Το μέτρο για Εσκιμώους και η μεγάλη μάχη της ΑΕΚ

Το μέτρο για Εσκιμώους και η μεγάλη μάχη της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ημίμετρο της κυβερνητικής απόφασης λουκέτου για τους φιλάθλους και σημειώνει κάποια πράγματα για Γκαρσία και Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το μήνυμα της Κυβέρνησης για το ποιον δεν ήθελε να τιμωρήσει, το πήραμε και ήταν ομολογουμένως πολύ ξεκάθαρο. Ο απόλυτος υβριστής της, ήταν εν τέλει αυτός που ευνοήθηκε μέσω της τιμωρίας των άλλων! Και σίγουρα δεν είναι να απορεί κάποιος επειδή το συμβούλιο των σοφών απεφάνθη ότι για να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να παίξουν οι βασικοί διεκδικητές του τίτλου χωρίς τους φίλους τους στο γήπεδο. Είναι ο τρόπος για να μειωθεί το χάντικαπ της απόστασης εκείνου που αγωνιστικά υπολείπεται.

Το ότι αυτό το (δήθεν) μέτρο μπορεί να συμβάλει στην καταπολέμηση της οπαδικής βίας μπορεί ένας Εσκιμώος να το θεωρήσει ακόμα πιο ανόητο από το να προσπαθήσει κάποιος να του πουλήσει πάγο. Νομίζω ότι περισσότερη φαιά ουσία χαμένη στην προσπάθεια να κατανοήσει κάποιος το πώς αυτή η απόφαση μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της κοινωνίας και του αθλητισμού, συνιστά πράξη αυτοκαταστροφική για τον εγκέφαλο του καθενός από εμάς.

Οι άνθρωποι δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν με την Αστυνομία, εκείνη με τη σειρά της το μόνο που έχει να πει και να προτείνει είναι να κλείσουν τα γήπεδα και μέσα σε όλα έπρεπε να βρεθεί ο τρόπος ώστε μην στεναχωρηθεί ο Ολυμπιακός. Άλλη οδός που να οδηγεί στην εξήγηση αυτής της απόφασης, δεν προκύπτει πρόχειρη. Είναι για παράδειγμα σαν να πετάμε όλους τους οπαδούς της Premier League εκτός των γηπέδων επειδή αυτή της Chelsea τα έκαναν γης μαδιάμ, κάπου στο Λονδίνο. Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος εκτός Ελλάδας που να μη γελάει με αυτό συμβαίνει εδώ, που να μη διακρίνει προχειρότητα και ανικανότητα σε αυτό που αποφασίστηκε.

Ματς με ένα τέραστιο «πρέπει»

Εμείς, βέβαια, έχουμε και ένα ματς μπροστά, το οποίο αν μη τι άλλο είναι το πιο κομβικό απ’ όσα η ομάδα θα δώσει μέσα στον Δεκέμβριο. Υπάρχει ένα μεγάλο πρέπει το οποίο η ίδια η ΑΕΚ δημιούργησε μέσα από την πορεία της στον όμιλο του Europa League και αυτό καθιστά την αναμέτρηση ως την πιο δύσκολη απ’ όσες έχει δώσει μέχρι τώρα στη διαδικασία αυτού του ομίλου.

Ο Άγιαξ έχει συνέλθει αρκετά σε σχέση με αυτό που ήταν στις αρχές του περασμένου Οκτώβρη όταν επισκέφτηκε τη Νέα Φιλαδέλφεια και η Ένωση έχασε την ευκαιρία να κλειδώσει την τρίτη θέση με την τεράστια χαμένη ευκαιρία του Γιόνσον, στα τελειώματα της αναμέτρησης. Είναι ένα σύνολο το οποίο εξακολουθεί να έχει σημαντικές αμυντικές ανορθογραφίες αλλά σε κάθε περίπτωση βελτιώνεται και το γεγονός ότι μετρά 6 νίκες στα τελευταία 7 παιχνίδια του ολλανδικού πρωταθλήματος -παραμένοντας μάλιστα αήττητο- εξυπακούεται ότι έχει οπλιστεί με περισσότερη αυτοπεποίθηση από αυτή που είχε.

Να είναι ο άνθρωπος του ματς

Κλειδί σε αυτή την αναμέτρηση είναι η παρουσία του Λιβάι Γκαρσία. Όχι ασφαλώς και απλά το αν θα παίξει, αλλά το πώς θα μπει στη μάχη εφόσον ο προπονητής τον εμπιστευτεί από την αρχή του αγώνα. Αυτό είναι το παιχνίδι που περιμένει όλη η ΑΕΚ από εκείνον, όχι απαραίτητα επειδή χρωστάει κάτι ή ως μία πράξη εξιλέωσης απέναντι στους συμπαίκτες του και στον προπονητή του, άλλωστε ο άνθρωπος (κατ’ εξακολούθηση) τραυματίας υπήρξε και όχι λουφαδόρος.

Από την άλλη, αυτό είναι ακριβώς το παιχνίδι στο οποίο αν παρουσιαστεί ο περυσινός καλός Λιβάι, κάτι που μόνο εύκολο δεν είναι ύστερα από επιπλέον μία αποχή διάρκειας ενός μήνα από την αγωνιστική δράση, η ΑΕΚ δεδομένα θα έχει περισσότερες πιθανότητες για να φτάσει στο αποτέλεσμα που θα της επιτρέψει να συνεχίσει στην Ευρώπη.

Κλείνοντας θα σημειώσω το εξής: επειδή ο χρόνος περνά αμείλικτα για όλους και δεν είναι μακριά ο καιρός που θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για το ρόστερ της ομάδας, όλες οι περιπτώσεις των παικτών που το ερχόμενο καλοκαίρι θα έχουν ξεπεράσει τα 32 χρόνια τους, πρέπει να μελετηθούν επαρκώς και πολυεπίπεδα.

Ακόμα κι αν, επί παραδείγματι, πρόκειται για τον αρχηγό, Σέρχιο Αραούχο. Εκείνος θα ήθελε ένα πολυετές και πλουσιοπάροχο συμβόλαιο στην περίπτωση που αποφασίσει να μείνει στην Ελλάδα, όμως τα χρόνια περνούν για όλους και υπάρχει ένα ιστορικό τραυματισμών το οποίο θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην κουβέντα της απόφασης από την πλευρά της ΑΕΚ.

Προφανώς και δεν υποδεικνύω τίποτα σε κανέναν απλώς για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το σπορ, έρχεται η στιγμή που οι ομάδες οφείλουν να βάζουν τα πάντα σε ένα ζύγι πρώτου προχωρήσουν παρακάτω μαζί τους.

 

 

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X