Έργο της ΚΕΔ τα πέναλτι που δεν δίνονται στην ΑΕΚ

Έργο της ΚΕΔ τα πέναλτι που δεν δίνονται στην ΑΕΚ

Ο Γκρανκάσας είδε το νέο διαιτητικό στοπ στην ΑΕΚ και ξεκαθαρίζει πως συμπεριφέρονται σε αυτήν και στους άλλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δίκαια φωνάζουν, όσοι τουλάχιστον δεν αρέσκονται στο να κατηγορούν μόνο την ομάδα, οι ΑΕΚτζήδες που φωνάζουν για πέναλτι στον Βίντα, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Με τα πέναλτι που βλέπουμε να καταλογίζονται και φέτος, αλλά και πέρσι είναι τουλάχιστον αστείο να συζητάμε για ένταση και διάρκεια στο κράτημα. Όταν είναι φανερό πως από αυτό χάνει την ισορροπία του ο Βίντα.

Τέσσερις βαθμοί χαμένοι από διαιτητές

Τα πράγματα είναι απλά. Καθαρό πέναλτι στον Λιβάι με Κηφισιά, δεν δίνεται. Αυτό δεν σήκωνε και καμιά συζήτηση κι όμως ο διαιτητής Τσαγκαράκης δεν κλήθηκε από τον Φωτιά στο VAR. 

Πέναλτι στον Βίντα με Παναιτωλικό, από αυτά που δίνονται σωρηδόν στους ανταγωνιστές μας, δεν δίνεται. Μάνι- μάνι χωρίς να υπολογίζουμε άλλα επιμέρους (βλέπε ντέρμπι με Ολυμπιακό κι όχι μόνο), στερήθηκες την ευκαιρία να είσαι αγκαλιά με συν τέσσερις βαθμούς.

Να είσαι αγκαλιά, γιατί το πέναλτι πρέπει και να το κάνεις γκολ. Δεν είναι γκολ από μόνο του.

Κλίμα φόβου

Όλα αυτά αποτελούν προϊόν δύο πραγμάτων: Πρώτον, η απόλυτη εμπέδωση κλίματος φόβου λόγω προπαγάνδας και τρομοκρατίας που μένει αχαλίνωτη κι ατιμώρητη από την Πολιτεία.

Οι διαιτητές προφανέστατα δεν θέλουν να στοχοποιηθούν πως έδωσαν ματς στην ΑΕΚ. Κι από εκεί μέχρι το σημείο να φτάσεις να μη της δίνεις τίποτα η απόσταση είνα μικρή.

Το ζήτημα με την ΚΕΔ

Το δεύτερο είναι η πολιτική της ΚΕΔ. Είναι φανερό πως το ίδιο μοτίβο με τους διαιτητές κρατάει και το διευθυντήριο τους. Το μυαλό τους είναι στο πως θα είναι ικανοποιημένοι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο, να μη βλέπουν τους εαυτούς τους στα πρωτοσέλιδα και στα δελτία του Mega.

Για να πάρουμε τις πιο αθώες εκδοχές. Της αυτοπροστασίας. Που μπορεί να μην είναι μόνο αυτό, αλλά και κάποιοι να νομίζουν πως είναι πολύ έξυπνοι… Γιατί σε αυτά που διαρρέουν κάποιες φορές καταλαβαίνεις ορισμένα πράγματα.

Δύο μέτρα και σταθμά

Για τώρα για παράδειγμα διαρρέουν τα γνωστά παραμύθια περί έντασης του κρατήματος, αν ήταν διαρκείας κι όλες αυτές τις αηδίες. Κι ως εκ τούτου κι ο παρατηρητής διαιτησίας συμφωνεί κλπ.

Την ίδια στιγμή όμως ο παρατηρητής διαιτησίας,λέει, του Πανσερραϊκός – ΟΣΦΠ συμφωνεί με την υπόδειξη του πέναλτι γιατί υπήρξε επαφή! Άρα στην μια περίπτωση το κράτημα πρέπει να εξετάσουμε αν είχε ένταση διάρκεια και πράσινα άλογα, στην άλλη όμως αρκεί η πιστοποίηση της επαφής.

Θέλει προσοχή

Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ένα κλίμα που γίνεται όλο και πιο περίεργο και γι΄αυτό καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για αντιδράσεις, αν φωνάζει ή δεν φωνάζει η ΑΕΚ κλπ. Οι συνθήκες αυτής της περιόδου στο ποδόσφαιρο και με τις κυβερνητικές παρεμβάσεις έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό στο οποίο η διαχείριση πρέπει να είναι προσεκτική. Πολύ προσεκτική.

Και η ΑΕΚ έχει ευτυχώς αυτή την στιγμή την διοίκηση που ξέρει καλύτερα από τον καθένα πως πρέπει να πορευθεί. Ειδικά σε περιπτώσεις σαν αυτές που έχουν δημιουργηθεί συνθήκες πίεσης που στον τομέα της διαιτησίας λειτουργούν όχι υπέρ της αυτή την στιγμή.

Ο Γκρανκάσας 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X