FIFA: Στην κορυφή του κόσμου η Iσπανία, 62η στην κατάταξη γυναικών η Ελλάδα

FIFA: Στην κορυφή του κόσμου η Iσπανία, 62η στην κατάταξη γυναικών η Ελλάδα
Photo Credits: INTIME

Μακριά από την πρώτη 10αδα η Ελλάδα στην κατάταξη γυναικών της FIFA

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου γυναικών, Ισπανία, ανέβηκε στην κορυφή της κατάταξης της FIFA για πρώτη φορά, εκτοπίζοντας τη Σουηδία από την πρώτη θέση, όπως ανακοίνωσε σήμερα (15-12-23) η παγκόσμια ομοσπονδία.

Η εθνική γυναικών της Ελλάδας παρέμεινε στην 62η θέση με 1407,24 βαθμούς, ενώ η Κύπρος  ανέβηκε-από την 121η- στην 120η  θέση (1138,38).

Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες είναι μόνο η τέταρτη ομάδα που φτάνει στην κορυφή της κατάταξης μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Σουηδία. Η Ισπανία κέρδισε την Αγγλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Αύγουστο, ανεβαίνοντας τέσσερις θέσεις, φτάνοντας στη δεύτερη, αλλά τελικά κατέκτησε την πρώτη θέση μετά από μια σειρά από εντυπωσιακές εμφανίσεις στο Nations League γυναικών.

Η Ισπανία έφτασε στην κορυφή του ομίλου της με πέντε νίκες, συμπεριλαμβανομένων δύο επί της Σουηδίας,  για να προκριθεί στους τελικούς του Nations League που θα διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, όταν θα αντιμετωπίσει την Ολλανδία στα ημιτελικά.

Οι ΗΠΑ ανέβηκαν στη δεύτερη θέση της κατάταξης και ακολουθούνται από τη Γαλλία στην τρίτη θέση. Η Γαλλία προκρίθηκε επίσης στους τελικούς του Nations League όπου θα αντιμετωπίσει τη Γερμανία στον άλλο ημιτελικό.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία, η οποία έχασε τη θέση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, είναι τέταρτη, ενώ η Σουηδία έχει υποχωρήσει στην πέμπτη, αφού τερμάτισε τρίτη στον όμιλό της στο Nations League με μόλις δύο νίκες σε έξι αγώνες.

Ο αριθμός των ομάδων στην κατάταξη των γυναικών αυξήθηκε επίσης σε ένα ρεκόρ 192 εθνών με την εισαγωγή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και του Μακάο, ενώ η Βόρεια Κορέα (ένατη), η Αμερικανική Σαμόα, η Μαδαγασκάρη και οι Μπαχάμες επανεμφανίζονται στη λίστα.

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X