ΓΚΕΛΑ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, αλλά ας μην ισοπεδώσουμε τα πάντα!

ΓΚΕΛΑ, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ, αλλά ας μην ισοπεδώσουμε τα πάντα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για το αποτέλεσμα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, τις αντιδράσεις λογικές και παράλογες και έχει υστερόγραφα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο δεν χωνεύεται με τίποτα. Να είσαι 0-2 στο 14’ και να φεύγεις με το βαθμό της ισοπαλίας είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ! Στο ποδόσφαιρο βεβαίως, το κανονικό, όχι αυτό που βιώναμε για δεκαετίες με τις «ερυθρόλευκες» Χούντες, όλα γίνονται! Εδώ η Εθνική μας πήρε… Euro!

Η ΑΕΚ υποτίμησε τον αντίπαλο της μετά το 0-2. Έριξε ρυθμό (ίσως γιατί υπήρχε και η κόπωση από το ματς με τον Άγιαξ και οι πολλές απουσίες), «έσβησε» γιατί απλά πίστεψε ότι είχε τελειώσει η δουλειά. Βλέπετε είχε «κάβα» και κανένας εκείνη την ώρα δεν σκεφτόταν ότι θα γίνει της… Κηφισιάς. Την «πάτησε» όπως την πάτησε στην Πρέμιερ Λιγκ η Μάντσεστερ Σίτι με την Κρίσταλ Πάλας (στο συγκεκριμένο ματς αναφέρομαι).

Είναι γεγονός πως στο ελληνικό πρωτάθλημα η ΑΕΚ εμφανίζει συμπτώματα Δρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ. Δε γίνεται στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη να έχεις πάρει 13 βαθμούς και στα ματς με τους Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Κηφισιά και Παναιτωλικό μόλις… 3!

Κάθε προηγούμενη γκέλα ήταν διαφορετική. Με τον Πανσερραϊκό έπρεπε το ματς να είναι 5-1 βάσει των ευκαιριών. Με την ομάδα του Ηρακλείου δεν αξίζαμε απολύτως τίποτα και δικαίως χάσαμε. Στο ματς με την Κηφισιά μετά το 0-1 πήγαμε να το «σβήσουμε» και το πληρώσαμε και με τον Παναιτωλικό, κάναμε χαρακίρι!

Βεβαίως στα ματς με την Κηφισιά και τον Παναιτωλικό υπήρξαν και εξωτερικοί παράγοντες. Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω καμία γκέλα, η ευθύνη είναι αποκλειστική της ΑΕΚ, αλλά καταγράφω γεγονότα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Στην Καισαριανή ο Τσαγκαράκης και ο Φωτιάς δεν είδαν το πέναλτι στον Γκαρσία, αλλά ο Τσαγκαράκης το πέναλτι στο Μασούρα το σφύριξε σε νανοδευτερόλεπτα! Στο Αγρίνιο ο Βίντα ανατρέπεται από τον Μπαλντασάρα. Θα μου πει κάποιος τη γνωστή μπαρούφα: «δεν είμαστε Ολυμπιακοί, δε θέλουμε τέτοια πέναλτι».

Εγώ θα πω τι πιστεύω εγώ: Ο Βίντα πάει να σουτάρει και ο άλλος του τραβάει απότομα το χέρι. Αυτό έχει ως συνέπεια ο Κροάτης να χάσει την ισορροπία του. Αυτό σημαίνει ανατροπή. Είναι τηλεοπτικό πέναλτι; ΝΑΙ! Έπρεπε να το δώσει; ΝΑΙ! Ζούμε στην εποχή του VAR και όταν έχει πάρει τέτοιο πέναλτι για ΑΠΛΗ ΕΠΑΦΗ ο Ποντένσε στο ματς με την Κηφισιά, έχω την απαίτηση το τηλεοπτικό να το πάρω και εγώ! Όταν την επαφή στον Μασούρα στις Σέρρες τη δίνει πέναλτι, έχω την απαίτηση την επαφή του Κίνι στον Ελίασον να τη δώσει επίσης.

Όταν ο Παναθηναϊκός παίρνει δύο πέναλτι εκτός περιοχής επειδή η παράβαση συνεχίζεται τηλεοπτικά και εντός, έχω την απαίτηση το τηλεοπτικό πέναλτι που υπάρχει να το πάρω και εγώ! Για ποιο λόγο να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν σφυρίζουν οι Έλληνες διαιτητές; Για ποιο λόγο η επαφή στον Μασούρα είναι πέναλτι, αλλά του Ρέτσου δεν είναι στον Βέργο; Πόσο πρέπει να ξεχειλώσει τη φανέλα του Βέργου δηλαδή ο Σένκεφελντ για να του δοθεί η παράβαση σε κάτι που κάνει σε κάθε ματς;

Τελειώνει το ματς, κάνω μία δημόσια ανάρτηση στα social και γίνεται από κάτω της εκδιδομένης γυναικός το σιδηρούν κιγκλίδωμα. Βάσει αυτών που διάβασα, όλοι οι ρεπόρτερ για να ικανοποιήσουμε τον όχλο θα έπρεπε να βγούμε και να πούμε: «Α ρε μυρωδιά Αλμέιδα τι είναι αυτά που έκανες;» ή «τράβα ρε Μουκουντί που μας κατέστρεψες», «πάρτε όλοι τώρα δρόμο από την ΑΕΚ» και φυσικά: «Η διοίκηση φταίει γιατί δεν έκανε μεταγραφές».

