Ο μέγας Νεστορίδης... εγκαινίασε και την Τούμπα, η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στην έδρα του ΠΑΟΚ! (VIDEO)

Ο μέγας Νεστορίδης... εγκαινίασε και την Τούμπα, η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στην έδρα του ΠΑΟΚ! (VIDEO)

Πρώτη νίκη σε επίπεδο Α' Εθνικής στο γήπεδο της Τούμπας, το οποίο είχε εγκαινιαστεί τρεις μήνες νωρίτερα με αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι νίκες της ΑΕΚ στη Θεσσαλονίκη ήταν πάντα σημαντικές, αλλά αυτές στην Τούμπα έχουν άλλη αξία. Ακόμα και αν κάποιες είχαν έρθει με ευκολία, δεν ήταν καθόλου αμελητέες ως επιτεύγματα μέσα σε μια έδρα που διακρίνεται για τον δυναμισμό της εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ως εκ τούτου, η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο φημισμένο γήπεδο του ΠΑΟΚ έχει ιδιαίτερη αξία. Επετεύχθη σαν σήμερα πριν από 64 χρόνια με σκορ 1-2 και είχε ως πρωταγωνιστή (ποιον άλλον;) τον Κώστα Νεστορίδη που «προκάλεσε» το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο και νικηφόρο στο 88’ εκείνου του αγώνα!

Τα εγκαίνια της Τούμπας

Ήταν ο πρώτος γύρος του πρώτου πρωταθλήματος Α’ Εθνικής τη σεζόν 1959-60. Η ΑΕΚ επεδίωκε να πιάσει κορυφή και το κατάφερε με εκείνη τη νίκη, αν και στο τέλος έχασε τον τίτλο με… αυτοκτονικό τρόπο από τον Παναθηναϊκό.

Τρεις μήνες νωρίτερα, στις 6/9/1959, στα εγκαίνια του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ (είχε μεταφέρει την έδρα του από την περιοχή Συντριβανίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) στην Τούμπα η ΑΕΚ είχε χάσει με 1-0 στο φιλικό. Όμως στον πρώτο επίσημο αγώνα που έπαιξε σε αυτό το γήπεδο, πήρε μεγάλη νίκη, έχοντας μάλιστα τη συμπαράσταση περίπου 500 εκδρομέων-οπαδών της.

Ενταση και… ξύλο, αλλά στο τέλος υπογραφή Νεστορίδη

Ήταν ένας αγώνας γεμάτος πάθος, ένταση και… ξύλο. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ Ραπτόπουλος είχε κτυπήσει τον Αυστριακό προπονητή της ΑΕΚ Χάρι Αουρέτνικ. Αλλά και οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ επέδειξαν έναν… δυναμισμό που ανέχθηκε ο διαιτητής Δαμαλίτης. Από πλευράς ΑΕΚ, ο πιο «τσαμπουκάς» ήταν ο Μίλτος Παπαποστόλου, ενώ η εφημερίδα «Μακεδονία» καταλόγισε στον αείμνηστο αμυντικό της ΑΕΚ Δημήτρη Αναστασιάδη ότι χαρακτήρισε τους παίκτες του ΠΑΟΚ «Βούλγαρους» κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τον αγώνα!

Η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 31’ με σουτ του Νεστορίδη που αρχικά απέκρουσε ο τερματοφύλακας Πρόγιος, αλλά στη συνέχεια κοντραρίστηκε στο στήθος του επερχόμενου Κεμανίδη. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 74’ με τον Νικολαϊδη, όμως η τελευταία λέξη ανήκε στον μεγάλο Κώστα Νεστορίδη που στο 88’ έφυγε μόνος του σε μια αντεπίθεση, καταδιωκόμενος από Κεμανίδη και Ραπτόπουλο. Με έναν ελιγμό, όταν έφτασε κοντά στην περιοχή, ξεγέλασε τον πρώτο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-2 και ανάγκασε την Τούμπα να σιωπήσει. Εκτός από την κιτρινόμαυρη γωνιά που πανηγύριζε τρελά!

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Τσαγκάρης, Παπαποστόλου, Πολύζος, Εμμανουηλίδης, Δεμίρης, Νεστορίδης, Σταματιάδης, Αμπος

 

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X