Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε

Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για τους 9 χαμένους βαθμούς που μοιάζουν ανεξήγητοι και για όσα δεν πάνε καλά στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ξεκινάω από την βάση της κουβέντας μας κάθε φορά για την ΑΕΚ της νέας εποχής. Η εμπιστοσύνη/στήριξη της κοινωνίας της ΑΕΚ προς το πρόσωπο του Ματίας Αλμέιδα είναι μεγάλη. Αγγίζει τα όρια του… αφύσικου για τα δεδομένα του κλαμπ, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο «Πελάδο» την κέρδισε με το σπαθί του. Η συντριπτική πλειοψηφία στηρίζει και θα στηρίξει ξανά αν χρειαστεί να το «δηλώσει», τον Αλμέιδα. Και αυτή ως βάση είναι πολύ σημαντική για οποιαδήποτε κουβέντα στην ΑΕΚ. Την επαναλαμβάνω διότι θέλω να «μετράμε» τα βασικά της συζήτησης μας εδώ. Και αυτό είναι το πιο βασικό. Ο Αλμέιδα έφτασε την ΑΕΚ σε αυτό το πολύ ηψηλό επίπεδο μετά το 2022, ο Αλμέιδα την κρατά με νύχια και με δόντια εκεί. Κυριολεκτικά. Kαι συνεχίζω  προσωπικά να την έχω «Νο1 φαβορί» για τον τίτλο και φέτος.

Το επόμενο βασικό είναι ότι οι τραυματισμοί είναι αφύσικα πολλοί πια. Υπερβολικοί. Σε κάθε ματς λείπουν 4-5+ παίκτες από την ομάδα. Με Άγιαξ η ΑΕΚ είχε 16 παίκτες +2 τερματοφύλακες στο Άμστερνταμ. Στο Αγρίνιο της έλειψαν πάρα πολλοί και πολύ σημαντικοί ποδοσφαιριστές. Αυτό που συμβαίνει στον Αλμέιδα να χάνει τόσους παίκτες παραμονές αγώνων είναι δύσκολα διαχειρίσιμο ακόμη και για τον καλύτερο κόουτς του πλανήτη. Και αν για το ματς με τον Άγιαξ και τα «δώρα» του Αθανασιάδη, η δυσκολία να επικρατήσεις του «Αίαντα» στην Ολλανδία ήταν κάτι φυσιολογικό, όσα έγιναν στο Αγρίνιο είναι δύσκολα να τα εξηγήσεις και τα αναλύσεις.

Η ΑΕΚ στο 14’ κέρδιζε 0-2 τον προτελευταίο της βαθμολογίας Παναιτωλικό, πατούσε στο γήπεδο και δημιουργούσε με περίσσια αποφασιστικότητα και γενικότερα έδειχνε ότι το ματς μπορούσε να το «καθαρίσει» με μεγαλύτερο σκορ και από το ημίχρονο. Αντ’ αυτού μετά το 20′ έριξε ταχύτητα και απλά έδειχνε διάθεση να διαχειριστεί το ματς όπως-όπως μέχρι το τέλος του. Κάπου θα γινόταν το λάθος μίας άμυνας που εκτός του Βίντα δεν έχει άλλες σταθερές. Τέρμα, Μουκουντί και άκρα δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη-ασφάλεια και να που ο Παναιτωλικός βρήκε την μία φάση από το χαζό πέναλτι. Το 1-2 δεν «ξύπνησε» την ΑΕΚ όσο θα περίμενε κάποιος. Και εκεί πάλι διαχείριση του ματς, να κερδίσουμε να φύγουμε. Έγινε μία φάση με τον Οικονόμου για γκολ και καπάκι η ισοφάριση σε 2-2. Ο Ζίνι αδυνατούσε να δείξει ότι είναι μέλος της πρώτης ομάδας με συνεργασίες και έπαιζε άτσαλα (έχει πολύ-πολύ δρόμο ακόμη μην ξεγελιόμαστε), ο Γκατσίνοβιτς σούταρε από παντού και βιαστικά, ο Γκαρσία μετά το γκολ δεν είχε επαφές με την μπάλα και ήταν εμφανώς ανέτοιμος, ο Ελίασον μετά το δικό του γκολ χάθηκε, ο Μάνταλος έτρεχε-έτρεχε, πάσαρε παράλληλα, αλλά από ουσία ελάχιστα πράγματα. Ο Σιμάνσκι «ξεζουμισμένος», παίζει non stop όπως και ο Μάνταλος.

Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε

Η κριτική στην ΑΕΚ και ο Αλμέιδα που θα κάνει και λάθη

Οι αλλαγές που έγιναν δεν βοήθησαν ουσιαστικά. Από ελάχιστα, έως καθόλου. Ο Τσούμπερ δεν έδωσε πράγματα εκεί που «πονούσε» η ΑΕΚ, ο Ρότα μια από τα ίδια, ο Γιόνσον έκανε την πάσα στην μεγάλη ευκαιρία για το 2-3, ο Φαν Βέερτ μπήκε στο 86’ για να… μπει αφού δεν πρόλαβε καν να ζεσταθεί.

Ναι, και ο Αλμέιδα κάνει λάθη, άνθρωπος είναι και θα συνεχίσει να κάνει. Και από το ματς στο Αγρίνιο πρώτος αυστηρός κριτής του εαυτού του θα είναι ο ίδιος, διότι έχει βάλει τον πήχη ψηλά. Και το να χάνει 2 βαθμούς την βραδιά που μπορεί να ανέβει μόνος πρώτος, από έναν αντίπαλο που δεν είχε κλασική ευκαιρία, πάει… πολύ για την προπονητική του αξία και το επίπεδο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ έκανε το 0-2 και άπαντες να πιστέψουν ότι τελείωσαν όλα, η ΑΕΚ έβαλε στο ματς ξανά τον Παναιτωλικό και του έκανε δώρο έναν ανέλπιστο βαθμό σε άδειο γήπεδο δίχως να έχει βοήθειες από κανέναν. Ολα μόνη της.

Η κριτική δεν κάνει κακό. Βοηθά. Το λέω και το ξαναλέω και να μην την φοβούνται. Το έγραφα και αρχές της σεζόν όταν ανέφερα ότι από την μέση και πίσω η ΑΕΚ δεν εμπνέει πια την ίδια εμπιστοσύνη και τα πρόσωπα δεν είχαν την ίδια εικόνα και συνέπεια. Και κάθε φορά να γίνεται κριτική όταν πρέπει, όπου πρέπει, καλό θα κάνει. Έτσι βελτιώνονται τα κλαμπ, έτσι βλέπουμε την αλήθεια στον καθρέφτη μας και προχωράμε προς το καλύτερο. Η ΑΕΚ δεν χάθηκε, δεν θα χαθεί. Θα είναι πάντα κοντά και σε επαφή με την κορυφή μέχρι το τέλος. Ίσως και στην κορυφή ξανά στο φινάλε. Το πιστεύω το τελευταίο.

Μέχρι τώρα όμως έχει πετάξει 2 βαθμούς με τον 13ο Παναιτωλικό, 2 με την 12η Κηφισιά και 2 με τον 11ο Πανσερραϊκό, ενώ κέρδισε οριακά με 1 γκολ και αρκετά ζόρια τον τελευταίο ΠΑΣ Γιάννινα. Σε αυτά προσθέτω και την ήττα με κάτω τα χέρια από τον 8ο πια ΟΦΗ που έκτοτε κατέρρευσε με 4 ήττες και 3 ισοπαλίες και αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή.

Και γκέλες θα έχεις και κακές βραδιές. Εδώ μιλάμε πια για 9 βαθμούς.

Δεν μπορούμε να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτε φέτος.

ΥΓ: Το τράβηγμα στον Βίντα είναι λόγος να δώσεις πέναλτι. Και ο Μανούχος μα περισσότερο ο Βεργέτης στο VAR δεν το εξέτασαν αυτό, μάλλον μόνο χαμηλά τις επαφές. Αυτά για την ΑΕΚ που συνεχίζει να ελέγχει την ΕΠΟ και την ΚΕΔ…

ΥΓ1: Η κουβέντα για τις μεταγραφές πρέπει να είναι «ανοιχτή» και για τις τρεις γραμμές. Λέω εγώ.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X