Έσβησε η τελευταία ανάμνηση της ρομαντικής εποχής του ποδοσφαίρου…

Έσβησε η τελευταία ανάμνηση της ρομαντικής εποχής του ποδοσφαίρου…
Photo Credits: INTIME

Ο Γιάννης Ρούντος γράφει για τον τεράστιο Κώστα Νεστορίδη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως ήσουν τότε, αργός μεν και εύθραυστος αλλά αέρινος χαϊδεύοντας ερωτικά τη στρογγυλή θεά, σπάζοντας τη μέση και αδειάζοντας στη σειρά αντιπάλους, σημαδεύοντας ακόμη και από το κόρνερ τη γωνιά της εστίας και παίρνοντας ένα φιλοδώρημα και τα «οδοιπορικά» σου για όλα αυτά, μάλλον δεν θα μπορούσες να παίξεις σήμερα δίπλα σε «ποδοσφαιρικές μηχανές». Όμως, Κώστα Νεστορίδη, ήσουν αυτή η ίδια η εποχή σου, που καμία σχέση δεν έχει με τη σημερινή.

Τη σημερινή του θεάματος που -εις βάρος πλήθους εραστών του, όπως εκείνοι οι αντίπαλοι οπαδοί τότε που πήγαιναν παρέα στο γήπεδο παίζοντας τάβλι στις κερκίδες, έχοντας και τα παιδιά τους δίπλα, μέχρι να αρχίσει το ματς και μετά πήγαιναν μαζί στο καφενείο για τα κεράσματα από τον κερδισμένο- του θεάματος που πλέον γίνεται έρμαιο τεραστίων, πολύπλοκων και πολύποδων συμφερόντων και αλλότριων σκοπών.

Μιας τεράστιας μπίζνας, που σέρνει πλήθη αρρωστημένων “οργανωμένων οπαδών” με δολοφονικά ένστικτα, συστημικά μίντια και υποχείριους γραφιάδες της περίστασης, μιας μπίζνας που εμπλέκεται στην οικονομία, ελέγχει και εργαλειοποιεί θεσμούς, θωρακίζεται με περιβάλλον και ποδηγετεί τη συνεχώς υπεκφεύγουσα και εξαρτημένη από δειλία εκάστοτε διακυβέρνηση. Της μπίζνας, όπου δυστυχώς βρίσκουν έδαφος και πεφυσιωμένοι, αλαζόνες υπερκυβερνήτες που πατούν παντού.

Ευτυχώς, πρόλαβες να ζήσεις μέχρι τα βαθειά γεράματα μέσα στο όνειρό σου με μια μπάλα αγκαλιά, με ψωμί κι ελιά και με την αγάπη ανθρώπων που σε πρόλαβαν και πλέον, βλέπουν ξένο ποδόσφαιρο μόνο από την τηλεόραση. Διότι στις ματωμένες αρένες των ελληνικών γηπέδων -με σουίτες πολυτελείας και μη- προηγείται ο πόλεμος και αλλιώς λακτίζεται η μπάλα. Σημεία των καιρών…

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει και ας σε ταξιδεύει στους αιθέρες ο δικέφαλος της κιτρινόμαυρης σημαίας μιας άλλης εποχής. Της ΔΙΚΗΣ Σου, γλυκέ μας Νέστορα. Παίξε με τη δερμάτινη φθαρμένη μπάλα και γέλα εκεί με τους παλιόφιλους συμπαίκτες και αντιπάλους: τον Σεραφείδη, τον Παπαϊωάννου, τον Κανάκη, τον Μπέμπη, τον Μουράτη, τον Λινοξυλάκη και όλους τους άλλους «ήρωες των γηπέδων».

Ο Γιάννης Ρούντος ήταν στέλεχος της επιχειρηματικής κοινότητας επί τέσσερις και πλέον δεκαετίες στους τομείς των Εταιρικών Υποθέσεων, της Επικοινωνίας και Δημόσιας Εικόνας, της Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση του επαγγελματικού κύκλου του (Interamerican 1994-2021) σε σχετικές θέσεις διευθυντικής ευθύνης, δραστηριοποιείται συμβουλευτικά πρεσβεύοντας αξίες και έργα για τον Πολιτισμό, τα Γράμματα και τις Τέχνες.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X