωτιά, που ήταν στο VAR… Γίνονται όλα αυτά και έχουμε ανάμεσά μας και κάτι …ψεκασμένους ΑΕΚτζήδες να λένε «ντροπή να ζητάμε πέναλτι αυτό στον Βίντα» και ας φαίνεται ξεκάθαρα το τράβηγμα στο χέρι από τον αντίπαλο… Από αυτομαστίγωμα όμως σε αυτήν την ομάδα, από εσωτερικές τρικλοποδίες, άλλο τίποτα: διαχρονικό το φαινόμενο.

Όπως και να ‘χει, με όλα τα παραπάνω δεδομένα, η ΑΕΚ βρίσκεται στις Σέρρες με τεράστια πίεση για αντίδραση μετά την γκέλα (για την οποία δεν κάναμε σημαία το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Βίντα, αλλά διάολε να το λέμε έστω, επιτρέπεται θαρρώ), με μεγάλη ανάγκη για διπλό. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μας έχει αποδείξει ότι γνωρίζει να αντιράει στη στραβή, να μην την επαναλαμβάνει, να πηγαίνει παραπέρα και να παίρνει το αποτέλεσμα που χρειάζεται. Σε αυτό το ματς, με τόσες πάλι απουσίες, επιτακτική ανάγκη -επαναλαμβάνω- είναι το αποτέλεσμα και όχι πώς θα έρθει αυτό σε επίπεδο απόδοσης της ομάδας. Νίκη και μετά τα υπόλοιπα θα τα πούμε πολύ καλύτερα με σημαντικές επιστροφές και ένα ματς ανά βδομάδα (και ας λείψουν και διεθνείς σε Copa Africa και Asia Cup)…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X