Bundesliga: Οι σύλλογοι θα παραχωρήσουν μέρος των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων

Bundesliga: Οι σύλλογοι θα παραχωρήσουν μέρος των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων
Photo Credits: INTIME

Οι Γερμανικοί σύλλογοι παραχωρούν περίπου το 10% των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι σύλλογοι της Bundesliga πρώτης και δεύτερης κατηγορίας υιοθέτησαν σήμερα (11-12-23) πρόταση στη γενική συνέλευση της Λίγκας (DFL), που εξουσιοδοτεί την τελευταία να διαπραγματευτεί για την εκχώρηση μέρους των τηλεοπτικών τους δικαιωμάτων για τα επόμενα 20 χρόνια.

Συνολικά, 24 από τους 36 συλλόγους σε αυτές τις δύο κατηγορίες ψήφισαν υπέρ αυτής της πρότασης, η οποία χρειαζόταν πλειοψηφία δύο τρίτων για να εγκριθεί. Μια προηγούμενη πρόταση, που σχεδίαζε να εκχωρήσει μεγαλύτερο μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, είχε ήδη απορριφθεί τον Μάιο.

Το σχέδιο που εγκρίθηκε τη Δευτέρα, θα προβλέπει, σύμφωνα με εκτιμήσεις, την πώληση λιγότερο από το 10% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για συνολικό ποσό που θα μπορούσε να φτάσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Η DFL χαιρέτισε μια συμφωνία για την «διασφάλιση της βιώσιμης και μακροπρόθεσμης επιτυχίας» των συλλόγων στην πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση και ανάπτυξη της Λίγκας διεθνώς, υποσχέθηκε η τελευταία.

Όπως είναι γνωστό οι κανόνες του γερμανικού ποδοσφαίρου εμποδίζουν ειδικότερα τους εξωτερικούς επενδυτές να αναλάβουν τον έλεγχο ενός συλλόγου, σύμφωνα με τον λεγόμενο κανόνα «50+1», ο οποίος ορίζει ότι οι σύλλογοι πρέπει να ελέγχουν τουλάχιστον το 50% των μετοχών + 1 του δικού τους κεφαλαίου.

Μόνο η Βόλφσμπουργκ και η Μπάγερ Λεβερκούζεν ξεφεύγουν από αυτήν την υποχρέωση, γιατί οι δύο αυτοί σύλλογοι ανήκαν ήδη αντίστοιχα στην αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και στη χημική εταιρεία Bayer πριν από τη δημιουργία της Bundesliga.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X