Κοντονής: «Ανακοινώσεις όπως του Ολυμπιακού είναι ότι η φωτιά για τη βενζίνη -Απορώ γιατί εφαρμόζεται το μέτρο σε όλους»

Κοντονής: «Ανακοινώσεις όπως του Ολυμπιακού είναι ότι η φωτιά για τη βενζίνη -Απορώ γιατί εφαρμόζεται το μέτρο σε όλους»
Photo Credits: INTIME

Τα μέτρα κατά της βίας τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση σχολίασε ο Σταύρος Κοντονής

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα μέτρα κατά της βίας τα οποία ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση σχολίασε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο πρώην υφυπουργός αθλητισμού αλλά και υπουργός δικαιοσύνης αφού υπεραμύνθηκε τον νόμο που είχε «περάσει» το 2015 ο οποίος όπως είπε είχε αποτελέσματα αλλά στη συνέχεια καταργήθηκε.
Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο Metropolis, σχολίασε ότι ανακοινώσεις όπως αυτή του Ολυμπιακού, προφανώς εννοώντας αυτή που είχε εκδώσει η ΠΑΕ μετά το παιχνίδι με τον Βόλο, πυροδοτούν το κλίμα και πρόσθεσε: «Απορώ γιατί εφαρμόζεται αυτό το μέτρο σε όλους»…

«Και όμως με τον Νόμο Καντονή είδαμε και προκοπή. Όμως καταργήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο. Όταν εφαρμόστηκε με αυστηρότητα, είχε περιοριστεί το φαινόμενο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα έχει εξαγγείλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τότε στην Βουλή ήταν εναντίον μας, το 2015. Ο κ. Βρούτσης ήταν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Τότε έλεγε πως το μέτρο που προτείναμε και εφαρμόζαμε είναι οριζόντιο. Τώρα να δω τι θα πει», ανέφερε αρχικά ο κ.Κοντονής και συνέχισε:

«Όταν μία κυβέρνηση νομοθετεί αυστηρά μέτρα, η άλλη πλευρά δεν συναινεί. Πρέπει να υπάρχει σύμπνοια από όλους. Σήμερα επανερχόμαστε στο σημείο μηδέν. Ότι έγινε τότε, ήταν εγκλήματα κατά της κοινωνίας.

Τα μέτρα που είχα πάρει, δεν εφαρμόστηκαν ποτέ, ακυρώθηκαν σταδιακά. Μέχρι και η αστυνομία κάθε Δευτέρα πρωί, με ενημέρωνε αναλυτικά, πόσα καπνογόνα άναβαν στα γήπεδα οι οπαδοί κάθε ομάδας. Τότε για κάθε καπνογόνο, η κάθε ομάδα πλήρωνε 1.000 ευρώ. Ύστερα σταδιακά καταργήθηκε αυτό το μέτρο, μετά την αποχώρησή μου».

Στη συνέχεια σχολίασε για τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση:

«Στον νόμο που είχαμε πάρει το 2015, τα είχαμε εξειδικεύσει τα μέτρα. Οριζόντια μέτρα είχα πάρει και εγώ. Για δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών αρχικά.

Σήμερα τα φαινόμενα της βίας ήταν εκτεταμένα όπως ήταν τότε; Όχι δεν είναι. Απορώ γιατί εφαρμόζεται αυτό το μέτρο σε όλους. Θα έπρεπε να εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι φορείς των επεισοδίων και να επέμβουν οι αστυνομικοί. Εγώ τότε, είχα διακόψει το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Γιατί η παράγκα της ΕΠΟ τότε, ήθελε να καταργήσει τους αθλητικούς δικαστές. Εδώ θα πρέπει όλα να μπουν σε μία σωστή βάση. Τέτοιες ανακοινώσεις από σωματεία όπως του Ολυμπιακού είναι όπως η φωτιά για την βενζίνη.

Έχετε διαβάσει ένα κείμενο στο in.gr που είναι ιδιοκτησίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού για την απόφαση που πήρε η αθλητική δικαστής για το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός; Μιλάμε για κείμενο, ντροπή.

Δεν ξέρω ούτε το όνομα της δικαστού. Μέχρι ότι είναι Παναθηναϊκός έγραψαν στο συγκεκριμένο μέσο που είναι στον όμιλο Μαρινάκη.

Όταν είχα βάλει στο νόμο το 2015, ότι θα τιμωρούνται και δημοσιογράφοι που θα υπηρετούν την βία, η συγκεκριμένη διάταξη ξηλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ όταν έφυγα. Ορισμένοι από αυτούς που έγραφαν τότε εναντίον μου, είναι σήμερα στο Υφυπουργείο αθλητισμού. Συνάδελφοί σας. Θέλω να πω και κάτι ακόμη: Συνελήφθη ένας άνδρας 18 ετών. Είναι βέβαιο ότι και ανήλικος τα ίδια έκανε. Ο ίδιος είπε ότι λειτούργησε σαν μέλος μίας ομάδας, εγκληματικής ομάδας, που εξοπλιζόταν με εκρηκτικά. Πρέπει να πει το όνομα αυτού που του τα έδωσε. Και η Πολιτεία να τον προστατεύσει. Και να τεθεί υπό την προστασία του κράτους. Ποιος είναι αυτός, ο 35χρονος, 40χρονος που του έδωσε τις εντολές; Τι δουλειά κάνει ο εντολέας; Υπάρχουν πολλά βαγόνια μέχρι να φθάσουμε στον μηχανοδηγό. Μπορούμε να φθάσουμε μία χαρά όμως στον μηχανοδηγό, εάν το παιδί και η οικογένειά του, συνδράμουν στην εξιχνίαση της αλήθειας.

Δείτε τι έχει απομείνει από τον νόμο του Μαΐου 2015. Έχουν απομείνει μόνο οι αθλητικοί δικαστές. Και η Κυβέρνηση νομοθετεί τα ίδια, που η ίδια κατηγορούσε τότε ως αντιπολίτευση.

Έχουμε νεκρούς και νέα παιδιά που καταστρέφεται η ζωή τους. Κανένας δεν έχει επέμβει για να τους πει, ότι δεν είναι ανέλεγκτοι. Αυτό το παιδί το έκανε γιατί πιστεύει πως ότι γουστάρουμε τα κάνουμε. Όταν δεν εφαρμόζονται τα μέτρα τι να πούμε;

Η κάρτα του φιλάθλου εφαρμόστηκε; Ποτέ. Μετά από συνεχείς παρατάσεις που έδινε ο κύριος Βασιλειάδης, που ήταν υπουργός του Σύριζα. Βλέπετε ότι τα λέω όλα. Και δεν στέκομαι στο γεγονός ότι εγώ προέρχομαι από τον Σύριζα. Θα πρέπει να μιλήσουν οι εμπλεκόμενοι. Έχει την ευθύνη ο ίδιος ο δράστης. Πρέπει να σπάσει το απόστημα. Με πολυετείς ποινές απειλείται. Και να συνειδητοποιήσει πως έχει μία ευθύνη απέναντι στον άνθρωπο που χαροπαλεύει», κατέληξε.

AEK Basket Queen by Betsson: Η επικαιρότητα της ΑΕΚ με καλεσμένο τον Μ. Κακιούζη
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X