Δευτέρα 3 + Πέμπτη 3 = 6 βαθμοί
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, για τα πολύ... προσεχώς για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα είπαμε και τα αναλύσαμε τα της φετινής ευρωπαϊκής πορείας της ΑΕΚ. Ο καθένας από τη δική του σκοπιά και με τη δική του προσέγγιση, αλλά αναλύθηκαν αρκετά και οφείλει όλος ο οργανισμός της ΑΕΚ, να τα έχει αφήσει ήδη πίσω του. Δεν τα ξεχνάς, αλλά τα ξεπερνάς και κοιτάζεις παρακάτω.

Και… παρακάτω υπάρχουν δύο στόχοι, που είναι οι βασικοί σου, αφενός γιατί πάντα πρέπει να είναι καθ’ ότι αφορούν σε τρόπαια και αφετέρου επειδή έχεις την καλύτερη ομάδα, άρα και την υποχρέωση στον ίδιο σου τον εαυτό να τους παλέψεις μέχρις εσχάτων για να τους κατακτήσεις και να τους προσθέσεις στην τροπαιοθήκη σου.

Υποχρέωση πρόκρισης στον ευρωπαϊκό όμιλο, κόντρα σε Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον, δεν είχε η ΑΕΚ. Την υποχρέωση όμως να «πεθάνει» και φέτος, όπως και πέρυσι, προκειμένου να είναι στο τέλος πάνω από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στην Ελλάδα, την έχει.

Στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, η βαθμολογία «μιλάει» από μόνη της και δείχνει μάχη τεσσάρων. Η ΑΕΚ που έχει νικήσει στον πρώτο γύρο ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Άρη και έχει φέρει ισοπαλία με τον ΟΣΦΠ, δεν είναι πρώτη, πολύ απλά επειδή έχασε επτά βαθμούς, με Πανσερραϊκό, Κηφισιά και ΟΦΗ. Δεν το γράφω για να το… υπενθυμίζω και να ξύνω πληγές, αλλά επειδή πρέπει πλέον να πάψει να συμβαίνει, από εδώ και στο εξής.

Η ΑΕΚ πριν από τις γιορτές, με την όλη ψυχολογία μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό, συν τις απουσίες που εξακολουθούν να την ταλαιπωρούν, συν το όλο περίεργο κλίμα που έχει διαμορφωθεί γύρω από το πρωτάθλημα και τα κλειστά γήπεδα, πρέπει να πετύχει κάτι ξεκάθαρο. Να νικήσει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό και την Πέμπτη στις Σέρρες τον Πανσερραϊκό. Δεν θέλει πολλή σκέψη, ούτε ιδιαίτερες αναλύσεις. Απλά, πρέπει να γίνει.

Ειδικά την Δευτέρα, είναι το πρώτο βήμα της ψυχολογικής μετάβασης από αυτό που όπως προανέφερα, όσο κι αν πείραξε, δεν είχε καμία σχέση με τον απολύτως λογικό και ρεαλιστικό στόχο της παραμονής και της εδραίωσης της ΑΕΚ στην κορυφή της Ελλάδας.

Και κάτι ακόμα. Το να υπάρχει αδιάκοπη προσπάθεια από διοικητική και τεχνική ηγεσία για αναβάθμιση του ρόστερ σε θέσεις όπου εντοπίζεται ότι πρέπει να υπάρξει βελτίωση, είναι προφανώς κάτι που πρέπει να γίνεται. Το να προκύπτει κράξιμο, προσβλητικά σχόλια και αποδόμηση κάθε φορά που ένας ή και περισσότεροι παίκτες, θα κάνουν λάθος ή δεν θα είναι σε καλό… φεγγάρι, αγωνιστικά, είναι κάτι που δεν θα πρέπει να γίνεται. Και που σίγουρα κάνει κακό στην ομάδα.

Σαφώς και η ΑΕΚ για να κάνει την επόμενη σεζόν, ένα βήμα περαιτέρω εξέλιξης και στην Ευρώπη, θα πρέπει να δει πού χρειάζεται ενίσχυση και πώς θα διορθώσει τα λάθη, που σε αυτό το επίπεδο, πληρώνονται ακριβά. Η μεγάλη εικόνα ωστόσο δείχνει ότι είναι στο σωστό δρόμο η ομάδα, διακατέχεται από την κατάλληλη νοοτροπία και αυτό δεν πρέπει να το χάσει λόγω εσωστρέφειας.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X