Συγγνώμη, αλλά δε θα ακολουθήσω. Φυσικά και έχει ευθύνη ο Αλμέιδα για αυτό το αποτυχημένο αποτέλεσμα, φυσικά και έχουν ευθύνες οι παίκτες που «κάθισαν», αλλά εγώ δεν πρόκειται να ισοπεδώσω τα πάντα. Διότι αν δει κάποιος τα σχόλια θα πιστέψει ότι το πρωτάθλημα χάθηκε τη 14η αγωνιστική με την ΑΕΚ στο -1 από την κορυφή και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να συνεχίσουμε να παίζουμε γιατί όλα έχουν χαθεί… Η ΑΕΚ λοιπόν πέρσι ήταν στο -6 τη 14η αγωνιστική. Χωρίς να έχει να παίξει Ευρώπη. Φέτος που έπαιξε 10 αγώνες πολύ πιο ανταγωνιστικούς από όλους τους άλλους είναι στο -1.

Έκανε λάθη ο Αλμέιδα στις επιλογές ή στη διαχείριση του ματς; Μέχρι το… 2-2, δε νομίζω να το πίστευε κανένας. Κατόπιν εορτής όμως υπήρξαν πολλοί «Πελάδο». Εγώ λοιπόν τον προπονητή που με οδήγησε στο νταμπλ μετά από 45 χρόνια, που με έβαλε ξανά στον ευρωπαϊκό χάρτη, παρότι δεν έκανε το βήμα παραπάνω, που με έχει μέσα στο στόχο του πρωταθλήματος και φυσικά υπάρχει και το Κύπελλο, δεν πρόκειται να τον «κρεμάσω» στα μανταλάκια. Ειδικά αν σκεφτώ ότι για διαφορετικούς λόγους, ίσως και με δική του ευθύνη λόγω της έντασης της δουλειάς του, έχει φτάσει εδώ με αναρίθμητες απουσίες και ατυχίες.

Αυτή η ΑΕΚ που έχει μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα, αυτή η ΑΕΚ απέκλεισε τη Ντιναμό, κέρδισε στο Μπράιτον, κοίταξε όλους τους ευρωαντιπάλους της στα ίσα (και ας μην πέτυχε την υπέρβαση), ισοπέδωσε τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και τον ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και έχει να χάσει παιχνίδι με το top5 από πέρσι τον Φλεβάρη!

Θα έπρεπε να «αδειάσουμε» τους πάντες λοιπόν ή να καταγράψουμε ότι ήταν μία ΑΠΟΤΥΧΙΑ και μία τεράστια ΓΚΕΛΑ το αποτέλεσμα στο Αγρίνιο και να κοιτάξουμε παρακάτω; Και προσέξτε! Δεν υπήρξε ούτε ένας που να χρησιμοποίησε σα δικαιολογία τις απουσίες ή το γεγονός πως εξαιτίας αυτών, ο Αλμέιδα δεν μπορούσε να κάνει το rotation που θα ήθελε σε συγκεκριμένα παιχνίδια.

Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να υπάρξουν δέκα «Ναι, αλλά…» και αν θέλει κάποιος μπορεί να βρει αντίλογο σε όλα τα «αλλά». Το ζητούμενο όμως είναι να μην κάνεις σημαία το «ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚάρα στα δύσκολα», αλλά να μην το εννοείς. Διότι τώρα δεν είναι τίποτα… δύσκολο. Όλα στο χέρι της ΑΕΚ είναι και δεν εξαρτάται από τα αποτελέσματα των άλλων.

ΥΓ: Αν μπορώ να βρω έναν λόγο που η ΑΕΚ δεν είπε απολύτως τίποτα για τη φάση, πέραν του σχολιασμού στο live, αυτός είναι για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά εξαιτίας των όσων γίνονται στο ελληνικό ποδόσφαιρο και εις βάρος των διαιτητών. Η ΑΕΚ δε θα τινάξει το πρωτάθλημα στον αέρα, ούτε θα δυναμιτίσει το κλίμα, την ώρα που γίνονται προσπάθειες να εξομαλυνθούν τα πράγματα. Ακόμα και αν υπάρχει φαινομενικά άμεσα κόστος (κυρίως επικοινωνιακό)!

ΥΓ 2: Να μην είχε δοθεί το πέναλτι του Βίντα στους «πράσινους» να δεις… ανακοινώσεις! Να μην είχε δοθεί στους «κόκκινους» εκεί να δεις τι θα γινόταν! Να μην είχε δοθεί στους «μαύρους» θα έβγαινε πάλι ο Κλάψας να μας πει για την Αθήνα και το ΠΟΚ… Τώρα που δεν δόθηκε στην ΑΕΚ είναι απλά Τετάρτη…

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X